Fågelperspektiv

Alla inlägg under september 2010

Av Margus - 11 september 2010 19:51

Stönig vecka med kulmen i går,

sätter sina spår. 

Båd' Husbonden och jag

har vilat idag.

Datorn kom hem,

vänder ryggen åt den.

Besökte valstugan på Byn,

peppades rosiga i hyn.

Hem till stekt makrill,

med gräddsky och dill.


Ja, det började bra, men där tog den poetiska inspirationen slut, ha ha.


Vad kan man begära när hjärnan gått i dvala. I kväll står valet mellan Zlatan i TV4 Sport eller Här är ditt liv i SVT1. Riksdagsvalet var lättare! Somnar kanske ifrån alltihop, vad det än blir. Ha en god helg, därute.

Av Margus - 10 september 2010 21:37

När värken är borta dansar energin på bordet… hehe. En enda bra dag kan leda till mycket gott. Idag gällde hundmatskok. Hela diskbänken var full. Kokade köttfärs, ris, morötter, blomkål, broccoli samt en bortglömd påse frysta grönsaker. Avslutade med mixer. Många kastruller var det. Kokade därtill ägg och rev morötter åt fåglarna. Timmarna gick på stående fot.

Vem blir inte hungrig när man lagar mat? Till sist var jag så sugen att jag tog lite av hundmaten (!) för egen del, hehe. Det vet väl alla att hundmat kittlar dödsskönt i kistan... Bytte dock köttfärs mot färdiga köttbullar.

En sån här dag har jag inte haft sedan förra året vid samma tid. En upplevelse. En lutare i tv-soffan med hundarna följde. De nog var tröttare än jag. Hade ju haft full koll på mig hela tiden. Dagen avslutades med städning hos marsvinen.

Skulle fotat köksröran, men så var det ju det där med full kamera… Trasiga datorn uppges vara igång igen. Ominstallationen är klar. Ska hämtas i morgon. Lägger väl inte ner alltför stor möda på den nu innan den nye kommer. Ännu en tids frist innan hjärnan ska gå för högtryck på datorbytet. Huuu.

Av Margus - 9 september 2010 13:35

Spännande tider... Ny dator är beställd. Himla kul, alltså. Ingen HP som jag drömde om, med tanke på Lilla Husets ’snälle reservare’ utan en hpd (hopplockade delar), kan veta. Trodde aldrig jag skulle gå på det. Men nu är det gjort efter benäget bistånd från datagurun. Hoppfulla tider.

Efter letande i tekniska snårskogar på nätet och medföljande dysterhet över egen bristfällighet söktes hjälp från sakkunskapen först när lätt hyperventilation uppstod. Man vill ju så gärna själv…

Hjälpen behövdes, det är då säkert. På Komplett hittades lämpligt PC-paket som kunde konfigureras efter egna behov och där kom gurun till undsättning. 3 års support och garanti ingår. Komplett är enligt ryktet duktiga och serviceinriktade.

Den Nye är anpassad för att klara bild- och filmhantering - bildskärmen likaså. Och heter nåt så oglamoröst som Komplett i15. Låter närmast som ett regemente men innehåller fina grejer. Asterisk visar våra egna uppgraderingar från standardpaketet:


Ahead Nero 9 Essentials OEM
CyberLink DVD Suite 7, 6Channel, OEM CD
Qpad|UC, Small Komplett Black, 4mm,
In-Win Fanqua Midi Tower Svart
Silver Power SP-SS500 500W PSU
Gigabyte GA-H55-UD2H, H55, Socket-1156
* Intel Core™ i5 Dual Processor i5-650

* Corsair XMS3 DDR3 1600MHz 4GB CL9
XFX Radeon HD 5450 512MB DDR2
Western Digital Caviar SE16 500GB SATA2
USB2 multikortläsare 3.5"
Lite-On DVD±RW burner IHAS124-19
Microsoft® OEM Wired Desktop 400 MP
* Samsung 23" LCD Syncmaster P2370
MS COA Label Windows Home Premium 7
MS DVD Win H.P/Pro/Ultimate 7 SE 64bit
MS MANUAL Win Home Premium 7 SE
MS ROYALTY Win Home Premium 7 Nordic


Garanti 3 års inskicksgaranti. Leverans 15 september 2010.


Den Trasige har på datasjukuset blivit backupad och ominstallation pågick vid senaste samtalet med 'doktorn' och det är bara att hoppas på bättring. Tiden får utvisa vidare öden med den.

