Fågelperspektiv

Alla inlägg under november 2010

Av Margus - 24 november 2010 18:58

Dom är slut, det finns inga att få tag i. Snöslungorna är slut – FÖR SÄSONGEN!

För en säsong som knappt ens har börjat! Eller… när börjar vintern i detta land?

Därtill blir man utskrattad av järnhandelsbranschen när man ringer – som vore man efterbliven!

- Ha ha ha, det var längesen dom tog slut.
DERAS säsong för vinter och snöslungor var I SEPTEMBER!
Sen dess händer… inget… och inget.

Vintern är alltså slut - för deras del. Trots att det ringer 30 samtal om dagen i samma ärende. Tacka för det när snön vräker ner för tredje dygnet i rad…!! Och dom har mage att skratta! Det är väl för fasen återförsäljarnas uppgift att tillhandahålla det som kunderna efterfrågar.


I tidningen läser vi att även snöskyfflarna är slut. Lärde dom sig inget av förra vintern? Är det ingen som tillverkar någonting i RÄTT tid? Vad gör snöslungeindustrin? Vad gör snöskyffeltillverkarna? Mitt i brinnande vinter. Är marknaden MÄTT? Vill dom inte tjäna pengar? Det betyder alltså att dom tjänar FÖR MYCKET på det lilla dom gör - när dom har lust.


Väninnan minns hur det var med en morgonrock. Behovet uppstod under vår-sommar. Till svar i butiken (som förstås inga morgonrockar hade) fick hon ”Det ÄR INTE SÄSONG”!!!

På följdfråga om när säsongen för morgonrockar infann sig blev svaret: ”Till JUL, då blir det julklappar.”

Så har marknaden bestämt.


Marknaden är inte till för kunden. Det är kunden som är till för marknaden. Och som ska vara så förbaskat väluppfostrad att efterfråga endast det som marknaden tillhandahåller – och när marknaden så har bestämt.


Och apropå att Sverige nu ska bidra med pengar till Irland – ännu ett av alla finansiellt misskötta Euroländer som ingen har hållit i örat - vill jag bara erinra om Tage Erlanders (S) ord. Jag har skrivit det förut och gör det om igen:

”Det är viktigt att vi håller kapitalet i örat,

annars kommer vi hänga efter i svansen”.

 

Och så blev det...

Av Margus - 23 november 2010 19:03



Det blev inget filmat med kanadagässen idag. De syntes helt enkelt inte till i snöyran. Månntro, om de inte flyger i sånt väder - verkar faktiskt rätt troligt. Men jag var på filmhumör så det stora busvädret blev åtminstone skildrat ur olika vinklar. Ett minne för framtiden. Ska det bli en vinter som under krigsåren på 40-talet? Hujeda...

Av Margus - 23 november 2010 18:46

Det är inte utan att man får flashbacks till fjolårsvintern. Det har bara börjat... Vi på Slätta har haft oavbrutet snöfall på tvären TVÅ DYGN I STRÄCK, och det ska fortsätta i flera dygn till enligt SMHI...

        

Gamle Ulrik har redan problem med att ta sig fram i drivorna (40 cm höga) så nu är det till att skotta gångar... igen. Det var liksom bara några månader sen sist. Än håller ryggen, och humöret är i topp ;=}

       

Husbonden var till Byn på läkarbesök i morse medan jag fotade morgonvyn genom köksfönstret. Inte mycket till vy, om man säger så... men vackra droppar på fönstret i lyktans sken. Klickbara bilder. 

       

I övrigt en dag bestående av ömsom braseldning, ömsom skottning. Tackar den gode Guden för att jag inte har några vårdresor till avlägsen ort just denna vecka. Och att vi hamstrat allt vi behöver - till både oss och djuren. 

       

Av Margus - 22 november 2010 22:33

Är rökförbud i TOMMA parker är en så bra grej? Förslaget som syftar till att ingen ofrivilligt ska behöva utsättas för tobaksrök blir bättre om man förbjuder rökning i andra personers närhet. Sätt gärna en gräns i meter, men att förbjuda rökning i en FOLKTOM park är verkligen patetiskt.

Hör fortfarande till den krympande, jagade och hatade minoriteten av rökare men försöker alltid hålla mig ifrån andra personer. Instämmer därtill i att tobaksförsäljning egentligen borde förbjudas. Men förbjud det då - rakt av - istället för dessa dumma halvmesyrer!

Det är paradoxalt att rökare jagas, hånas och mobbas medan spritdrickandet HYLLAS med särskilda program i media där man provar viner, rabblar importnyheter och katalognummer på allehanda spritdrycker. Trots att alkoholskadorna kostar samhället minst lika mycket - mer(?)… nästan lika mycket(?) (välj det som passar) som tobaken.

