Fågelperspektiv

Alla inlägg under januari 2011

Av Margus - 2 januari 2011 23:21

Till sist denna dag kommer några rader i bloggen. Såg kommissarie Barnaby kl 21.00 på tv och då blir inget skrivet. Sen damp Rolling Stones ner i burken (hade vi ingen aaaning om) och då blev man kvar i tv-soffan ett tag till. Enastående med denna sprattelgubbe Mick Jagger, vildare än vildast - 68 år i år. Det kan man kalla pensionärsgympa...!

De är förresten rätt skinntorra allihop. Ingen övervikt där. De skulle inte drabbas av kommunalrådet Stefan Hannas (C) nya idé om 'tjockisskatt' som vi läst om på nätet. Ett vidrigt elittänkande som bara borgerliga politiker är mäktiga. Läs HÄR. Samma tankar som vanligt: skyll dig själv om du blir sjuk, om du blir arbetslös, fattig eller nu… om du blir fet. Han hittade en ny grupp att förfölja, vilken kommer härnäst?


Idag togs en del julpynt ner. Känns helt i sin ordning att vädra ut den nattståndna julen nu när vi kavlar upp ärmarna och börjar om på nytt. Herregud, nu vänder det ju. Ljuset kommer åter och allt blir återfött... Fortsätter på det temat i morgon efter sjukgymnast-besöket.

Go'natt bloggen, och ta fasta på det gott folk... att nu kommer ljuset åter.



Av Margus - 1 januari 2011 19:24

Bloggen tackar för trevliga nyårshälsningar, själv är jag totalt utslagen för att orka runt till bloggvännerna just idag. Som Väninnan så spirituellt rimmade om vår kväll i en kommentar så var det mycket prat och skratt i Lilla Huset. Och sent blev det, egentligen mer än man orkar nuförtiden.

Men vi hade plusgrader och jag kunde äntligen vädra tvärdrag genom sovrummet - HELA NATTEN. Åh, så jag njöt. Det var underbart när kulingvindarna svepte över sängarna. Andas så gott då.

Så denna första dag på nya året började på plussidan, om man säger så. Det bådar gott. Får se vad det betyder i längden. Och nu har alla smällare smullit ut, de som denna gång började ovanligt tidigt i trakten, redan på juldagen faktiskt.

Efter nyårsnattens regn och mildväder är det verkligen halt - inte bara på vägarna utan i hela trädgården där snön är tillpackad. Stackars Ulrik som har svårt med benen i vanliga fall halkade runt så till den grad att Husbonden sandat hundarnas rastningsvägar.

Bilden t.h är min önskelista på dator- och filmprylar för det nya året. Ganska egoistiska planer, men lite roligt får man ha...


Ett sorgligt slut på 2010


Dock sörjer Lilla Huset den folkkäre skådespelaren Per Oscarsson, vars hus brann ned till grunden på nyårsnatten. Han och hustrun saknas och befaras ha omkommit i branden. Per Oscarsson skulle snart ha fyllt 84 år. Det kändes alltid bra att veta att han bodde här i närheten, på Västgötaslätten. Nu blir det tomt. Ett sorgligt slut på 2010.

HEJ, OCH VÄLKOMMEN !

      

  Visa presentation

Avdelningar i bloggen

Så var det då... denna dag

Sök i bloggen

ARKIV från start 14 mars 2007

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5
6
7
8
9
10 11 12 13
14
15 16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29 30
31
<<< Januari 2011 >>>

   Underbar video från YouTube

  

Bra historiebok på internet

Mina länkar

Antal besök

Följ bloggen


Skapa flashcards