Fågelperspektiv

Direktlänk till inlägg 15 februari 2011

Paresens läkning normal

Av Margus - 15 februari 2011 19:20

Bilen hann inte ens kallna. Återbesöket för uppföljning av ansiktsförflamningen var gjort på en kvart, det tog nästan längre tid att hitta parkering vid sjukhuset - fullt överallt.

Läkaren... en kul kille... ung (förstås), smala vita händer men ett rejält handslag, 'plugghästtyp' som kommen direkt från högskolan, tidseffektiv men uppmärksam lyssnare. Jädrans skicklig.  

Uppmuntrade mig med ett "shoot" när fusklappen togs fram (man vill ju inte glömma nåt). Han noterade raskt och förklarade sen tydligt i tur och ordning vad som nu under läkningens långsammare fas pågår i varje nervdel. Imponerande!


Ögat är bättre, hänger oftast med i snabba blinkningar - utom när jag är trött. Inte längre irriterat efter datorjobb.

Kinden stramar, med en konstant, ehuru lätt, krampkänning från överläppen upp mot ögat (sedan två månader tillbaka). Ibland sker en lätt hopdragning av kinden till ett halvt leende (tvärtemot då allt bara hängde - kan kanske till och med anses charmigt - vem vet?).

Vissling funkar vid enstaka tillfällen och då kanske bara under tio minuter... sen inte mer den dagen. Fick visa lite (hehe, svårt med koncentrationen)... ut kom en svag och pipig liten melodislinga. Ssss... störtlöjligt... hehehe.

Uppblåsning av kinder ej tillförlitligt - pyser i mungipan på drabbad sida.

P blir F vid tal i affekt.

Spiller då och då (sällan) från mungipan när jag dricker.

Leendet ännu lite snett - underläppen en aning stel.

Örat slår lock - vid enstaka - mycket få - tillfällen.


Slutligen summerade läkaren att läkningen går mycket bra. Mina kvarvarande symptom är mycket vanliga, snudd på 'normala'. Läkning pågår fortfarande - upp till ett år - och än kan mycket hända.

Trösterikt att läkningen har en snabbare fas (avsvällning av skadade nerver) och en långsammare (kontaktsökande). Det har jag inte läst eller hört innan. Men detta är normalt.

Den stramande kinden (krampkänslan) kan läka helt... eller förvärras en aning. Kan även utveckla ryckningar. Vissa små restsymptom kan åtgärdas med minimala ingrepp OM de känns besvärande, men man rör inte i nerver som fortfarande självläker. Återbesök om sju månader - till 'ettårsjubiléet.

 
 
Ruth

Ruth

16 februari 2011 10:16

Det låter riktigt bra med ditt ansikte nu, även om det hade kunnat vara bättre. Som läkaren sa, det läker fortfarande och tar tid, du har haft tur trotts allt, du hade kunnat vara värre, men det är ingen tröst när man är drabbad. Det är bara att se tiden an och hoppas på fullt återställande.
Kram

http://bernamis.bloggplatsen.se

Margus

16 februari 2011 14:53

Ja, vet du vad... jag är oerhört lycklig för allt som återställts. Hoppas på lite till, men om inte... så kan jag nog leva med det - och leva gott. Kram tillbaka.

 
skogsfrua på dal

skogsfrua på dal

16 februari 2011 14:05

En sådan utdragen historia, men åt rätt håll det var ju för väl:-)

http://barasaras.bloggplatsen.se

Margus

16 februari 2011 14:55

Segt som kola, men det viktigaste var ju tillbaka på tre månader. Och gamla sega tanter har tålamod, eller hur...;-)

 
Elisabeth

Elisabeth

16 februari 2011 21:11

Jamen vad skönt att det går åt rätt håll, jag måste säga att man kunde inte se mycket av ansiktsförlamningen när vi sågs sist, så det är kanske mest du själv som naturligtvis känner att det inte är helt återställt.

http://belara.bloggplatsen.se

Margus

17 februari 2011 18:31

Utseendet är viktigt, inte tu tal om det. Men känslan betyder också mycket. För att inte tala om FUNKTIONEN.

 
Erika

Erika

18 februari 2011 16:35

Glad för din skull verkligen, att du har blivit så mycket bättre. Men allt sådant tar nog sin tid. Det går inte över lika fort som det började.

Vinkelevink

http://mintidmittliv.bloggplatsen.se

Margus

18 februari 2011 23:21

Ja, nu har det t.ex ryckt väldeliga i ögat i två hela dagar. Riktigt jobbigt, men den som väntar på nåt gott...

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Margus - 19 september 2015 23:25

Bloggen gör uppehåll. För inre tjänst. På egen tid. För att skapa energi. Ska bara ta in. Uppleva. Njuta. Bearbeta. Inte omedelbart omvandla för utgivning till offentligheten. Tid för motion och träning. Frisk luft. Vila och eftertanke. Sjukdom...

Av Margus - 19 september 2015 23:10

  Två och en halv mil. Rätt bra cykeltur, menar jag. Så duktiga är Husbonden och jag numera. Vi går eller cyklar var eller varannan dag. Och har väldigt roligt. Med kilometermätaren blev det ännu roligare... Vi har gått närmare två mil också, och ...

Av Margus - 19 september 2015 22:53


  Den första valvbron i Fåglum byggdes troligen under 1800-talets första hälft. Den hade två större valv och ett mindre där överloppsvatten släpptes fram vid flod. På strömsidan fanns en så kallad klyvare gjord av uppstaplade stenar. 1923 revs de...

Av Margus - 19 september 2015 22:17

  Öbrona är namnet på en liten stenvalvsbro i Fötene, Södra Härene socken, Vårgårda kommun. Den är byggd över Öbrodiket som rinner till ån Nossan. Vem blir inte fascinerad av dessa vackra gamla stenvalvsbroar som syns lite varstans och ännu fun...

Av Margus - 14 september 2015 23:50

  Mitt i redigeringen av sommarens minnesresor hamnade vår "trösksafari". Vi gav oss ut för att njuta av tilldragelsen när startskottet gick. ALLA var ute med gott humör och alla upptänkliga vagnar och kärror. Jag tog några bilder från evenemanget...

HEJ, OCH VÄLKOMMEN !

      

  Visa presentation

Avdelningar i bloggen

Så var det då... denna dag

Sök i bloggen

ARKIV från start 14 mars 2007

Ti On To Fr
  1 2
3
4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18
19
20
21 22 23 24
25
26 27
28
<<< Februari 2011 >>>

   Underbar video från YouTube

  

Bra historiebok på internet

Mina länkar

Antal besök

Följ bloggen


Ovido - Quiz & Flashcards