Av Margus - 7 september 2010 20:40

Vicken vecka… och den har bara börjat! Dagarna fylls av ständiga utryckningar som leder till nya utryckningar, en bil som ska servas, fotvård, arbetsterapi, samtal som ska ringas… Fick svar av 1177.se (sjukvårdsupplysningen) att min akuta synnedsättning häromdagen kan ha varit en föraning till en TIA (liten propp)… hupp…

Ombads ringa ögonmottagningen om råd, och tänk… de sa samma sak. Man rådde mig att IDAG uppsöka vårdcentralen vilket också skedde medan jag ändå var på fotvården. Fick en timmes speltid före läkarbesöket då man kunde suttit på biblioteket… men eftersom Husbonden inte har mobilen på sig i trädgården fick jag köra fram och åter för samråd om bilen som skulle till service. Och sen kom den iväg…

Nu väntar blodprover samt datortomografi av hjärnan. Nya utryckningar alltså, man kan få krupp av mindre. Labbesöket kan inte samordnas med tiden hos arbetsterapeuten - det skiljer tre timmar och fåglarna ska skötas - och så håller det på… ibland får man bara nog.

Därtill ingen ordning på trasiga datorn. Det stundar säkerhetskopiering och ominstallation för att få fart på dödköttet. Väntar nu bara på några dagar i egen regi, dvs. när det INTE HÄNDER NÅGONTING ALLS. Undrar när de infinner sig…?

Fast jag gick 6 km-rundan i morse, redigt eller hur… men det var innan jag visste vad som sen skulle bryta lös. Åååhhh… Herre, giv mig frid.

Av hälsoskäl struntar jag högaktningsfullt i pågående tv-utfrågning av centerledaren, vars namn jag helst inte nämner. Hon är nog inte riktigt navlad… ty, i Skolfronts partiledardebatt igår propagerade hon för fria vinster i friskolorna, för "det är ju ingen skillnad mot vinster där jämfört med byggen eller asfaltläggning"…!!! Flera skruvar lösa där.

Av Margus - 6 september 2010 20:05

Äntligen har vi varit och röstat. Det var efterlängtat. Har stampat av otålighet ända sen förtidsröstningen inleddes, ja... i fyra år faktiskt. Känns skönt när det är gjort. Nu har vi gjort vad vi kan för att rädda Sverige. Att låta bli är snudd på landsförräderi. 

Egentligen förstår jag inte hur någon VÅGAR vänta till valdagen. Jag menar, man kan ju få magsjuka JUST DEN DAN, eller nåt annat akutfall. Ett högriskprojekt... Valet är alldeles för viktigt för att hänga på en sådan skör tråd. Tänk om man skulle missa sin demokratiska rättighet på grund av sjukdom. Aldrig i livet att jag släpper den chansen. Lite makt har man iallafall. 

Just i dag satte vi också upp valaffscherna hemma på gården. De kom med posten i fredags och ser ut så här.

  

Alltid leder detta till några samtal. Flera bönder i grannskapet tänker rösta rött i år! Undrar om Sifo talat med dem...?

------------

Värre är det med datorn, där har man ingen makt alls. Dödläget har brutits, men hem kom den inte. Moderkortet sitter på plats men den jobbade darrigt. Vi var där för hämtning, men datorn behövde stå på under natten för uppdateringar. Den har ju stått i snart en månad. I morgon är en ny dag.


Av Margus - 5 september 2010 22:03

Husbonden har gjort det igen. Överträffat alla förväntningar. Han fick in all ved på egen hand, på inalles sex arbetstimmar… 12 kubik. Är djupt imponerad – han är min idol.   Min ömma ryggmuskel är mycket tacksam och har kunnat läka mycket bra idag, trots att jag fullföljde hundarnas försenade sommarbad.


 

Kände mig faktiskt förvånansvärt vig ikväll vilket behövdes för när min andra idol - vänsterns Lars Ohly - frågades ut i tv var det högtidsstund med uppdragna knän i soffan och skärpt uppmärksamhet som gällde. Han är alltid lika go’ att höra - och se. Mysigast av alla partiledare.   

Ohly är särdeles lämpad för tv-medier, utnyttjar tiden väl och får alltid fram mycket av partiets politik. Många har efterlyst ideologier och eldsjälar i årets valrörelse. Förstår inte det… då har man inte lyssnat på Ohly.


  

Socialist – javisst. Det framgår inte minst av SVT:s VALKOMPASS som jag testade nyligen (ovan). Testet måste vara särdeles bra för mitt resultat blev riktigt hyggligt som jag trodde. Men vad gör SD så högt upp? Tja, det var väl nån fråga om invandrare och slöjor då. Och, förresten… så gillar jag inte centern mer än moderaterna… men okej då. Nåt fel ska det väl finnas. Testa själv HÄR.




