Fågelperspektiv

Direktlänk till inlägg 29 juni 2011

Toste finns inte mer

Av Margus - 29 juni 2011 23:57

Sorg och förstämning. Det gick inte att rädda Vännernas hund Toste. Detta 'något' som satt i tunntarmen var inte operabelt pga njursvikt och ålder. Allt hopp ute. Veterinärerna anade också att tarmen var penetrerad och bukinflammation var under uppsegling.

En tung sista resa till Djursjukhuset för Matte och Husse för att vara med när han somnade in. Ett viktigt åtagande, de kunde med egna ögon se att det faktiskt var nödvändigt, vilket ändå är en tröst i beslutsvåndan. En mycket sjuk liten Toste väntade.


Den vackra västgötaspetsen med det stolta namnet Fuglaheim Skoglar Toste har gått ur tiden. Insomnandet sköttes, som alltid, tyst och lugnt. Ansvarsbördan för en sjuk hund lättar. Sorgen och saknaden tar vid. Ett stort tomrum uppstår efter Mattes älskling, Husses Kompis och följeslagare, efter Sigrids kullbror och vår egen uppfödning.


Vi minns honom som en gudomligt snäll, trevlig och glad hund. En som likt sin mamma Hanna 'aldrig gjort nåt ont i hela sitt liv'. Han blev nästan 13 år, bara en månad kvar dit. Suck...


 
 
Ingen bild

Carola

30 juni 2011 01:05

Ledsamt att Toste lämnat sin matte o husse. Det är hårt att mista sina djur.
Hoppas Sigrid mår bättre igen.
Följer som vanligt din blogg men skriver alltför sällan här :(
En fråga... Kan man ha 2-6 finkpar utan att låta dem få ungar? Jag vill så gärna ha såna men minns när jag hade såna för så där 100 år sen... fniss. Då hade vi burar i hela köket för de förökade sig hela tiden :) till min mammas förtvivlan.
Jag tyckte det var så sött med de här små korgarna där de sov i om nätterna :)
Ha en fin vecka!
Carola med alla djur

Margus

30 juni 2011 06:22

Hej, Carola!
Fåglar i par som trivs och mår bra VILL häcka. Sebra- och måsfinkar kommer att göra ALLT för att föröka sig.
Mer 'svårflirtade' arter är ett alternativ isåfall, de kan trivas utan att vara helt inriktade på fortplantning.
Enkönade grupper kan annars fungera bra. De har stort utbyte av varandras sällskap och knyter ofta vänskapsband.
Djur betyder mycket för vårt välbefinnande. Tack för att du följer bloggen! Är själv periodvis mycket dålig på att kommentera hos andra.
Ha det gott!

 
Ruth

Ruth

30 juni 2011 10:07

Lilla Toste, måste du nu få vila skönt, fri från alla plågor.
En tung dag för husse och matte framför allt.
Hur stor blir inte saknaden efter en kär vän.


När Toste’s steg har tystnat
finns ändå ekot kvar.
När hans skall har slutat,
minnena ni spar.
Ni spar dom i era hjärtan
och tar fram dom då och då,
Toste kommer för alltid att finnas
hos er ända. Han är inte borta, har
bara gått i förväg.

Tröstekramar !

http://bernamis.bloggplatsen.se

Margus

30 juni 2011 22:08

Tack för den vackra dikten, Ruth! Precis så är det med alla våra döda. Så länge vi lever, så lever de vidare i våra minnen.
Kram för de goda tankarna!

