Fågelperspektiv

Direktlänk till inlägg 20 juni 2011

Det nappar...!

Av Margus - 20 juni 2011 19:09

Milda makter... vad allt ställer man inte till med... Fick napp hos DN med AL:s sjukhistoria, och det blev hektiskt värre. Ja, man vill ju smida medan järnet är varmt...

AL kom hit i går med två tjocka pärmar. DN-journalisten ville ha mail med "de viktigaste besluten" inscannade. Tur jag hade kopplat in scannern på XP:n, för den samarbetar inte med Windows 7. Eller vice versa. Det blev till att väcka upp både XP:n och scannern som båda låg i törnrosasömn.


Vi valde dokument från den digra samlingen, vi scannade med varierat resultat och vi rådbråkade våra hjärnor med flera program öppna samtidigt. Lyckades till slut. Sen skulle jag i ensamhet sammanfatta mail under aftonen. Kom inte i säng förrän ett - fick fyra timmars sömn.

Nästan klar och nöjd med formuleringarna tyckte plötsligt Webmail att "sessionen överskridits" och kastade ut både mig och mailet...!! Kollaps. Det tog minst en halvtimme med kaffe och röka innan jag samlat mig från chocken och kunde komma igen. Skrev då en kladd i Word.


Under proceduren klarnade allt... Försäkringskassan måste ha gjort sig skyldig till regelbrott/tjänstefel - DETTA MÅSTE BARA ÖVERKLAGAS! Beslutet med avslaget går dels emot annan FK-tjänstemans rekommendation i ett dokument som inte ens nämns.

Dels antyds svepande att utredning skett "utifrån den information som finns att tillgå". Beslutet borde räknat upp vartenda dokument som finns i detta sexåriga ärende. Man gjorde inte det, nej.  

Fick slutligen iväg ett mail. Journalisten hörde av sig i dag och ska ta sig an ärendet! (Jippie) Och nu behöver hon en bild på AL. Det tycks bli vi själva som får ordna den också. Håhå jaja... vad gör man inte... Ärendet är viktigt.


 
 
Berit Elisabet

Berit Elisabet

20 juni 2011 21:23

BRAVO!!!!!
En sån insats du gör, både för AL och säkert många andra!
BRA också att det är DN som tar sig an saken och inte någon av kvällstidningarna.
Vore förresten märkligt om inte också lokalpressen hängde på, så småningom!

http://beritelisabet.blogspot.com

Margus

20 juni 2011 22:09

Tack, får se hur länge orken räcker.
Jo, vi räknar med lokalpressen nu under nyhetstorkan - om de vågar för borgarna...

 
Ruth

Ruth

21 juni 2011 09:09

Fantastiskt !!!!
Vilken glädje att det går ut i tidningarna, tror att det hjälper många i samma sits. Du är en duktig drivkraft och skulle passa i politiken med din kämparglöd och vilja att hjälpa dom svaga. Beundrar dig starkt.
Kram min vän

http://bernamis.bloggplatsen.se

Margus

21 juni 2011 21:05

Åh, tack snälla du!
Samhällsintresset är starkt men saknar en politikers TÅLAMOD. Skulle aldrig kunna stå och rapa upp samma sak 20 gånger om året, i tio år innan det sker ett pyttelitet framsteg. Aldrig.
Är djupt tacksam för att det finns de som orkar slita så otacksamt för våra intressen.

 
Ewa

Ewa

23 juni 2011 09:54

Jag skickade på eget bevåg in min historia till DN.se, men där nappade ingen. Det var kanske inte tillräckligt eländigt?

http://www.fundringar.bloggplatsen.se

Margus

23 juni 2011 21:55

Så tråkigt för dig. I kompisens fall KAN det bero på att mediernas sommartorka inträder just nu.
Vi sände också tipset till den som på DN skriver mest om Försäkringskassan, Annika Carlsson.
Vi bedömde det också som att just denna 'vinkling' (med dubbla besked från en och samma myndighet) inte tidigare förekommit i media.
Försök igen, och tala med ovan nämnda!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Margus - 19 september 2015 23:25

Bloggen gör uppehåll. För inre tjänst. På egen tid. För att skapa energi. Ska bara ta in. Uppleva. Njuta. Bearbeta. Inte omedelbart omvandla för utgivning till offentligheten. Tid för motion och träning. Frisk luft. Vila och eftertanke. Sjukdom...

Av Margus - 19 september 2015 23:10

  Två och en halv mil. Rätt bra cykeltur, menar jag. Så duktiga är Husbonden och jag numera. Vi går eller cyklar var eller varannan dag. Och har väldigt roligt. Med kilometermätaren blev det ännu roligare... Vi har gått närmare två mil också, och ...

Av Margus - 19 september 2015 22:53


  Den första valvbron i Fåglum byggdes troligen under 1800-talets första hälft. Den hade två större valv och ett mindre där överloppsvatten släpptes fram vid flod. På strömsidan fanns en så kallad klyvare gjord av uppstaplade stenar. 1923 revs de...

Av Margus - 19 september 2015 22:17

  Öbrona är namnet på en liten stenvalvsbro i Fötene, Södra Härene socken, Vårgårda kommun. Den är byggd över Öbrodiket som rinner till ån Nossan. Vem blir inte fascinerad av dessa vackra gamla stenvalvsbroar som syns lite varstans och ännu fun...

Av Margus - 14 september 2015 23:50

  Mitt i redigeringen av sommarens minnesresor hamnade vår "trösksafari". Vi gav oss ut för att njuta av tilldragelsen när startskottet gick. ALLA var ute med gott humör och alla upptänkliga vagnar och kärror. Jag tog några bilder från evenemanget...

HEJ, OCH VÄLKOMMEN !

      

  Visa presentation

Avdelningar i bloggen

Så var det då... denna dag

Sök i bloggen

ARKIV från start 14 mars 2007

Ti On To Fr
    1 2 3 4
5
6
7
8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18
19
20 21 22
23
24 25 26
27 28 29 30
<<< Juni 2011 >>>

   Underbar video från YouTube

  

Bra historiebok på internet

Mina länkar

Antal besök

Följ bloggen


Ovido - Quiz & Flashcards