Fågelperspektiv

Alla inlägg under oktober 2009

Av Margus - 17 oktober 2009 22:23

   Nä, nu reser sig håret nästan i nacken på mig av förtjusning. Här kommer man hem från en föreläsning av Jörn Svensson (V) i Grannbyn där jag dessutom kom i åtnjutande av en sån där vacker röd stjärna som Peps har i kepsen. Och så får man se härliga Sissela Kyle i Här är ditt liv! En göteborgare som bott i Haga (som jag skrev om häromdan) och därtill varit Trotskyist...!! Man blir ju rent lycklig.


Ja, den där stjärnan ja... Frågade bara stillsamt (i och för sig längtansfullt) bäraren var man får tag i en sådan. Han berättade om Ung Vänster på Internet och jag nöjde mig med detta besked, men så kommer han tillbaka senare och bara GER den till mig... rätt upp och ned bara. "Du kan få den, jag har fler hemma." Va...?! Och sen Sissela nu i afton. Det är mitt recept på en lyckad dag.


Skippade alltså Fotoklubbens fototräff i naturen. Vem kan motstå förre riksdagsmannen och EU-parlamentarikern Jörn Svensson, därtill en av landets viktigaste ideologiska debattörer, på endast två mils avstånd? Inte jag. Fotoklubben skulle ut på temat "Att se mera" men jag undrar om det de såg slår den himmel jag såg i kväll. Saknade bara den uggla jag såg en annan kväll som avtecknade sig som sammetssilhuett i just dessa träd.

  


Jörn Svensson talade bl.a om behovet av en reformering av EU:s struktur, lärdomar från kreditkrisen där "den enes skuld är den andres tillgång" med mera på det temat.

Av Margus - 16 oktober 2009 11:47

  

Första snöfallet. Kan titta hur länge som helst.

Äntligen bättre temperatur ute, men...

     

...då är det bara kvar en liten stund. Nu har det redan regnat bort.

  

Av Margus - 15 oktober 2009 21:56








Morgonen startade vid datorn för att rätta till alla tokigheter som Tryckfelsnisse (moi!) ställt till i onsdagens inlägg. Ögonlocken var som bly när jag skrev dem. Om sanningen ska fram somnade jag även över tangenterna...zzzzzzz. Undra på att det blev som det blev. Nu fungerar också länkarna som jag inte lyckades med då (Bloggplatsen har fixat efter mitt påpekande. Tack!).

Sen väntade fåglarna där vi genomför höstens avmaskningsrutin vilket alltid är ett blaskande. Upptäckte att man kan använda diskborsten (ren) som visp för att lösa upp medlet. I morgon får de tröstgodis.


Rapporten från de senast avlämnade kanariernas nya hem är trösterik. Redan ute och flyger för fullt. Tack, Elisabeth, för värmande ord i kommentar! Vi vet att de får det bra hos er!


Husbonden höstade i trädgården med att ta in dammens renare, tömma balkonglådor och sånt. Inte lika kallt idag, som väl var, men svalt nog för att sluta utfodra fiskarna. De ska gå ner i ämnesomsättning före vintern som vi förstås inte slipper ifrån även om jag hoppas annat. Jag VILL HA novemberljummet!

Själv hastade jag iväg till frisörskan i Byn för klippning och snabbfika hos urmakarn vägg i vägg. Många ämnen avhandlades. Databutiken hade inte fått hem mina färgpatroner (SUCK, hem igen och vänta...).


Husbonden strävade vidare med grus och nya grenar i utevoljärer och jag blev klar med fågelhusets loggbok efter alla 'födslar och dödslar'. Det är först när man spaltar upp det som man ser hur det gått. Summa summarum 169 födslar och 146 sålda. 108 stamfåglar är kvar efter viss förnyelse. Det behövdes några dagar vila efter fredagens skilsmässa från  barna.

  


På väg till och från datorn passerar jag marsvinens bostad där Alice brett ut sig å det värsta. Hon brukar ligga under hötussen, men nu bredde hon ut sig ovanpå. Störtmysigt, tycker hon. 

