Fågelperspektiv

Alla inlägg under januari 2010

Av Margus - 2 januari 2010 22:07

Sverige har fått massor med snö… Skottar dom…? Nääej. Gångvägar utanför flerfamiljshusen är oskottade. Folk undviker att gå ut, men de som är tvungna pulsar fram som vore de off pist på högfjället. Ta sig fram bäst man kan, rullator eller rullstol är icke att tänka på. Handikappade skola hålla sig i hemmet.

Det är svinhalt… Saltar dom…? Nääej. Den sand som spridits på huvudleden till Byn har redan blåst av de hala vägarna. Det rapporteras olyckor till höger och vänster… Vad blev det av nollvisionen? Knapp plogning, ingen sand, inget salt och snart förbud mot dubbdäck…!!! Är detta ett Konungsligt påbud eller varför gör annars alla på detta viset SAMTIDIGT och ÖVERALLT? 

Ska människor straffas för att samhället inte budgeterat för en kall och snörik vinter? Typ… "skyll dig själv" som regeringen missionerar. När det finns pengar att tjäna för utförarna, är dom farligt snabba att ta till sig dåliga budskap. Var blev omsorgen om medmänniskorna av? Vem bryr sig om hur många som får livslånga lidanden av fallskador? Har alla personer på bestämmande nivå dollartecken i ögonen…!!! Finns det ingen som visar empati med sina medmänniskor?

--------------

Detta är inte mitt väder, om jag säger så. Kylan går hårt åt hyn. Benen måste smörjas med lotion minst två gånger dagligen för att undvika torreksem. Viktigt! Får ej försummas. Värst är det för oss som är lite äldre. Läget är akut… på smalbenen siktas redan röda fläckar. Homo sapiens har förbaskat mycket naken hud. För att slippa torrsprickor på fingertopparna, såna där som gör helvetiskt ont, tas handkrämen fram (två ggr per dag). Nattkrämen på till ansiktet… smörja, smörja, smörja…

Kalla vinterdagar som dessa tillbringas således helt eller delvis inne i badrummet. Motvilligt ser jag mig själv utföra just det som damerna i reklamen gör: BOR därinne och smörjer min kropp, dag ut och dag in. Enda skillnaden är att reklamhopporna ser ut att älska denna sysselsättning, medan jag avskyr det. Gillar hellre att göra nåt meningsfullt än att pyssla med mig själv.

 

Gått upp 2,5 kilo, bara för att ishala knaggliga vägar inte medger promenader med känslig rygg.   Hoppet för dessa är utom räckhåll, vintern bara pågår och pågår. Nu tillgrips andra medel. Så här kan det inte hålla på.

Av Margus - 1 januari 2010 21:55

  

Hela nyårsdagen snöade. Är det ett tecken för hur år 2010 ska bli...? Sagolikt vackert är det iallafall. Undrar hur rådjuren får tag i mat nu när det första täcket har hård skare? Rönnarna som bara har enstaka djupfrysta bär kvar besöks sporadiskt av trastarna. Björktrastarna stack när kameran kom upp i fönstret men koltrasten satt kvar i snöfallet och sög på några isbär. Hungrig förstås, men han kan äta av kråkmaten där det också finns russin. (Bilderna är inge' vidare, men jag vill alltid testa gränserna. Lilla Huset behöver ett längre teleobjektiv, men det har jag vetat länge.)

Hur vackert det än är dalar inspirationen när man begränsas av snö och is. Tiden mellan jul och nyår, när undantagstillstånd nästan råder i vårt land, är över och vi är redigt leda på stiltjen. Således drogs städningen hos fåglarna igång. Allt är nu klart inför häckningarna som snart startar.

  

HEJ, OCH VÄLKOMMEN !

      

  Visa presentation

Avdelningar i bloggen

Så var det då... denna dag

Sök i bloggen

ARKIV från start 14 mars 2007

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13 14
15
16 17
18 19 20
21
22
23 24
25
26
27 28 29
30
31
<<< Januari 2010 >>>

   Underbar video från YouTube

  

Bra historiebok på internet

Mina länkar

Antal besök

Följ bloggen


Ovido - Quiz & Flashcards