Fågelperspektiv

Direktlänk till inlägg 3 mars 2010

Är sossar livegna?

Av Margus - 3 mars 2010 23:34

Nu går drevet mot sossarna igen. Dagens AB gör en stor grej om att S-eliten använt sig av avdrag för städtjänst. Ett ’avslöjande’ av offentliga uppgifter. Man kan tro att det handlar om Nixons Watergate. Jamen… medan avdraget är tillgängligt FÅR det utnyttjas av alla - ÄVEN av socialdemokrater. DET VIKTIGA är ju att de VILL AVSKAFFA det. So what…?

Mona Sahlins svar var pricksäkert: "Du menar att en kristdemokrat som är för vårdnadsbidrag inte får använda den kommunala barnomsorgen då?"

Andra utfrågade gav helt logiska svar, typ: 1) Det är samma som med jobbskatteavdraget för de med höga inkomster, det vill jag också avskaffa. 2) Vi behöver ha den här personalen i andra delar av samhällets vårdverksamhet, inte minst för de äldre och handikappade.

Just vad det handlar om. Man borde kunna diskutera sakfrågor i svenska media, utan att röra ihop sak med person. Men detta kanske ingår i en nyvaknad Mosa-Mona-kampanj? Medan media i förra valet gullade stort med Alliansen och dagligen smetade deras kampanj på oss genom tv så ska sossarna förföljas och förlöjligas, särskilt Mona Sahlin.

I kvällens Aktuellt visades vilket 'jobb' murvlarna lagt ner på att jaga ’offren’ i riksdagshuset. Om de lagt lika stor möda på att jaga högern för den terror de utsätter sjuka för skulle jag inte reagera. Det är faktiskt orimligt att ställa andra krav på socialdemokrater än på andra partier.

Men, jodå… Margit Silberstein i Aktuellt kunde. Som vänster/socialist/röd får man tydligen inte heller sälja sina hus eller bostäder med vinst. Vete f-n om de får ha villa? Och man använder ord som "drar sig inte för att…" i avsikt att smutskasta. Vad är detta…? Är just sossar livegna på något sätt?

Att några av S-höginkomsttagare utnyttjat avdragen har ju ändå bidragit till att VISA att det är just de som KAN använda det. Faktiskt lite fiffigt, om man ser det så. Och nog är det liiite ädelt att vilja avskaffa något man själv får ekonomisk vinning av, även om man utnyttjar det medan det finns.

Många vänster- och miljöpartister i EU skänker bort delar av sina höga ersättningar. Goda exempel, men frivilliga val. Pigdebatten handlar dock inte i första hand om moral utan om att det finns LÅNGT BÄTTRE OCH VIKTIGARE SÄTT ATT SKAPA FLER JOBB FÖR SKATTEBETALARNAS PENGAR.

 
 
Ingen bild

sölpär

4 mars 2010 07:08

Jag håller med dig till 100% var är jornalisterna som ska granska hur det ser ut i samhället, är alla borgliga eller har det blivit så att man inte vågar kritisera det som sker.Det år obehagligt när man läser och hör hur det har blivit.Har inte vi råd att alla får del av det som vi jobbat ihop under ett helt yrketsamt liveller är det meningen att de som har ska mer givas
solpär

 
Marianne

Marianne

4 mars 2010 22:18

Det råder enbart åsiktsfrihet för den som är välbeställd och ser till att de rika blir rikare . De som talar och försvarar de svaga blir alltid gjorda till åtlöje för att dölja den bistra verkligen.

Ha det gott

http://www.ekoxenskennel.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Margus - 19 september 2015 23:25

Bloggen gör uppehåll. För inre tjänst. På egen tid. För att skapa energi. Ska bara ta in. Uppleva. Njuta. Bearbeta. Inte omedelbart omvandla för utgivning till offentligheten. Tid för motion och träning. Frisk luft. Vila och eftertanke. Sjukdom...

Av Margus - 19 september 2015 23:10

  Två och en halv mil. Rätt bra cykeltur, menar jag. Så duktiga är Husbonden och jag numera. Vi går eller cyklar var eller varannan dag. Och har väldigt roligt. Med kilometermätaren blev det ännu roligare... Vi har gått närmare två mil också, och ...

Av Margus - 19 september 2015 22:53


  Den första valvbron i Fåglum byggdes troligen under 1800-talets första hälft. Den hade två större valv och ett mindre där överloppsvatten släpptes fram vid flod. På strömsidan fanns en så kallad klyvare gjord av uppstaplade stenar. 1923 revs de...

Av Margus - 19 september 2015 22:17

  Öbrona är namnet på en liten stenvalvsbro i Fötene, Södra Härene socken, Vårgårda kommun. Den är byggd över Öbrodiket som rinner till ån Nossan. Vem blir inte fascinerad av dessa vackra gamla stenvalvsbroar som syns lite varstans och ännu fun...

Av Margus - 14 september 2015 23:50

  Mitt i redigeringen av sommarens minnesresor hamnade vår "trösksafari". Vi gav oss ut för att njuta av tilldragelsen när startskottet gick. ALLA var ute med gott humör och alla upptänkliga vagnar och kärror. Jag tog några bilder från evenemanget...

HEJ, OCH VÄLKOMMEN !

      

  Visa presentation

Avdelningar i bloggen

Så var det då... denna dag

Sök i bloggen

ARKIV från start 14 mars 2007

Ti On To Fr
1 2 3
4
5 6 7
8 9
10
11 12
13
14
15 16 17
18
19 20
21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
31
<<< Mars 2010 >>>

   Underbar video från YouTube

  

Bra historiebok på internet

Mina länkar

Antal besök

Följ bloggen


Skapa flashcards