Fågelperspektiv

Alla inlägg under april 2011

Av Margus - 2 april 2011 22:30

Kursen jag anmält mig till idag fick ge vika för insamlande av energigivande intryck som bättre gagnar psykisk balans. Således drog Husbonden och jag ut i folkvimlet på mingel vid Byns egen Bomässa. Därstädes fick vi oss byskvaller tillgodo samt uppiggande underhållning av kommunkören.

Ytterligare musik bjöds på Byns botaniska trädgård under intagande av superb lunchbuffé. Besågs även Fotoklubbens fotoutställning – äntligen – och inköptes ett antal dahliaknölar i nyöppnad butik. Där råder kreativt kaos med pågående arbeten, hela tiden större och större. Ägarens outtömliga energi imponerar.


Fotoklubbens utställning, där jag själv inte deltar (tidspress), var både stor, omväxlande och jättefin (hoppas jag kan vara med nästa gång).

Häpnar över att någon besökare lär ha ’tyckt till’ om att det var ”för många bilder”. Hur kan en utställningsbesökare mena att det finns för mycket att titta på. Egendomligt. Det måste väl vara jättebra. Ju mer, dess bättre. Den som inte orkar titta på allt får väl prioritera eller åka därifrån – det är ju valfritt. Ett väldans tyckade...

     

Med välfyllda magar och sinnen åkte vi hem till Sigrid som väntat ensam. Hon fick sig en redig promenad medan Husbonden tvättade bilarna och satte på dem efterlängtade ’gympadojor’.

Vårvindar ljumma väcker slumrande lustar till liv... ÅRETS FÖRSTA ÄRLA siktades på fågelhustaket en stund – lagom för att hinna få en uschligt suddig bild. Och FÖRSTA GRODAN KVÄKER vid dammen i kväll.

ANNONS
Av Margus - 1 april 2011 22:13

Nu har jag skällt på mycket elände i denna veckan. Fick lite extra energi av Håkan Juholt förra helgen. Den räckte hit... ungefär;-)

Nu ska vi coola ner oss ett tag inför denna helgen och njuta lite av alla våra fågelungar. Skulle gått på kurs i morgon, men jag orkar nog inte. Får se...

Lägger ut en liten kavalkad av ungarna här:


     

               risfågel                     kanarie                             måsfink

     

          blandad kompott                    risfåglar                             måsbo

   klickbara bilder

 

Dags för städning i fågelhuset. Det får skötas med viss delikatess bland alla ruvningar, matningar och uthoppade ungar på svajiga ben. Idag ringmärktes nymfungarna som väntas lämna holkarna om någon vecka. 

Med detta önskas alla bloggbesökare en GO' OCH GLA' HELG !!

--------------------

tillägg 2011.04.19:

Som den uppmärksamme bloggläsaren nog sett så har en risfågelunges tå fastnat i fotringen. Om någon undrar så är detta åtgärdat. Se HÄR.

ANNONS
Av Margus - 1 april 2011 21:37

Ju närmare påsken vi kommer, desto mer kritik mot utförsäkringarna. Idag hördes TCO lägga ett eget förslag på utformande för att en majoritet (64 %) känner sig otrygga med försäkringen.


En KD-ledamot medger att reformen är den värsta blunder de gjort. Men ansvarig minister Ulf Kristersson (M) förstår inte alls den synpunkten, utan säger helt frankt att ”vi har gjort något storslaget”. Han kan inte vara rätt vaccinerad. Se och hör i inslaget från TV4:


Kristersson bemöter därtill läkarnas upprop i SvD med RENA LÖGNER. Varför kan inte medierna slå lögnerna i huvudet på ministern? Eller göra som Alliansfritt Sverige och fråga sig "hur många enskilda fall som utgör en tendens". Påskuppropet har lagt ut länkar om HUNDRATALS ENSKILDA FALL.

Man kanske ska vara glad - mitt i allt detta - att Moderaterna för en gångs skull står upp för SIN EGEN POLITIK och inte låtsas föra någon annans.


Suck... varför är det alltid ’de goda’ som mördas… som t.ex Olof Palme, Anna Lindh, John F Kennedy m.fl...?


----------------- 

För övrigt så låter det forna fredagsnöjet ’Så ska det låta’ inte som det har låtit, om jag säger så. Skrikigare för varje säsong, väldigt mycket high five, high ten, slängkyssar, segergester, tjoanden… efter VARJE låt. Som om de utfört något storslaget…!

Sånt gjorde artisterna förr efter en HEL show när man tackade publiken. Nu ska dom peppas och peppa varandra efter varje delmål. Dåligt självförtroende...?  


Nä, nu får jag peppa upp kvällen med lite fågelbilder i nästa inlägg.

HEJ, OCH VÄLKOMMEN !

      

  Visa presentation

Avdelningar i bloggen

Så var det då... denna dag

Sök i bloggen

ARKIV från start 14 mars 2007

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13
14
15 16
17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
<<< April 2011 >>>

   Underbar video från YouTube

  

Bra historiebok på internet

Mina länkar

Antal besök

Följ bloggen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se