Fågelperspektiv

Direktlänk till inlägg 16 december 2010

Ryggen mot värmen

Av Margus - 16 december 2010 22:28

Lilla Huset har bunkrat upp. Inför julen och vintern. Vi går i ide. Har ingen lust att åka runt på ärenden i snö och halka. Det gäller att mysa till det på hemmaplan. Kyl och frys är välfyllda som i vilken butik som helst. Tur att man trivs hemma. Man kan till exempel njuta av vackert snöfall.

Snöslungan fick jobba hårt (föraren också) i den tunga blötsnön (+2 grader), men den räddar min rygg som nu fått diagnosen: artrosförändring i ländryggen. Så fick man veta det. Ideliga ryggskott har varit min följeslagare sedan unga år.

- Nu vill jag aldrig mera höra ordet ’träningsvärk’, sa jag till Husbonden och satte mig till vila mot värmedynan. Med gott samvete. Samtal med läkaren får man vänta på till den… 13 januari !


Tröttheten slog till efter allt chattande med filmtekniker. Hjärnan slog frivolter. Fick hoppfulla besked och övningar som ska testas. Kanske måste inget nytt inköpas alls. Men först vila...

Torsdag är tv-kväll och med värmedynan baktill avnjöts älgar med Mitt i Naturen och Kinas mat. Det sistnämnda påminner om Solens mat – fast från Kina. Särskilt roligt att höra Fredrik Önnevall, f.d korrespondent i Peking, tala språket flytande, ja han skrattar till och med som en riktig kines ;-)  


Rapport från ålderdomshemmet:

Gammelhunden Ulrik har haft problem med kisseriet. Det blev allt sämre och hände till slut bara en gång per dygn. Äter med god aptit men slutade dricka vatten. Vad göra? Nu ges köttbuljong ett par gånger per dag (mellanmål) vilket han begärligt slurpar i sig. Och kissar normalt igen… puh. På måndag tas blodprov för att kolla njurfunktionen.


Måste bara bjuda på en skönhetsupplevelse idag.

En supersnygg bild på spindel från en av Fotosidans aktiva insektsfotografer Stig Karlsson HÄR.

 
 
Flanören...

Flanören...

17 december 2010 08:13

Skönt att träningsvärken har gått över!!!
Jag fick inte se de två programmen du nämner.
Var i Falköping och åt julmat, bl.a med Västergötlands brottningsförbund.
Får se om jag kan titta i efterhand. Idag är det korvstoppning hos Flanören.
Och snön har inte flyttat på sig så jag har en 20 cm som ska flyttas på, utan snöslunga.
Affär på snöslunga kommer allt närmare, i alla fall i tankarna, men med snöslunga så blir det väl 5 mildvintrar.

http://www.nabbsjuan.bloggplatsen.se

Margus

17 december 2010 10:27

Flanören är imponerande aktiv! Men dessa snövintrar kan knäcka vem som helst. Visst har man dragit sig för slunga länge nog, men här gick gränsen för våra kroppar. Vi har alltför mycket som ska skottas. Risken får man ta, men blir det milda vintrar är ju DET belöning nog.

 
Elisabeth

Elisabeth

17 december 2010 18:37

Vilken spindelskärpa!
Hoppas Ulrik bättrar sig och även du och din rygg!

http://belara.bloggplatsen.se

 
Ruth

Ruth

18 december 2010 10:42

Tråkigt med Ulrik, men han är en gammal pojke och allting har ett slut, så vad kan man vänta sig även om det är trist.
Jäkligt med din rygg, jag och gubben stoppar i oss magnecium, min man har genom alla år lidit av krampor i benen, men sedan vi startade med dessa piller så har man varit fri från detta, läs här:
http://www.vitaminsidan.se/mineraler/magnesium
Ha en bra dag, här snöar det.
Kramiz

http://bernamis.bloggplatsen.se

 
Erika

Erika

18 december 2010 15:34

Då har du fått en diagnos. Som du själv skriver fick du svar på det med tanke på dina ryggskott. Vi kan inte backa bandet, bara försöka göra det mesta möjliga av det som är oss, kroppsligt sett. Nu på måndag har jag en t-tid med min läkare, då får jag nog en nice julklapp rakt in i örat. Oavsett så hoppas jag att jag då får veta exakt vad jag drabbats av. Därefter kan jag börja inrätta mitt liv efter det the big surprise.

