Fågelperspektiv

Direktlänk till inlägg 2 juni 2011

Kreativ krasch

Av Margus - 2 juni 2011 22:57

Det milda gula ljuset i solnedgången sipprade in i Lilla Huset under markiserna och fyllde alla vrår. Efter ännu en blåsig dag njöt Pärlvit och Rudolf ensamma ute i kvällssvalkan. Deras två sista ungar lämnade holken och kom upp på pinne i går. Ansvarsbördan lättar.

Lilla busgänget med 17 sebraungar som satt i reservbur efter ’överfallet’ på Tuvalisas bo, vilket sånär kostat Parveln livet, fick friheten åter i morse. De fick flytta in till nymferna i Royal Suite och dröjde sig kvar ute i voljären till sista stund. Skönt för dem. De ska ju säljas vad det lider, men får roa sig i väntan på övriga sebrabarn inne hos kanarierna. 17 sebrafinkar mer eller mindre… spelar roll?

Ute satt även Pappis lilla lutinoflicka som nyss lämnat holken. Hon försvann modigt ut i går morse med ett gäng risfåglar och tillbringade sin första natt ute i ensamhet. Våra fåglar har annars som vana att tillbringa nätterna inomhus i trygghet. Pappi och Topsy försökte gemensamt få in henne, men hon vågade sig inte genom hålet. Föräldrarna är bedårande när de om och om igen visar barnen hur det ska gå till. De hoppar ut och in, ut och in genom hålet medan de ropar uppmuntrande… ”Så här gör man, se hur lätt det går!” Kanske lyckas de i kväll?


Bloggen lider just nu av ’kreativ krasch’. Stora Tröttheten medför att foto och film - det roligaste jag vet - inte lockar alls. Energin är slut... igen. Märkligt tillstånd. När hjärnan haft för många processer att bearbeta stänger den av - det kvittar om intrycken varit av jobbig eller rolig karaktär. Men… utbrändhet brukar ju gå över, tycker någon. Du behöver komma ut, menar en annan.

Hmm… kanske var det bokföringen som var droppen i bägaren? Det nya programmet? Alla manualer som skaffats? Möjligen tar sjukdomen sitt? De förhöjda levervärdena? Cortisonkuren? Håhå jaja. Bara att bida sin tid och säga som Husbonden… ’det ordnar sig’.


För övrigt har kungen ställt till det igen. Det känns inte längre seriöst med en statschef som saknar omdöme av denna grad. Att han varit på strippklubb är ju ställt utom allt tvivel – om inte kunde han ju bara sagt NEJ. Så går det när ’di konglige’ ska försöka vara folkliga – ingen paradgren för stela bernadotter.

Att försöka låtsas att man inte vet vad hela landet talar om är inget lyckat sätt att vara ’för Sverige i tiden’. Hela storyn är istället ett utomordentligt bevis på hur dumt det kan bli när titlar ärvs. Till och med rojalisternas främsta argument är förbrukat; detta bidrar INTE till en positiv bild av Sverige.

 
 
Gubbfan

Gubbfan

3 juni 2011 19:36

Men snälla...
Det är ju för Sverige i tiden!
Nu för tiden springer ju alla gamla gubbstruttar efter sk lammkött. Politiker, näringslivsföreträdare, kungligheter osv.
Det är väl bättre att de där individerna pysslar med att glo på småflickor än att de pysslar med sin affärsverksamhet? Den är ju till skada för oss alla andra.
Dessutom visar ju hans nekande att han förstår att det kanske inte var så lämpligt. Hans kompisar i närigheten fattar ju inte ens det.
Det som irriterar mig mest är att folk inte förstår att majestätet försökte passa in i tiden.
Berlosconi, Kennedy och hela gubbskocken är/var ju sådana där äckel. Har di pengar och makt så skämmer de ut sig hela gubbhögen.
Så passa din gubbe också.
Inte för stor veckopeng inte.
:-)

http://Gubbfan.bloggplatsen.se

Margus

3 juni 2011 21:01

Oj, det låter 'gubbsjukt' alltihop. Du verkar vara initierad;-) Maffialikt är det, hur som helst.
Där platsar inte Husbonden även om det är han som drar hem stålarna;-)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Margus - 19 september 2015 23:25

Bloggen gör uppehåll. För inre tjänst. På egen tid. För att skapa energi. Ska bara ta in. Uppleva. Njuta. Bearbeta. Inte omedelbart omvandla för utgivning till offentligheten. Tid för motion och träning. Frisk luft. Vila och eftertanke. Sjukdom...

Av Margus - 19 september 2015 23:10

  Två och en halv mil. Rätt bra cykeltur, menar jag. Så duktiga är Husbonden och jag numera. Vi går eller cyklar var eller varannan dag. Och har väldigt roligt. Med kilometermätaren blev det ännu roligare... Vi har gått närmare två mil också, och ...

Av Margus - 19 september 2015 22:53


  Den första valvbron i Fåglum byggdes troligen under 1800-talets första hälft. Den hade två större valv och ett mindre där överloppsvatten släpptes fram vid flod. På strömsidan fanns en så kallad klyvare gjord av uppstaplade stenar. 1923 revs de...

Av Margus - 19 september 2015 22:17

  Öbrona är namnet på en liten stenvalvsbro i Fötene, Södra Härene socken, Vårgårda kommun. Den är byggd över Öbrodiket som rinner till ån Nossan. Vem blir inte fascinerad av dessa vackra gamla stenvalvsbroar som syns lite varstans och ännu fun...

Av Margus - 14 september 2015 23:50

  Mitt i redigeringen av sommarens minnesresor hamnade vår "trösksafari". Vi gav oss ut för att njuta av tilldragelsen när startskottet gick. ALLA var ute med gott humör och alla upptänkliga vagnar och kärror. Jag tog några bilder från evenemanget...

HEJ, OCH VÄLKOMMEN !

      

  Visa presentation

Avdelningar i bloggen

Så var det då... denna dag

Sök i bloggen

ARKIV från start 14 mars 2007

Ti On To Fr
    1 2 3 4
5
6
7
8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18
19
20 21 22
23
24 25 26
27 28 29 30
<<< Juni 2011 >>>

   Underbar video från YouTube

  

Bra historiebok på internet

Mina länkar

Antal besök

Följ bloggen


Skapa flashcards