Av Margus - 14 oktober 2009 22:49

Landet har länge nog lidit av en INFORMATIONSpandemi där expertpaneler avlöst varann i morronsofforna. Nu är det äntligen dags för VACCINATIONSpandemi. Efter denna uppmärksamhet är det inte utan att man nästan ser fram mot INFLUENSApandemin. Så vi får känna spöket på pulsen litegrann.


Har ännu i denna dag inte bestämt mig för om jag ska låta vaccinera mig eller inte. Det är skumt med ett vaccin som framställts under sådan brådska. Har även hört om förlamningar till följd av injektionen. Sen undrar man ju om den där 'baconfebern' verkligen är så allvarlig egentligen. Börjar väl med att kika in på vårdens hemsida för att kolla om man hör till någon riskgrupp i alla fall.


Av Margus - 14 oktober 2009 22:22


Minus 4,2 i morse! Man håller sig verkligen för skratt… och vistas helst inomhus. Fågelbaden i utevoljärerna är intagna. Ingen fågel badar ute i väder med isvindar som går långt inpå kroppen. Kallt även i kväll därute och stjärnorna gnistra och glimma. Om denna kyla håller i sig även i morgon funderar jag nästan på att göra som de löjliga damerna i lödder-reklamen, nämligen bosätta mig i duschen hela dagen. Just nu gäller varma brasor och hett te.


Idag hölls våra fåglar instängda då vi drog iväg på en tiomilaresa inåt landet. Till vänner för att leverera fyra beställda kanarier. Hemskt längesen vi var där och förstås väldigt trevligt. Det går tyvärr ofta alltför långt emellan träffarna. Vi ägnade en god stund åt guidad tur i hans verkstad HÄR (under Tillverkning pågår). Vi såg också en egenhändigt inspelad video från sommarens show med Kim Larsen i Göteborg. ’Kimpan’ håller än!


Resan över Slätten bjuder annorlunda vyer än förr. Plattlandet är nu en veritabel vindsnurrepark där nya torn byggs oavbrutet. Under hemvägen i mörker syntes de röda lanternorna blinka vänligt där ute. Man fick känslan av att närma sig en flygplats med landningsbanor.


Kanarier är helt underbara fåglar. Genast när vi släppt in dem i sin nya bostad gjorde de sig hemmastadda. Tittade sig nyfiket omkring. Letade upp gräs och fröer för att smacka i sig. Hoppade runt i nya tallgrenar och nöp i allt som kunde nypas i. Underbart temperament på den arten, pigga och alerta men samtidigt lugna. Snart får de träffa sina övriga fåglar; ett par sångparakiter, några sebrafinkar, fyra risfåglar (från oss i fjol) samt en artfrände som väntar på sällskap.


          











 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lånar två bilder från vännernas blogg. Där ses två av våra kanarier på plats, samt en vy ur den ena voljären med härlig sandstrand och en vriden tallegren att hoppa på. Fler bilder HÄR och HÄR.

Av Margus - 14 oktober 2009 22:16


Så utropade en imponerad ’ytlänning’ som fick snabb lindring av min sjukgymnast, Lotta. Han hade haft en klassisk låsning av nåt i ryggen som släppte om man direkt vidtog rätt mått och steg. Det gjorde hon, och han blev bra i ett nafs. Undra på att han var imponerad.

 

Så skulle jag också vilja ropa (men utmanar inte ödet). Ryggen känns bra efter gårdagens behandling bortsett från en blåmärkeskänsla (som en stor blaffa). Men blåmärken går bort… I övrigt har Lotta med ens ökat rörligheten i mitt ländparti. Och jag har inte känt några hugg, ej heller tagit värktablett. Hoppas, hoppas…


Två intilliggande ländkotor hade vridit sig åt varsitt håll (voffo gör di på dette viset). Sjukgymnasten jobbade en del med dem på mjukaste möjliga sätt (fick ju ont en annan gång efter behandling). Ja herregud, vad allt kan inte kotor hitta på… Fick även lite behandling på hårda muskelknutor i nacke och övre rygg. Har man ont på ett ställe så knyter det sig på ett annat… Vad gjorde man innan det fanns sjukgymnaster...?