 
Ingen bild

Carola

30 juni 2011 20:36

Hej Margus!
Tackar för tipsen, jag vill ju inte att fåglarna ska må dåligt eller inte få utlopp för det som det vill göra, dvs föröka sig. Det där med enkönade grupper vet jag inte.... man vill ju att det ska ha det så naturligt som möljligt.
Svårflirtade arter ? kan det vara kanarier ?
Hade en undulat som var jättego men kan inte låta blir att vara förälskad i finkar :) Älskar deras läten. Ja vi får se vad som händer och sker. Har ju dej som expert att rådfråga :) Just nu bor här 3 kaniner o 1 hund så hemmet är inte helt djurlöst.
Hälsningar Carola

Margus

30 juni 2011 22:17

Nåja, det där med expert vet jag inte. Med 'svårflirtade' menar jag arter som inte är lika häckvilliga som de vi har. Dem kan en riktig fågelexpert berätta om.
Håller med dig, finkar är härligt livliga och alerta. Finns många arter. Du får fundera vidare.

 
Elisabeth

Elisabeth

30 juni 2011 21:53

Å nej...så ledsen jag blev, trots att jag inte känner Toste så kom det en tår, dessa underbara hundar med sina korta liv, även om Toste blev gammal så är ett hundliv alltför kort. Så oerhört tomt det måste vara att mista den enda hunden man har....kram till dom...

http://belara.bloggplatsen.se

Margus

30 juni 2011 22:12

Ja, tomrummet och tystnaden blir så mycket större efter en ensam hund. Din kram vidarebefordras genom kommentaren i bloggen.
Tack för omtanken.

 
Ingen bild

Tostes matte och husse

1 juli 2011 00:06

Vi tar oss friheten att på detta sätt använda Margus blogg och tacka alla för den medkänsla som visats då vi mist vår älskade Toste. Det känns tungt just nu...
Tack Margus och Husbonden för att ni är och har varit ett stort stöd dessa ovissa dagar när Toste åkt fram och tillbaka mellan vårdinrättningarna. Det är vänskap det.

Margus

1 juli 2011 13:16

Tack, för att ni älskat och vårdat Sigrids stora lillebror så bra. Att ha 'lilleman' hos er innebar också att vi kunde följa hans utveckling genom hela livet, ända till sista stund.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Margus - 19 september 2015 23:25

Bloggen gör uppehåll. För inre tjänst. På egen tid. För att skapa energi. Ska bara ta in. Uppleva. Njuta. Bearbeta. Inte omedelbart omvandla för utgivning till offentligheten. Tid för motion och träning. Frisk luft. Vila och eftertanke. Sjukdom...

Av Margus - 19 september 2015 23:10

  Två och en halv mil. Rätt bra cykeltur, menar jag. Så duktiga är Husbonden och jag numera. Vi går eller cyklar var eller varannan dag. Och har väldigt roligt. Med kilometermätaren blev det ännu roligare... Vi har gått närmare två mil också, och ...

Av Margus - 19 september 2015 22:53


  Den första valvbron i Fåglum byggdes troligen under 1800-talets första hälft. Den hade två större valv och ett mindre där överloppsvatten släpptes fram vid flod. På strömsidan fanns en så kallad klyvare gjord av uppstaplade stenar. 1923 revs de...

Av Margus - 19 september 2015 22:17

  Öbrona är namnet på en liten stenvalvsbro i Fötene, Södra Härene socken, Vårgårda kommun. Den är byggd över Öbrodiket som rinner till ån Nossan. Vem blir inte fascinerad av dessa vackra gamla stenvalvsbroar som syns lite varstans och ännu fun...

Av Margus - 14 september 2015 23:50

  Mitt i redigeringen av sommarens minnesresor hamnade vår "trösksafari". Vi gav oss ut för att njuta av tilldragelsen när startskottet gick. ALLA var ute med gott humör och alla upptänkliga vagnar och kärror. Jag tog några bilder från evenemanget...

HEJ, OCH VÄLKOMMEN !

      

  Visa presentation

Avdelningar i bloggen

Så var det då... denna dag

Sök i bloggen

ARKIV från start 14 mars 2007

Ti On To Fr
    1 2 3 4
5
6
7
8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18
19
20 21 22
23
24 25 26
27 28 29 30
<<< Juni 2011 >>>

   Underbar video från YouTube

  

Bra historiebok på internet

Mina länkar

Antal besök

Följ bloggen


Skapa flashcards