Fågelperspektiv

Alla inlägg under oktober 2009

Av Margus - 3 oktober 2009 16:47

En film från Alliansfritt Sverige.

Av Margus - 3 oktober 2009 11:40

Creme de la creme är en förtjusande liten cremefärgad kanarieflicka som vi behåller. Hon är rackarns pigg, otroligt charmig, intelligent och levnadsglad. Men kan inte flyga så bra... Ibland föds det såna och de går naturligtvis inte att sälja till zoohandeln. Men avlivar en så pigg och glad liten fågel... det gör man bara inte.

  

Creme har lärt sig andra finurliga sätt att ta sig upp i grenverket. Ofta är hon uppe på de högst belägna grenarna och umgås med övriga fåglarna. Hon trivs, plockar och äter rönnbär på grenarna, hon hänger och klänger som vilken normal fågel som helst. Och hon är jättenyfiken. Nerfarten går galant, hon kastar sig ut och seglar. Numera kan hon också svänga under glidflykten. Lilla rara Creme de la creme, vi hoppas få ha kvar henne länge. Och vem vet... en vacker dag flyger hon kanske bättre.

Av Margus - 2 oktober 2009 22:07

Vaknade på fel dag, helt övertygad om att det var torsdag. Inte ens när morronsoffans fredagspanel var igång fattade jag. Va! Har dom flyttat dag för panelen! Tänkte jag irriterat. Utan att säga till mig! Jag begrep inget utan luffade på med torsdagskänsla i kroppen. Inte förrän radions vanliga fredagsämnen rullat på ett tag föll polletten ner. Hjärnan vaknade alltså först vid 12-tiden. Märkligt.


Hjärnor handlade också kvällens Skavlan om, ett enastående program. Där har SVT gjort ett riktigt kap i nygammalt public service-stuk. Anne Holt och Björn Ranelid var där liksom en amerikansk hjärnforskare som haft stroke samt killen som på 70-talet ägde Christian The Lion (världsberömd filmsnutt på You Tube). Kolossalt underhållande samtal med tänkvärda ord om Jantelagen och ärlighet. Får nog se reprisen för att minnas det viktiga.


Trots att ryggen ännu inte funkar riktigt har jag varit på benen tre dar å rad och lagat köttfärsmat för veckor framåt. Julen är räddad...hehe.

 

Bäst som jag hölls där vid spisen sågs genom fönstret HÖKEN fladdra som en fjäril över nymfvoljären. Han höll sig i luften hela tiden och drog snart bort över åkrarna. Hmmm, intressant... Han vågade inte sätta sig på voljären! Tackom och lovom för det gröna fula bärnätet vi hängt över, det fyller sin funktion. Våra fåglar avvaktade stilla och tyst i sina voljärer, trygga i förvissning om att de äro oåtkomliga. Målet uppnått...?


Slutligen önskas alla bloggbesökare en riktigt trevlig helg!

Av Margus - 2 oktober 2009 22:00

Såg i bloggen att det var ett år sen vi öppnade den nybyggda kungliga sviten (Royal Suite) för nymferna. Nu är de verkligen hemtama och roar sig kungligt mest varje dag i sitt luftiga hem. De såg tämligen vilsna ut på bilderna från invigningen förra året HÄR och vi hade inte ens fått in inredningen. De hade ju varit internerade så länge att vi hade bråttom att låta dem flyga igen.


Nu är det skillnad. Morgonen tillbringar vi här i solen, varmt och skönt.

   

Och så här ser det ut på golvet när vi har knipsat av alla rönnbär från kvistarna matte burit in. De flesta är utsugna på det gottaste och övriga utgör reserv längre fram.

     




Av Margus - 1 oktober 2009 22:33

Apropå föregående inlägg om "Kriget mot de fattiga" - om DET NYA UTANFÖRSKAPET så måste jag berätta vad som händer i kampen för de sjuka.


Har tidigare berättat om RESURS och har två länkar till dem (oss! - jag är ju med) till höger.

Vi har funnits i två och ett halvt år nu och många jobbar duktigt. Nya medlemmar hela tiden, duktiga och kloka människor som gör skillnad.


Det händer mycket i RESURS som står för REspekt för Sjuka och Utsattas Rätt i Samhället och som startades av läkaren Jenny, en riktig eldsjäl. Genom RESURS kan man hålla sig uppdaterad om vad som händer med försämrade regler, demonstrationer och manifestationer samt nya friska initiativ i kampen för de utsatta. RESURS har börjat synas i media och det blir stadigt BÄTTRE OCH BÄTTRE med den saken.