Av Margus - 4 september 2010 22:11

Är just nu alldeles uppfylld av Lena Endre, skådisen. Vilken tur att man valde Här är ditt liv för tv-kvällen... och vilken tur att man kan ändra sig! Att hon skulle vara en besläktad själ hade jag ingen aning om, rebell och anarkist som hon tydligen var i tidiga år. Gissa om jag kände igen mig själv när hon och kompiskollegan Gunilla Röör berättade om sina unga uppror.

Lena ville så mycket, hette det. Hon ville, och ville och ville… och hon trodde att allt gick att påverka och förändra... Ja, då var jag där i minnet, liksom när pappan fick hämta hem henne från mellanölsdrickande pojkar om kvällarna. Något hus har jag dock aldrig ockuperat, som hon, men så är hon lite yngre också. Det kom på modet lite senare. Verkligen en hellyckad kväll.

---------------

För övrigt har vi fått hem ved för två säsonger i dag. Kluven och torr, 12 kubik. Den gångna vinterns myckna snö dödade alla tankar på trädfällning då, så detta blev en nödlösning på behovet. Märkligt att det tunga lasset inte grävde djupare hål i uppfarten till vedbon.

Nu återstår för Husbonden att ensam lasta in all ved. Tyvärr. Själv har jag överansträngt en ryggmuskel som får mig att stöna bara av att byta fot när jag står stilla. På något så löjligt som reservdatorns tangentbord vilket är helt felplacerat ur ergonomisk synvinkel - det är ju bara för reserv (håhå, jaja). Detta provisorium har kanske (?) nått vägs ände, för nu har datadoktorn äntligen fått moderkortet till "den trasige".

--------------

Inte blev ryggen bättre när jag var till grannsocknen och plockade nypon för fåglarnas vinterbehov i dag, men det var tvunget. Samsades med humlor och nässlor i buskarna och det var riktigt mysigt. Men när myggorna fick nys om mig var både ryggen och jag nöjda med två fulla hinkar. Hoppas nu få ihop ännu en hink på hemmabuskarna. Bråda tider när solen gassar på.

Av Margus - 3 september 2010 21:39

Vi har den senaste tiden bevittnat hur tre s.k tunga sossar kritiserat Sahlins valarbete och därtill spekulerat om hennes avgång. Dessa avdankade egocentriska tölpar har gjort var sin präktig plump i protokollet. Så här gör man bara inte!

De tre krypskyttarna vet precis hur osäker valutgången är och vad som står på spel. De vet precis hur man hanterar media och därmed valopinionen. De vet exakt vad som riskeras, nämligen en valvinst för rödgröna. Men gör det ändå med vett och vilja. Så fungerar härskartekniken när man till varje pris vill stoppa en stark och kompetent kvinna.

När dessa gamla rävar med sin långa politiska erfarenhet och vetskap om hur mediedrev fungerar går ut i valrörelsespurten och kritiserar sin partiledare i media så bevisar detta bara en enda sak:

Nämligen att alla tre, Feldt, nattklubbspajasen Rosengren och den avsatte domptören Persson föredrar att Alliansen fortsätter att riva sönder Sverige istället för att de rödgröna kan föra en politik närmare socialdemokratins ideal. De har därmed för all framtid diskvalificerat sig från att sammanblandas med sossar och borde med omgående verkan uteslutas ur partiet om det inte redan skett.

Undra på att det är motigt för Rödgröna. Med sådana vänner behöver Mona Sahlin inga fiender, som AB:s Lena Mellin skrev.

------------

Nu är det också bevisat… Mona Sahlin har konsekvent missgynnats av medierna. På radions P1 i morse sändes en intressant genomgång av hur Mona Sahlin framställs mer negativt än Fredrik Reinfeldt på tidningarnas förstasidor, och värst är Expressen. Reinfeldt har fått betydligt fler positiva artiklar än Sahlin, och Sahlin har beskrivits på åtskilligt fler negativa sätt än Reinfeldt. P1morgon har gått igenom förstasidor från Expressen, Aftonbladet, Dagens Nyheter och Svenska Dagbladet.

Båda inslagen hittas HÄR, först ett reportage på 5 min och därefter ett samtal på 6 min. Hörvärda.

HEJ, OCH VÄLKOMMEN !

      

  Visa presentation

Avdelningar i bloggen

Så var det då... denna dag

Sök i bloggen

ARKIV från start 14 mars 2007

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7
8
9 10 11 12
13
14
15
16 17 18
19
20 21 22 23 24
25
26
27 28 29 30
<<< September 2010 >>>

   Underbar video från YouTube

  

Bra historiebok på internet

Mina länkar

Antal besök

Följ bloggen


Skapa flashcards