Fågelperspektiv

Alla inlägg under mars 2010

Av Margus - 2 mars 2010 19:49

Enligt SCB:s rapport är det "endast 6 promille av låginkomsttagare (årsink. 200 000) som utnyttjat skattereduktion för hushållsarbete. Bland de fem procent av befolkningen som hade över en halv miljon i årsinkomst var det betydligt vanligare. Drygt sju procent av dem hade reduktionen. I kommuner med många höginkomsttagare är det betydligt större andel." Här nämns Danderyd och Lidingö med 6,6 respektive 4,5 procent. SCB:s grafik nedan.

  




Dagens grej är väl Almegas vidriga förvrängning av SCB:s statistik över utnyttjandet av hushållsarbete. Här ska inte vidare spridas de falska siffrorna, bara citera dårskapen: "SCB:s undersökning visar att det är en ganska jämn fördelning mellan de olika inkomstgrupperna." (Rapporten HÄR.)


 



Det värsta är att Ekot tutat ut det flera gånger i dag och P1:s Studio Ett ifrågasatte - med Almegas falska siffror som grund - de Rödgrönas beslut att dra tillbaka avdraget. Trots att Ekot, precis som alla nyhetsredaktioner, tog del av SCB:s egen rapport 11 febr. vilken visar motsatsen. (Almega är f. övr. en arbetsgivarorganisation.)




 

Vad sysslar journalisterna med? Är de inte läskunniga?




Varför ställer de upp på denna massiva propagandaapparat för att göra RUT (pigavdraget) så populärt?

JOURNALISTER SKA ARBETA OPARTISKT MED UNDERSÖKANDE JOURNALISTIK I ALLMÄNHETENS TJÄNST.



Enligt SCB är skattereduktionen för hushållsnära tjänster en relativt liten skattereduktion. Vi bör lätt kunna avvara denna grovt orättvisa klasspolitik. Fattiga skattebetalare, t.ex sjuka, arbetslösa och pensionärer ska inte betala för överklassens städning. Jobb skapas lätt inom hemtjänsten om man vill. "Av var och en efter förmåga, åt var och en efter behov." Lätt fnissande hittar jag denna gamla slogan i AiP.

Av Margus - 1 mars 2010 21:52

Jag är stum. Lever vi i en diktatur?

Nu har handläggarna på arbetsförmedling och försäkringskassa äntligen kommit med saftig kritik mot regeringens rehabkedja. En riktig käftsmäll, där man menar att 61 procent av de utförsäkrade är i BEHOV AV VÅRD ISTÄLLET FÖR ARBETE. Regeringens bedömning är 10 procent. Ja, handläggarna påstår faktiskt, fast med andra ord, att REGERINGEN LJUGER. Så här står det bl.a:

"Långt fler av de utförsäkrade än vad regeringen bedömt är så sjuka att de behöver vård i första hand. Det gör att regelverket och Arbetsförmedlingens insatser inte är anpassade efter deras behov. Därtill sänks ersättningen för dem som deltar i Arbetsförmedlingens program – tvärtemot regeringens utfästelser."


Facket redogjorde i morse för rapporten på DN Debatt. Den bemöttes genast av Littorin och Husmark-Pehrson: Ekot har fel. Alla har fel. För tidigt att göra en utvärdering. Såklart dom tycker det. All kritik av regeringen är för tidig om de får bestämma. Ingen kritik mot regeringen får förekomma.

Det som gör mig orolig är att inga journalister på SVT har tagit upp denna dunderkritik. Kompakt tystnad råder.

Att regeringen ljuger är faktiskt en jättegrej. De enda som mig veterligt har haft något om det är Ekot och TV4:s Nyhetsmorgon. Tyvärr fortsätter Husmark-Pehrson att ljuga tv-tittarna rakt i öronen med hur lyckad rehabgarantin är och LOVAR att de sjuka ska få vara sjukskrivna.

Varför jag vet att hon ljuger? Jo, min kompis har blivit grundlurad. Hon har lovats en arbetsprövning i lugn och ro - i sin egen takt… bara för att känna sig för. Så hon anmälde sig till arbetsförmedlingens program. Hon har arbetsprövat två halvdagar i veckan (hennes max) under sex veckor och nu fått reda på att Fk stjäl hennes SGI (sjukpenninggrundade inkomst) och drar in ersättningen den 1 april. Därtill har hon uppmanats att skyndsamt gå med i facket (för vems pengar?) och SÖKA JOBB! Trots att hon är sjuk och har läkarintyg på att inte utsättas för stress!

Handläggarnas kritik kommer finurligt nog genom deras fack, som man låtit göra en enkät bland handläggarna. Där har de kunnat svara anonymt, utan att riskera vare sig jobb eller trakasserier. Trots detta och trots vidriga arbetsförhållanden med oklara regler och att tvingas tortera sjuka människor var svarsprocenten bara 38 procent! Hur stor del har högerregeringens skräckvälde i detta?

Rapporten kan läsas eller hämtas hem HÄR.

Sossarnas Veronica Palm har bemött det hela HÄR, men VAD GÖR JOURNALISTERNA I PUBLIC SERVICE UNDER VÅR NYA DIKTATUR?

HEJ, OCH VÄLKOMMEN !

      

  Visa presentation

Avdelningar i bloggen

Så var det då... denna dag

Sök i bloggen

ARKIV från start 14 mars 2007

Ti On To Fr
1 2 3
4
5 6 7
8 9
10
11 12
13
14
15 16 17
18
19 20
21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
31
<<< Mars 2010 >>>

   Underbar video från YouTube

  

Bra historiebok på internet

Mina länkar

Antal besök

Följ bloggen


Skapa flashcards