Fågelperspektiv

Direktlänk till inlägg 9 februari 2011

Tårfyllt avsked vid graven

Av Margus - 9 februari 2011 22:15

Skyndade oss idag att städa Royal Suite och lessonvoljären. Bäst att köra  ut skottkärrelassen före snön som väntas i morgon. Sedan följde tårfyllt avsked vid graven. Husbonden fann att grävning gick bra. Lika bra att få detta gjort före snöyra och köldknäpp.

Vi hämtade Gammelman från frysen där han låg så fint. Fridfullt hoprullad med slutna ögon och en liten tungspets som stack fram. Befriad från ryggont och yrsel - lille älskade pajas. Kunde inte avhålla mig från ett sista snusande i pälsen och saknaden grep tag i mig. Den välbekanta doften fick tårarna att flöda, och tänk... tassarna luktade fortfarande popcorn - som alltid.

I graven fick han sällskap av marsvinet Wilma som gick bort i höstas. Tack för alla år och vila i frid.


Sigrid Storråda upplevde under dessa omtumlande dagar något av en chock och kom riktigt i gungning. Hon blev plötsligt osäker på sin roll i detta nya. Hennes stora arbetsuppgift var borta och man kunde läsa i hennes förvånade ögon: VAD GÄLLER NU?

Tänk att det bara gått tre dagar... det känns som en hel vecka. Sigrid börjar bli sig lik igen, hon har väl funnit att allt annat funkar som vanligt - bara utan... honom.


Efter en lur i fåtöljen med värmedyna under ryggen var det dags för Kyrkans Samtalsgrupp, första träffen i vår. Där väntade intressant föredrag om våra tre stora religioner judendom, kristendom och islam där bl.a. tankeväckande åsikter om tryckfrihet kontra religionsfrihet i fallet Lars Wilks framfördes - en svår nöt att knäcka.


I morgon njuter jag av vackert snöfall - ty jag har VÅR i sinnet... oavsett. Pyssel väntar i fågelhuset, där fler holkar ska upp. Turen har nu kommit till Royal Suite, vi har sett... att dom har sett... vad som pågår i andra rummet. Lessonen brukar vara lite senare, så dem väntar vi med. Livet går vidare.

 
 
Ruth

Ruth

10 februari 2011 11:25

Känns både vemodigt och skönt att både Ulrik och Wilma har kommit till den slutliga vilan.

Hoppas ni inte har fått stora mängder med snö. Här snöade det rejält i natt, men dagens plussgrader gör nog att det blir barmark igen innan kvällen.

Ha en bra dag, själv så har jag en hög med kläder som skall strykas, inte kul när man samlar på sig så, men det går undan när jag väl börjar.
Kramen

http://bernamis.bloggplatsen.se

Margus

10 februari 2011 14:33

Inte mycket till snö här heller, mest blask. Vi får se vad det blir av'et.

 
Elisabeth

Elisabeth

10 februari 2011 18:14

Vad fint avsked det blev med marsvinet med som sällskap.
Här har kommit massor av snö ännu värre i Mariestad...inte roligt

http://belara.bloggplatsen.se

Margus

10 februari 2011 19:18

Ja, suck... det som var så bra. Men för varje dag är våren närmare. Nu drömmer man om torra vägar, grönska, sommardäck, fågelsång... snart, snart.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Margus - 19 september 2015 23:25

Bloggen gör uppehåll. För inre tjänst. På egen tid. För att skapa energi. Ska bara ta in. Uppleva. Njuta. Bearbeta. Inte omedelbart omvandla för utgivning till offentligheten. Tid för motion och träning. Frisk luft. Vila och eftertanke. Sjukdom...

Av Margus - 19 september 2015 23:10

  Två och en halv mil. Rätt bra cykeltur, menar jag. Så duktiga är Husbonden och jag numera. Vi går eller cyklar var eller varannan dag. Och har väldigt roligt. Med kilometermätaren blev det ännu roligare... Vi har gått närmare två mil också, och ...

Av Margus - 19 september 2015 22:53


  Den första valvbron i Fåglum byggdes troligen under 1800-talets första hälft. Den hade två större valv och ett mindre där överloppsvatten släpptes fram vid flod. På strömsidan fanns en så kallad klyvare gjord av uppstaplade stenar. 1923 revs de...

Av Margus - 19 september 2015 22:17

  Öbrona är namnet på en liten stenvalvsbro i Fötene, Södra Härene socken, Vårgårda kommun. Den är byggd över Öbrodiket som rinner till ån Nossan. Vem blir inte fascinerad av dessa vackra gamla stenvalvsbroar som syns lite varstans och ännu fun...

Av Margus - 14 september 2015 23:50

  Mitt i redigeringen av sommarens minnesresor hamnade vår "trösksafari". Vi gav oss ut för att njuta av tilldragelsen när startskottet gick. ALLA var ute med gott humör och alla upptänkliga vagnar och kärror. Jag tog några bilder från evenemanget...

HEJ, OCH VÄLKOMMEN !

      

  Visa presentation

Avdelningar i bloggen

Så var det då... denna dag

Sök i bloggen

ARKIV från start 14 mars 2007

Ti On To Fr
  1 2
3
4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18
19
20
21 22 23 24
25
26 27
28
<<< Februari 2011 >>>

   Underbar video från YouTube

  

Bra historiebok på internet

Mina länkar

Antal besök

Följ bloggen


Ovido - Quiz & Flashcards