Fågelperspektiv

Direktlänk till inlägg 11 september 2010

De goda exemplens makt

Av Margus - 11 september 2010 23:25

Nu blev jag med ens väldigt uppiggad. Det finns i alla fall EN journalist som fortfarande sköter sitt jobb (ja, utöver Janne Josefsson och Sverker Olofsson då) och det är Ingvar Oldsberg i Här är ditt liv.

Han radar ju upp socialister i kändishörnan på löpande band. Som en slags motvikt till den samlade högerpressen, känner jag, och i motsats till SVT:s undfallenhet mot makten i partiledarutfrågningarna. Inte mer än rätt.

Förra lördagen socialisten och anarkisten Lena Endre, och nu i kväll socialdemokraten Kjell Bergqvist och vänsterpartisten Jerry Williams som artist. Fina personligheter allihop och goda föredömen för en röd opposition.

Kjelle Bergqvists rättvisepatos med hans osjälviska och rakryggade personlighet och gärningar i att stå upp för andras rättigheter måste imponera på alla med ett medmänskligt hjärta. Undrar vem som blir nästa gäst dan före valdagen…? Vågar Oldsberg komma med Mikael Wiehe, tro…?


Visst har jag rätt… kolla här:

Kjell Bergqvist i Dagens Arbete på frågan om han fortfarande är socialdemokrat:

"Ja, för fan. Det blir jag tills jag dör."

Och på frågor om intäkter från reklamuppdrag (DA), följande:

"Jag gör det för att jag vill vara solidarisk, jag tycker om att hjälpa utsatta människor för jag har själv varit utsatt. [...] Jag blir ibland så heligt förbannad på den girighet som finns så utspridd i vårt samhälle, direktörer och räknenissar med sina bonusar…" Läs HÄR.


Jerry Williams som redan på 1970-talet uttalade sitt stöd för dåvarande VPK förklarar i en SVT-video nedan varför. Han har också sagt att han röstar vänster för att det finns stora orättvisor i samhället: "Regeln som gäller borde vara: Av var och en efter förmåga, åt var och en efter behov. Citatet från Aftonbladet HÄR.


Att Lena Endre varit rebell och anarkist framgick också i Här är ditt liv. Ännu tydligare framkommer det i följande SVT-klipp, där hon på K-G Bergströms fråga om hennes rötter i det röda Ådalen och om hon fortfarande är socialist svarar:

"Ja, nånstans i hjärtat är jag nog det. […] Jag är nog snarare anarkist."

De goda exemplens makt. Förra säsongen Sven Wollter, vänster, minns vi ju och Jan Eliasson (S). Tufft. Fortsätt så Oldsberg.

 
 
Ewa

Ewa

12 september 2010 10:35

Kjell Bergqvist är frontfigur för Body Shops kampanj mot trafficking som jag har skrivit på.

http://www.fundringar.bloggplatsen.se

 
Marianne

Marianne

12 september 2010 14:37

Skönt med folk som vågar stå upp för dem som behöver stöd och hjälp.
Ha det gott

http://www.ekoxenskennel.se

 
skogsfrua på dal

skogsfrua på dal

13 september 2010 18:39

Ja där är vi i gott sällskap;-) Gillar dock inte att Oldsberg alltid ska dra fram någon hjärtsnörpande snyfthistoria. (Och sluta i jösse namn att vrida händerna göbbe!;-))

http://barasaras.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Margus - 19 september 2015 23:25

Bloggen gör uppehåll. För inre tjänst. På egen tid. För att skapa energi. Ska bara ta in. Uppleva. Njuta. Bearbeta. Inte omedelbart omvandla för utgivning till offentligheten. Tid för motion och träning. Frisk luft. Vila och eftertanke. Sjukdom...

Av Margus - 19 september 2015 23:10

  Två och en halv mil. Rätt bra cykeltur, menar jag. Så duktiga är Husbonden och jag numera. Vi går eller cyklar var eller varannan dag. Och har väldigt roligt. Med kilometermätaren blev det ännu roligare... Vi har gått närmare två mil också, och ...

Av Margus - 19 september 2015 22:53


  Den första valvbron i Fåglum byggdes troligen under 1800-talets första hälft. Den hade två större valv och ett mindre där överloppsvatten släpptes fram vid flod. På strömsidan fanns en så kallad klyvare gjord av uppstaplade stenar. 1923 revs de...

Av Margus - 19 september 2015 22:17

  Öbrona är namnet på en liten stenvalvsbro i Fötene, Södra Härene socken, Vårgårda kommun. Den är byggd över Öbrodiket som rinner till ån Nossan. Vem blir inte fascinerad av dessa vackra gamla stenvalvsbroar som syns lite varstans och ännu fun...

Av Margus - 14 september 2015 23:50

  Mitt i redigeringen av sommarens minnesresor hamnade vår "trösksafari". Vi gav oss ut för att njuta av tilldragelsen när startskottet gick. ALLA var ute med gott humör och alla upptänkliga vagnar och kärror. Jag tog några bilder från evenemanget...

HEJ, OCH VÄLKOMMEN !

      

  Visa presentation

Avdelningar i bloggen

Så var det då... denna dag

Sök i bloggen

ARKIV från start 14 mars 2007

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7
8
9 10 11 12
13
14
15
16 17 18
19
20 21 22 23 24
25
26
27 28 29 30
<<< September 2010 >>>

   Underbar video från YouTube

  

Bra historiebok på internet

Mina länkar

Antal besök

Följ bloggen


Skapa flashcards