Det gäller nu också att sprida kunskap om hur de sjuka behandlas i Verklighetens Sverige. Två nya bloggar har startats där utförsäkrade kan lägga ut sina berättelser för allmänhetens kännedom. Det är:


RESURS på Aftonbladet (helt ny)  och   Utförsäkrad.


Några entusiaster har också startat Folkets Kassa för att hjälpa utförsäkrade i nöd.


Kika gärna på dessa!

Låt allmänheten få veta hur det står till!

Sprid Ordet!






Av Margus - 1 oktober 2009 22:05


- Det handlar om lönedumpning, säger Linda Åberg som placerats på olika jobb för 65-procentig a-kassa. Jobben slet hårt på både kropp och psyke. Höftledsartrosen förvärrades, hon var djupt deprimerad efter hanteringen och hade även fått artros i knäna. Hon flydde från Skåne till Västernorrland för att orka starta om.


Linda har jobbat på flera tunga praktikplatser, packat varor, skyfflat porslin och synat kartonger. Hon skulle söka jobb samtidigt - trots åtta timmars arbetsdag. När hon ifrågasatte detta kallades hon till Arbetsförmedlingen för "uppläxning" (Lindas ord) för att hon inte var medgörlig.


- Nästa placering kändes som ett straff, en ren och skär hämnd, berättar hon för tidningen FLAMMAN som nu startar artikelserien "Kriget mot de fattiga". Läs där Lindas berättelse och vad hon tror om framtidens Sverige under Alliansen. (Flamman utkommer en gång i veckan.)


Linda har känt sig utnyttjad. Hon gör liknelser med 1930-talet och kallar alltihop för en "återgång till en marknad för statare, drängar, pigor eller med ett annat uttryck för samhällets bottenskrap".


Nu strömmar berättelser in. Ju fler som utförsäkras från välfärden desto fler vittnesmål blir det. Det är en medborgerlig plikt att ta del av hur det är i Verklighetens Sverige. Att höra hur den nya politiken slår. Till skillnad från 1930-talets statarsamhälle finns nu internet. Ingen kan tigas ihjäl.

Av Margus - 1 oktober 2009 17:41

.. med färg och form på bloggen. När toppbilden kom till känns det angeläget att hitta nåt passande. Inte det lättaste. Finns ju så mycket att välja på. Dessvärre försvann den bakgrund jag haft i två år och varit så nöjd med... och den finns inte kvar! Nu MÅSTE jag plötsligt leta vidare.


-----------


Några timmar senare:

Nu är jag nöjd. Så här får det bli. Att Husbonden blev mäkta förtjust gör inte saken sämre.

Av Margus - 1 oktober 2009 17:06

   Nymferna vägrar gå ut. De sitter inne vid fönstret, fångar en och annan solstrimma och väntar på bättre väder. Jag också. Pysslar med matlagning istället, storkok. Köttfärsås i går, biffar idag. I morrn blir det fler biffar på den köttfärs som är kvar.

 

Ska färga nya jeans också, men drar mig lite för det. Tvättmaskinen vägrade centrifugera i går, två gånger på raken. Vill liksom inte ha bekräftat att nåt är fel. Avvaktar (läs: fegar) därför någon dag till.

Köpte nya gröna jeans för ett tag sen, snyggt gröna. Efter ett par dagar i sol drar de dessvärre mot limegrönt. Inser att de behöver mörkas på lite. Olivgrönt heter färgen jag köpt, men färgkartan verkar opålitlig. Får ta väldigt lite av medlet annars verkar de bli svarta.

 

Lessonen har börjat äta igen efter flyttningen till nya burar. Vågar till och med äta när vi är där. Frestade med grodda fröer och se DET såg nymferna som blev helt oregerliga vid morgonbestyren i fågelhuset. De flög fram och åter, slängde sig på dörren och skrek: "Är du inte färdig snart! Skynda dig! Vi ska ha NU!" Dom ser allt vad man sysslar med. Aldrig långtråkigt därinne.

 

När jag kom in i morse satt vår vackra Pärlvit vid fönstret, solbelyst på rygg och nacke. Otroligt vacker syn... KAMERAN - hann jag tänka, men la genast ner tanken när jag såg Ulrik som däckat på dörrmattan. Inte ville jag slita upp honom då för att gå efter kameran.

HEJ, OCH VÄLKOMMEN !

      

  Visa presentation

Avdelningar i bloggen

Så var det då... denna dag

Sök i bloggen

ARKIV från start 14 mars 2007

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Oktober 2009 >>>

   Underbar video från YouTube

  

Bra historiebok på internet

Mina länkar

Antal besök

Följ bloggen


Ovido - Quiz & Flashcards