Av Margus - 13 oktober 2009 22:24

Canal Digital ringde idag med erbjudande till gamla kunder. Ja, vi har deras Familjepaket och är helt nöjda med detta. Har inget behov av en enda kanal till. Ändå kom ett "erbjudande" med ytterligare sju (!) kanaler...

 

Behövde alltså inte lyssna på allt han räknade upp. Tänkte istället på UTPRESSNINGSMETODEN som allt fler företag använder sig av nu. Dom ringer alltså upp och vill att man ska besluta sig HÄR OCH NU. Utan betänketid. "Take it or leave it". På stående fot bara. Rakt upp-och-ned. Snabba beslut! Sen spelar dom in samtalet där man förväntas bekräfta vad man sagt ja till och sen… ÄR MAN FAST.

 

Skriftliga erbjudanden skickas inte ut. "Det kostar för mycket", heter det! "Är för jobbigt" eller "tar för lång tid" eller nåt annat. I helskotta heller! Istället erbjuds man att nappa på lockbetet för att sen bryta det, om det inte passar. Varför ska man göra affärer som man tänker bryta…??? Det har jag aldrig förstått.


Nä, jag svarar nu rakt och diplomatiskt vad jag tycker om UTPRESSNINGEN och att vi inte är intresserade av den affärsmetoden. Företag som inte vågar ge betänketid är inget att ha.


Protestera mot utpressingsmetoderna!

Av Margus - 13 oktober 2009 21:03

Fy hundan, vad förb--nat kallt här är. Isvindar. Man stelnar ju alldeles till. Brrrrrrr.

Det är ALLDELES för tidigt. Usch och fy. Otrevligt. Till och med våra fåglar som är ena riktiga friskusar är inne mesta tiden om dagarna. Man är väl inte dum heller, tycks dom säga. I kväll fick de nya rönnkvistar att syssla med. Vinterkappan är framme. Jag tror aldrig på sånt där skrock om stränga vintrar efter rönnbärsår, men... det har börjat illavarslande. Det har det!


Våra fem nya nymfer som vi köpte in för en dryg vecka sen har varit ute två dagar i rad. De var så goa!

Plötsligt blev de nyfikna när luckan var öppen och vips satt en liten parvel i hålet och kikade ut i sin "trädgård". För första gången. Han smög ut på grenarna, tittade sig storögt omkring och strax var de andra efter. Ååååh, vad dom TITTADE!

När de hade prövat grenarna runt omkring blev en av dem osäker och tänkte det var bäst att kolla om det gick att gå in igen. Försiktigt, försiktigt med STOOORA KLIV närmade han sig ingångshålet. "Hmmm, jaha... det var visst här vi gick ut ja... hmmm... undrar om man kan gå in här också... " Sakta, sakta tassade han in i hålet, kände igen sig, vände och kom ut igen. Och då skulle alla de andra också pröva i tur och ordning. Det var riktig folksamling vid hålet en stund.

Efter några timmar i låtsad frihet blev de hungriga och gick in igen. Och idag har bedriften gjorts om, lite tuffare. Hellegod, de är bedårande rara.


Ärende på Byn idag = Sjukgymnasten. Mitt ryggonda måste åtgärdas. Joodå, hon kände allt några fellägen och jobbade försiktigt, försiktigt med detta (jag ÄR livrädd om min ömtåliga rygg). En viss förbättrad rörlighet tycktes det mig. Uppföljning om en vecka. Sen räkningsbetalning via nätet = Krångel. Husbonden monterade akvariets nya vattenrenare på varaktigt sätt. Blaskigt... men gott resultat.

HEJ, OCH VÄLKOMMEN !

      

  Visa presentation

Avdelningar i bloggen

Så var det då... denna dag

Sök i bloggen

ARKIV från start 14 mars 2007

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Oktober 2009 >>>

   Underbar video från YouTube

  

Bra historiebok på internet

Mina länkar

Antal besök

Följ bloggen


Skapa flashcards