Fågelperspektiv

Direktlänk till inlägg 29 september 2010

Varning för djurskyddet

Av Margus - 29 september 2010 22:03

Idag går mina tankar till hästägare i allmänhet. Men i synnerhet till hästmannen, Stig Anders Svensson, som nu får ge upp kampen om sina älskade hästar. Övermakten blev honom för stark. Undrar hur han kommer att må nu, utan sina "flickor".

I detta land är vi bra på att gulla med invandrare från all världens hörn och det startas kampanjer som "Vi gillar olika" så snart SD kom in i riksdagen. Men hur bra är vi på att ta hand om vanliga, men lite "olika", människor?

Djurskyddsmyndigheter kan vara VÄLDIGT nitiska när de sätter den sidan till. En vän till mig blev för några år sen fruktansvärt ansatt av dem och var tvungen att avliva en fullt frisk häst. För att dom hade "fått för sig" att hästen var dödssjuk.

Plötsligt en dag dök de upp med polis och ett väldigt pådrag och var både aggressiva och elaka när de påstod sig hitta än det ena, än det andra felet på hästen. Och den skulle avlivas BUMS!

Ägaren hade sinnesnärvaro att begära obduktion, vilket blev till en klen tröst i efterhand, men i alla fall. INGET AV ALLA PÅSTÅDDA FEL GICK ATT FINNA I OBDUKTIONSRAPPORTEN. Tvärtom, hästen var sällsynt frisk och välmående!

Detta påstådda djurskyddsfall blev snabbt till en visa i vida kretsar. Som om det inte räckte med att bli utsatt för maktövergrepp och att tvingas avliva en älskad häst på falska grunder... Sen kommer allmänhetens dom...! Och inte ber myndigheten om ursäkt efteråt heller... fattas bara.

I Stig Anders fall har man tydligen hängt upp sig på "för långa perioder av stallvistelse vintertid och bristfällig hovvård" enligt AB. Om det gällde den gångna vintern var det många som inte kom ut, både djur och människor.

Hur många hundar fick t.ex sina lagstadgade rastningar när snön låg kompakt till brösthöjd? Vi har ju sett både filmer och foton på hästar som bevisligen kom ut, men knappt kunde ta sig tillbaka i alpmassiven. Och vem vet... hovslagaren kanske inte kom fram när snön betäckte vårt land som värst?

Djurskyddsmyndigheten behöver verkligen granskas. Som vanligt samlas ämnen på rad för RIKTIGA journalister att ta sig an. Men vad gör de...? Lallar runt i nöjesbilagorna om sex och våld, ju blodigare desto bättre.

Skäms på er, svenska journalistkåren!

 
ANNONS
 
skogsfrua på dal

skogsfrua på dal

30 september 2010 11:10

Ja det är överförmynderi i sin prydno. Jag känner också till fall där det urartat till ren personförföljelse. Jag tipsar om en ny bok i ämnet:-)

http://barasaras.bloggplatsen.se

 
J:son

J:son

1 oktober 2010 00:54

Jag kan inget annat än att hålla med dej!
Hur f..n kan dom beröva en man på gamla da´r det han levat och "brunnit för" i alla år?!
En man som kämpar för att bevara allt på ett så vänligt vis som möjligt mot naturen?

Självklart ska inte hästarna behöva lida, men då tycker jag att "förståsejpåarna" kan ta och inspektera travsporten betydligt mer än en helylle-Gubbe som sliter och strävar för sina "Flickor"!

Fy attan för detta översitteri!

Kram på Dej!
jenny

http://skrivfingerkli.blogspot.com

 
Elisabeth

Elisabeth

1 oktober 2010 18:13

Åå, vad bra skrivet, hemskt för den stackars hästmannen att bli av med sina hästar. Det blir väl hemmet för honom efter det. Det är väl det "dom" vill.
Hoppas du är liite bättre i alla fall, här pågår voljärbygget för fullt, kommer på bloggen sen...

http://belara.bloggplatsen.se

 
Marianne

Marianne

3 oktober 2010 19:25

Djurskyddet ska vi vara rädda om och jag hoppas på arr det blir fler djurinspektörer. Men det får allt vara måtta på vad de kan kräva av folk. De måste ju se till helheten och du har rätt i att under den gångna vintern var det mer än ett djur som kom ut för lite.
Ha det gott

http://www.ekoxenskennel.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Margus - 19 september 2015 23:25

Bloggen gör uppehåll. För inre tjänst. På egen tid. För att skapa energi. Ska bara ta in. Uppleva. Njuta. Bearbeta. Inte omedelbart omvandla för utgivning till offentligheten. Tid för motion och träning. Frisk luft. Vila och eftertanke. Sjukdom...

Av Margus - 19 september 2015 23:10

  Två och en halv mil. Rätt bra cykeltur, menar jag. Så duktiga är Husbonden och jag numera. Vi går eller cyklar var eller varannan dag. Och har väldigt roligt. Med kilometermätaren blev det ännu roligare... Vi har gått närmare två mil också, och ...

Av Margus - 19 september 2015 22:53


  Den första valvbron i Fåglum byggdes troligen under 1800-talets första hälft. Den hade två större valv och ett mindre där överloppsvatten släpptes fram vid flod. På strömsidan fanns en så kallad klyvare gjord av uppstaplade stenar. 1923 revs de...

Av Margus - 19 september 2015 22:17

  Öbrona är namnet på en liten stenvalvsbro i Fötene, Södra Härene socken, Vårgårda kommun. Den är byggd över Öbrodiket som rinner till ån Nossan. Vem blir inte fascinerad av dessa vackra gamla stenvalvsbroar som syns lite varstans och ännu fun...

Av Margus - 14 september 2015 23:50

  Mitt i redigeringen av sommarens minnesresor hamnade vår "trösksafari". Vi gav oss ut för att njuta av tilldragelsen när startskottet gick. ALLA var ute med gott humör och alla upptänkliga vagnar och kärror. Jag tog några bilder från evenemanget...

HEJ, OCH VÄLKOMMEN !

      

  Visa presentation

KLICKA PÅ BILDERNA FÖR ATT GÖRA DEM STÖRRE

Här kan du se mina videoklipp

 Välkommen in till hemsidan

Avdelningar i bloggen

Så var det då... denna dag

Sök i bloggen

ARKIV från start 14 mars 2007

   

     

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7
8
9 10 11 12
13
14
15
16 17 18
19
20 21 22 23 24
25
26
27 28 29 30
<<< September 2010 >>>

   Underbar video från YouTube

  

Bra historiebok på internet

 

Mina länkar

      

Följ bloggen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se