Håller verkligen med dig, trivs man i hemmets lugna vrå, samt frys-kyl ordentligt fylld då kan man fira jul i lugn och ro, och njuta av snön som faller helt vindstilla. Hos mig kommer mina söner med familj. Men innan dom är här får inte jag en lugn min. En son nere i Blekinge, och en i Värmland. Alla dårar som inte ska sitta bakom ratten är den största trafikfaran, som kommer att befinna sig längs vägen, sedan alla onyktra vill jag bara inte tänka tanken i. Men jag ber till högre makter att allt ska gå bra.

När sonen var uppe och körde mig till Avesta sjukhus i nov, efter det besöket handlade vi hem all julmat, vi bakade också dom flesta julkakor, sedan har jag gjort köttbullar, brynt kål, en jul utan brunkål-lutfisk är ingen jul. :) I princip är det mesta klart, bara lite småsaker kvar. Alla julkort är skickade. Julklapparna har jag inte slagit in ännu men det är snart gjort.
Mitt finrum är städat och julpyntat så där är det också klart.

Som jag gillar Fredrik Önnevall och så go han låter när han talar detta språk felfritt. Ett språk som jag anser är riktigt svårt att lära sig. Hela han är en mys-tomte.

Hoppas lilla vovven "Ulrik" inte blir dålig. Inte roligt när dom kära husdjuren börja bli hängiga.

Önskar dig en fortsatt fin 4:de Advent.

http://mintidmittliv.bloggplatsen.se

 
skogsfrua på dal

skogsfrua på dal

19 december 2010 19:52

Snöslunga vore fint, kan den gå i trappor?
Är du helt säker på att inget är glömt, av erfarenhet vet jag att just som man sätter sig för att koppla av på julafton dyker det där oanskaffade INTE upp;-) Nej ni är säkert mycket effektivare än en glömsk skogsfru.
Är inte köttbuljong för salt? Kanske han dricker om du blandar lite burkhundmat i vattnet.
Ninna trugar jag i A-fil med en tsk kattkonserv. Alla sätt o.s.v

http://barasaras.bloggplatsen.se

Margus

19 december 2010 20:47

Tack för tipsen, Skogsfrun, försöker med det mesta. Vi får se hur det står till med njurarna vid måndagens blodprov. Hittills har kisseriet fungerat hyggligt med hjälp av buljong, men det är lite darrigt.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Margus - 19 september 2015 23:25

Bloggen gör uppehåll. För inre tjänst. På egen tid. För att skapa energi. Ska bara ta in. Uppleva. Njuta. Bearbeta. Inte omedelbart omvandla för utgivning till offentligheten. Tid för motion och träning. Frisk luft. Vila och eftertanke. Sjukdom...

Av Margus - 19 september 2015 23:10

  Två och en halv mil. Rätt bra cykeltur, menar jag. Så duktiga är Husbonden och jag numera. Vi går eller cyklar var eller varannan dag. Och har väldigt roligt. Med kilometermätaren blev det ännu roligare... Vi har gått närmare två mil också, och ...

Av Margus - 19 september 2015 22:53


  Den första valvbron i Fåglum byggdes troligen under 1800-talets första hälft. Den hade två större valv och ett mindre där överloppsvatten släpptes fram vid flod. På strömsidan fanns en så kallad klyvare gjord av uppstaplade stenar. 1923 revs de...

Av Margus - 19 september 2015 22:17

  Öbrona är namnet på en liten stenvalvsbro i Fötene, Södra Härene socken, Vårgårda kommun. Den är byggd över Öbrodiket som rinner till ån Nossan. Vem blir inte fascinerad av dessa vackra gamla stenvalvsbroar som syns lite varstans och ännu fun...

Av Margus - 14 september 2015 23:50

  Mitt i redigeringen av sommarens minnesresor hamnade vår "trösksafari". Vi gav oss ut för att njuta av tilldragelsen när startskottet gick. ALLA var ute med gott humör och alla upptänkliga vagnar och kärror. Jag tog några bilder från evenemanget...

HEJ, OCH VÄLKOMMEN !

      

  Visa presentation

Avdelningar i bloggen

Så var det då... denna dag

Sök i bloggen

ARKIV från start 14 mars 2007

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8 9 10 11 12
13 14
15
16
17
18
19
20 21 22 23 24 25
26
27 28
29
30 31
<<< December 2010 >>>

   Underbar video från YouTube

  

Bra historiebok på internet

Mina länkar

Antal besök

Följ bloggen


Skapa flashcards