Fågelperspektiv

Alla inlägg under april 2010

Av Margus - 7 april 2010 22:15

Vi fattade inget
Vi stod där som fån
medan tjuvarna snodde
allt dom kom åt
Vi trodde vi drömde
Dom trodde vi sov
Och nu ska vi ta det tillbaks

 

 Dom beröva oss allt
som vi sparat ihop
a-kassa, sjukpeng
lön och pension
Sen bjöd dom ut det

till spekulation

Och nu ska vi ta det tillbaks

 

 Tillbaka, tillbaka
Nu ska vi ta det tillbaka
Friheten ger dom oss aldrig

Friheten måste vi ta

Tillbaka, tillbaka

Allt som var vårt ska vi ha
Inget är nånsin förlorat
Nu ska vi ta det tillbaks

 

 Dom tog våra löner
Dom tog våra jobb
Dom tog våra drömmar
och släckte vårt hopp
Dom raserade allt
som vi hade byggt opp
Och nu ska vi ta det tillbaks

 

 Dom tog våra skolor
våra sjukhus och tåg
Dom tog våra tankar
förgifta vårt språk
Dom tog ifrån oss vår stolthet
och det land som var vårt
Och nu ska vi ta det tillbaks

 

 Tillbaka, tillbaka…

 

Dom sålde vår välfärd
och vår solidaritet

Dom sålde vår rättvisa
och vår jämlikhet
Dom sålde vår känsla
för rätt eller fel
Och nu ska vi ta det tillbaks

 

Dom tog och tog över
gator och torg
Dom köpte vår glädje
och sålde vår sorg
Dom byggde ett samhälle
iskallt och hårt
Och nu ska vi ta det tillbaks

 

Tillbaka, tillbaka…

 

Sen gav dom oss fattigdom
klyftor och gap

tiggare, hemlösa
missmod och hat

ensamhet, hopplöshet
brist på ansvar

Och nu ska vi ta det tillbaks

 

Kan dom ta från oss
kan vi ta från dom
Fram och tillbaks
är precis lika långt
Livet var det
som det handlade om

Och nu ska vi ta det tillbaks

 

Tillbaka, tillbaka…

Av Margus - 5 april 2010 22:40

Såg ikväll Kungligt bröllop, SVT:s storsatsning inför kronprinsessan Victorias och Daniels bröllop i sommar. Frågar mig om det verkligen ingår i public serviceuppdraget med denna hovsamma uppvärmning av folket inför ett kungligt bröllop?

Nå… denna gång handlade programmet till stor del om det danska kronprinsparet Frederik och Mary, Mary som så småningom blir drottning. Helt underbar människa, så naturlig och avspänd, så eftertänksam, lugn och klok, helt utan tillgjordhet. VILKEN NÄRVARO! Detta gäller för övrigt även kronprinsen själv.

Det är inte utan att man jämför våra respektive kungahus. Och varje gång jag ser representanter från det danska kungahuset får jag lust att emigrera till Danmark.

Drottning Margrethe är i varje intervju avspänd och naturlig och faktiskt genuint rolig. Det är eoner ifrån det svenska kungahusets uppskruvade stelhet. Det är så ledsamt att vi ska behöva dras med våra marionetter som aldrig varken bjuder på eller är sig själva. Och när det påstås att de någon enstaka gång varit "uppsluppna" så är det bara uppskruvat klämkäckt. Och stelt bara därför. Snick snack.

I programmet sågs också en glimt av förlovningseklateringen mellan kronprins Carl Gustaf och fröken Sommerlath, och man undrar vart Silvias rara och naturliga minspel sedan tog vägen när hon blev drottning? Vilken slags "skola" fick hon?

Säkert av annat slag än kronprinsessan Mary som därtill lärt sig perfekt uttal av det danska språket vilket måste vara betydligt svårare för en australiensiska än för en tyskspråkig att lära sig svenska.

Av Margus - 3 april 2010 18:41

Knotten svärmar över gräsmattan i skuggan och påskaftonen bjöd på den första riktigt härliga VÅR-dagen, ja... det var riktigt ljummet. Vi satt på vårverandan och slöade en stund med nakna fötter mot plankgolvet - för första gången i år! Något jag helt nyligen inte trott skulle vara möjligt. Trädgårdens sista förskrämda snöhög av minimal storlek ligger inne i häcken och skäms, dit Husbonden förpassat den och nu går vi framåt.

Vi slog upp portarna till fåglarnas utevoljärer redan i går och när ett strilande ljummet vårregn bröt ut befann sig fem nymfer på marken tätt intill varann. De bredde genast ut sina vingar för att släppa fukten inpå bara skinnet och plötsligt låg de i kollektiv hög och skruvade och vände på sig. Det såg för härligt ut. Gissa om de blev nöjda. (Klickbara bilder.)

      

Idag har de i gengäld lapat sol i stilla poser och med slutna ögon. De gör precis som vi... slappar i solen och bara tar in. Första djärva nymfungen gick ut på egen hand och satt ute hela dagen och bara njöt. Kanarier och övriga finkar har flugit fram och åter i friska luften och sjungit att "nu begynner vårt jubelår".

    

Själv vill jag nästan säga att 1:a april är min nyårsdag. Genom åren har det mer och mer stått klart att man på nåt sätt lever upp just nu. Det är denna tiden som räknas. Januari till mars är bara en enda lång transportsträcka. Bilarna har bytt från pjäxor till joggingskor och livet är bara underbart.

    

Ärlan som kom så himla tidigt i år har äntligen fått hem sin fru också och de vistas på exakt samma ställen som tidigare år. Idag jobbades det med inredning.

    



Av Margus - 1 april 2010 22:11

  

Lilla Huset önskar alla bloggbesökare en riktigt GLAD PÅSK med denna för dagen uthoppade "kanariekyckling" med helt genuin och för ändamålet särdeles lämplig färg.

 

HEJ, OCH VÄLKOMMEN !

      

  Visa presentation

Avdelningar i bloggen

Så var det då... denna dag

Sök i bloggen

ARKIV från start 14 mars 2007

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7 8
9
10 11
12
13
14
15 16
17
18
19 20
21
22 23
24
25
26
27 28 29 30
<<< April 2010 >>>

   Underbar video från YouTube

  

Bra historiebok på internet

Mina länkar

Antal besök

Följ bloggen


Ovido - Quiz & Flashcards