Fågelperspektiv

Direktlänk till inlägg 11 juni 2011

Se upp, nu kommer jag!

Av Margus - 11 juni 2011 22:59

Äntligen börjar bilarna köra ut ur mitt huvud. De har liksom cirklat runt därinne sedan gårdagens utfärd till Storstaden. Så många intryck på en gång blir liksom 'too much' när man är van vid stilla lunk i skogsbrynet.  

Här på landet är vi inte vana vid den sortens puls. Trafikköer är så sällsynt här så jag brukar kalla tre bilar i en korsning för 'trafikstockning'. Så bortskämda är vi. Rena lyxen.

------------------------

- Se upp, nu kommer jag!

Den lilla nymfflickan sitter i holköppningen och studerar omgivningen länge. Hon tittar på när vi byter vatten och skålar, hon studerar alla individerna i flocken som hon snart ska umgås med. Mest håller hon nog koll på mor och far (Lili och Gustaf) som lockar ivrigt. Och på systern som hoppade ut dagen innan. 

Så här sitter de flera gånger under ett dygn och samlar mod inför det stora språnget, innan de kastar sig ut. Den här på bilden är ute nu. Hon var nr två i kullen, kvar i holken ligger bara lillsyrran. Det handlar om dagar.

Thomas och Sussie har två ungar kvar i sin holk, sen är årets alla ungar klara. Gissa om det är liv här. Och mat går det åt. Nu börjar den bästa tiden... att njuta av ungarnas utveckling och livsglädje. Att se till så de har roligt och mår bra.

Nåt helt annat än rusningstrafiken i Göteborg, om man säger så...




 
 
Ruth

Ruth

12 juni 2011 10:44

Det är allt skönt att slippa stora staden, inget man längtar till och suktar efter. Man har kommit ifrån denna myrstack som man gillade på 60-70 talet. Landet är livet som ger kvalitet åt skälen och sinnena, det är där man vill åldras och njuta av livet tills orken tryter och man hamnar på hemmet.

Vilket stort kliv att lämna holken, vilket liv som väntar dom där ute. Att själva få gå och picka och komma underfund med vad som är ätbart och inte. Sedan kommer flytten och allt återgår till det normala på torpet.

Hoppas solen lyser på er i dag och det inte blir för varm. Här försvinner solen bakom tjocka moln lite då och då, tycker det är skönt att man kan andas mellan varven.
Kramen

http://bernamis.bloggplatsen.se

Margus

12 juni 2011 11:16

Alltid gott med lite normalväder efter denna regnperiod. Nu är det lite längre mellan skurar och just ingen åskrisk alls.
Kram tillbaka

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Margus - 19 september 2015 23:25

Bloggen gör uppehåll. För inre tjänst. På egen tid. För att skapa energi. Ska bara ta in. Uppleva. Njuta. Bearbeta. Inte omedelbart omvandla för utgivning till offentligheten. Tid för motion och träning. Frisk luft. Vila och eftertanke. Sjukdom...

Av Margus - 19 september 2015 23:10

  Två och en halv mil. Rätt bra cykeltur, menar jag. Så duktiga är Husbonden och jag numera. Vi går eller cyklar var eller varannan dag. Och har väldigt roligt. Med kilometermätaren blev det ännu roligare... Vi har gått närmare två mil också, och ...

Av Margus - 19 september 2015 22:53


  Den första valvbron i Fåglum byggdes troligen under 1800-talets första hälft. Den hade två större valv och ett mindre där överloppsvatten släpptes fram vid flod. På strömsidan fanns en så kallad klyvare gjord av uppstaplade stenar. 1923 revs de...

Av Margus - 19 september 2015 22:17

  Öbrona är namnet på en liten stenvalvsbro i Fötene, Södra Härene socken, Vårgårda kommun. Den är byggd över Öbrodiket som rinner till ån Nossan. Vem blir inte fascinerad av dessa vackra gamla stenvalvsbroar som syns lite varstans och ännu fun...

Av Margus - 14 september 2015 23:50

  Mitt i redigeringen av sommarens minnesresor hamnade vår "trösksafari". Vi gav oss ut för att njuta av tilldragelsen när startskottet gick. ALLA var ute med gott humör och alla upptänkliga vagnar och kärror. Jag tog några bilder från evenemanget...

HEJ, OCH VÄLKOMMEN !

      

  Visa presentation

Avdelningar i bloggen

Så var det då... denna dag

Sök i bloggen

ARKIV från start 14 mars 2007

Ti On To Fr
    1 2 3 4
5
6
7
8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18
19
20 21 22
23
24 25 26
27 28 29 30
<<< Juni 2011 >>>

   Underbar video från YouTube

  

Bra historiebok på internet

Mina länkar

Antal besök

Följ bloggen


Ovido - Quiz & Flashcards