Fågelperspektiv

Alla inlägg under november 2010

Av Margus - 4 november 2010 21:31

Man har helt klart blivit blödigare med åren. Var tvungen att lämna kvällens Mitt i naturen på tv där man filmat sillgrisslornas ungar när de kastar sig ut från klipphyllorna på Gotland för att komma till sina pappor i vattnet. Alla klarar sig inte utan ”smash” bara rätt i steniga marken – med ljud och allt. Och en del pappor ligger kvar på vattnet till morgonen därpå och ropar på sina ungar som förolyckats. Fy attan, vad äckligt det är.

Förr var naturfilmerna snällare på nåt sätt. Nu ska allt visas. Och höras. Grisslorna har vi sett förut och nu räcker det för oss. Jag lämnade scenen och Husbonden slog över till fotboll. Vi vet att bara de starkaste överlever, men man MÅSTE INTE TITTA.

Även skräckfilmer är ruggigare numer med surroundljud. Vill inte ens höra det. Har också slutat se vålds- och misshandelsfilmer samt kriminalare med psykopater och allt makabrare mord. Jo, vi har nog blivit blödigare.

Nä, i Lilla Huset ska det vara snälla filmer i lugnt tempo med lyckliga slut. Till söndag kan vi t.ex kika på klassikern Broarna i Madison County med Meryl Streep och Clint Eastwood, det är annat det.

     


Helt okänslig är jag däremot inför den nya BOKEN som försöker ta ära och heder av vår ”motvillige monark”. Det blev något av västgötaklimax när alla journalister förväntansfullt radade upp sig till utlyst pressträff och bara fick några ynka ord innan kungen vände på klacken och försvann:

– Jag har sett en del rubriker som inte har varit så trevliga, jag har pratat med min familj och drottningen. Vi vänder blad och går vidare.

Faktiskt lustigt... vad hade dom trott?

Av Margus - 3 november 2010 22:39

Jo, hon har försvunnit på den gamla klassiska Kanolds Eucalyptus-Menthol. Man får ändå vara glad att halstabletten fortfarande finns i butikshyllorna, bedrägligt lik originalet men… mig lurar dom inte.

Vid närmare studier visar det sig att påsen ändrat utseende ett par gånger. Moderniserats ska det väl kallas... Men helt i onödan, menar jag. Ska det vara nostalgiskt så ska det.

Från början stod det ÄKTA ovanför namnet. Sjuksköterskan i vit stärkt mössa, blågrå klänning och förkläde behölls ännu en tid (se nedan så fin hon var), men nu är även hon ”moderniserad” till… jag vet inte vad. Synd.

            

Från begynnelsen till nuvarande (klickbara bilder)

  

fast... undrar om inte burken var allra först...?

Kanolds Eucalyptus hörde tillsammans med Kungen av Danmark till hemapoteket i min barndom på 1950-talet. Eucalyptustabletterna skulle därtill lösas upp i rykande het mjölk vid förkylning. Det där med varm mjölk växte jag fort ifrån, men tabletterna smakar fortfarande lika gott.

Av Margus - 2 november 2010 22:34

Bonusdotera har nyligen ’modellat’ i Hamburg. Ditkallad för bild på EN, säger EN, tröja. Lön för detta 8000 SEK (!) medan modebranschen betalade resa och övernattning. Vilken värld! Klickbara bilder på dotera, lånade hos B'chic.

    

Fler bilder från katalogen finns HÄR.

I denna egendomliga värld är klädbranschens inköpspris för EN, säger EN, behå 50 ÖRE...! För en behå... vilket torde vara ett av de mer komplicerade plagg som går att tillverka. Vad får då de stackars fattiga människor (barn?) som gör jobbet?


Av Margus - 1 november 2010 21:50

Bara tre hundrameterslopp idag. Jo, så känns hostattackerna. Fullständigt utpumpad och kraftlös – fram till nästa attack. Minsta rörelse, minsta skrattanfall, har resulterat i våldsamma och utdragna utbrott minst en gång i timmen… Många hundrameterslopp under en dag (lite lindrigare nätter). Den hostan visste var den tog! Tämligen medtagen med träningsvärk både här och där, en krampande lårmuskel samt akut hot om ryggskott. Puuuhh…

Hostan har belägrat mig i drygt en veckas tid, fram till i morse – just när jag undrade om ’Coccillanan’ skulle räcka förkylningen ut. Nu äntligen känns en liten lättnad, kanske läker det ut.

Börjar kunna TÄNKA på behövligheter igen, det börjar ju så… och snart kanske man orkar TA TAG I DET också… ena frysen väntar t.ex på avfrostning.

(Bilden visar en hosta sieboldiana elegans.)


Husbonden ryckte tag i städning av fågelhuset idag - alla voljärerna, på egen hand! Själv är jag ännu för matt dylika övningar. Är glad att jag orkade se hela 'Sommarpratarna' på tv i kväll. Har faktiskt inte orkat sånt heller. 


Idag postades även brevet till vårdcentralen om den danske läkaren. Hade också ett snack om saken med VC-chefen som gav mig B12-sprutan, han rycker in som sköterska ibland. Han rådde mig även att sända brevet till Patientnämnden och så ska ske. Brevet är faktiskt rätt tufft.

HEJ, OCH VÄLKOMMEN !

      

  Visa presentation

Avdelningar i bloggen

Så var det då... denna dag

Sök i bloggen

ARKIV från start 14 mars 2007

Ti On To Fr
1 2 3 4
5
6 7
8 9 10
11
12 13 14
15 16 17
18
19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< November 2010 >>>

   Underbar video från YouTube

  

Bra historiebok på internet

Mina länkar

Antal besök

Följ bloggen


Ovido - Quiz & Flashcards