Man missköter inte sitt jobb som rökare, man ofredar inte andra, man kör inte ihjäl folk i trafiken osv. Något som alkoholen bevisligen är upphov till. Ändå är det rökarna som jagas! Logik… någon…?


Alkoholen är okränkbar, i det heliga vinproducenternas EU, och får icke rubbas.

Liksom flyg och rallytävlingar – trots klimathot - är okränkbara i den heliga globaliseringens och bilindustrins namn. Precis som de klimatförstörande mattransporterna äro helgade i Konsumismens Religion. IDIOTI.

Av Margus - 22 november 2010 22:28

Halv nio gick jag till garaget för avfärd till fotvården. Jädrar… där var gässen - som jag skulle filma. Miss igen! De kommer två gånger om dan… Stora flockar kanadagäss, ofta ett 80-tal samtidigt, ibland uppdelade på flera mindre grupper som ropar till varann.

De flyger rakt över oss, eller näst intill, och man hör kacklandet på långt håll. Hur länge som helst har jag tänkt filma dem men aldrig hunnit in efter kameran. Passagen går fort. Har just lärt mig vilka tider som gäller. De är punktliga. 8.30 på morgonen drar de åt öster ut på fälten. 15.30 återvänder de i västlig riktning.

Gjorde ett tappert försök i eftermiddags men råkade stå alldeles intill dammen. Gässen hamnade på filmen men kacklandet dränktes av bäckens brusande - misslyckat. I morron bitti gäller det. Får patrullera garageplan långt från bäcken - med kameran redo. Ty, en dag tröttnar de på vårt klimat och drar iväg till bättre områden.   

Snöfall är vackert och stämningsfullt. Låt det snöa!

Det är sedan, när snön väl ligger där packad som det blir tungt och halt. Här har det snöat i ett dygn nu men täcket ligger ännu inte så tjockt och tempen är hyfsad. Gillar läget… så långt.

Snöväder är som gjort för att hålla sig inne och pyssla i hemmet, laga mat, tvätta å sånt. Men så blev det inte idag… Handlade på hemvägen från fotvården. Efter lunch blev det utflykt till nye skomakaren från Holland, inflyttad till grannsocknen. Han är efterlängtad... Husbondens vinterkängor har väntat på hjälp i två år. Nu är de inlämnade.

Av Margus - 21 november 2010 19:16

Vinterstudion på tv fyller Lilla Huset med både bild och ljud och Husbonden har parkerat sig där. Det är honom väl unt ty vissa helger går han faktiskt miste om'et på grund av jobb. Således intogs dagens lunch sällsamt nog... framför tv:n.

 

Hundarna höll på att krypa ur skinnet idag av... ja, vem vet vad. Kom på att det var längesen det bjöds stora tuggben. Aha, där var det... lugnet infann sig direkt. Det finns inget mysigare än att höra dem jobba och gnaga i all stillhet.

       

Till tisdag är Ulrik 15 år och 2 månader gammal - motsvarar väl 110 år eller nåt sånt (har inte räknat efter) så jag fotade en del. Man vet aldrig när sista tuggan är tagen...

       

Ulrik hade en TIA-attack för några veckor sen (varade högst en halv minut) och förra fredagen var han kolossalt virrig och ängslig. Man stod med telefonluren beredd ungefär, men när måndagen kom var han sitt glada jag igen. Han är inte lika snabb med tuggbenen som förr, men idog som bara den. Nu sover nog Sigrid och han gott i natt. Oooops, nu pockas det på rastning - undra på det...

         

Av Margus - 20 november 2010 22:26

Somliga saker MÅSTE man bara dela med sig av. En del kan då rocka loss...


Av Margus - 20 november 2010 22:15

En favorit i repris. Den här brukar jag titta på när jag vill bli glad. Snowball som kakaduan heter är även föremål för vetenskaplig forskning på grund av sitt dansande. Det kan man läsa om på hennes hemsida HÄR. På You Tube finns flera videor med henne till olika typer av musik plus en hel rad med andra dansande fåglar HÄR.

HEJ, OCH VÄLKOMMEN !

      

  Visa presentation

Avdelningar i bloggen

Så var det då... denna dag

Sök i bloggen

ARKIV från start 14 mars 2007

Ti On To Fr
1 2 3 4
5
6 7
8 9 10
11
12 13 14
15 16 17
18
19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< November 2010 >>>

   Underbar video från YouTube

  

Bra historiebok på internet

Mina länkar

Antal besök

Följ bloggen


Ovido - Quiz & Flashcards