Fågelperspektiv

Alla inlägg under september 2009

Av Margus - 10 september 2009 20:57

         

Åter till ladusvalan jag fotade häromsistens. Den utan spröt. Lasse Willén på P1:s Naturmorgon svarade faktiskt på  min fråga om den korta stjärten.

Här är svaret:


   "Mycket riktigt har unga ladusvalor mycket kortare stjärtar än de vuxna fåglarna. De har också brunskära fläckar på panna och strupe snarare än blodröda. Honans stjärtspröt är också något kortare och bredare än hos hanen. Det anses ju att hanarna bl a använder sina långa stjärtspröt för att imponera på honan (d v s för att visa vilka resurser han representerar eftersom han kan lägga energi på att utveckla så onödiga prydnader!)."


Willén berättar vidare att han tillbringade onsdagsmorgonen på Ölands södra udde

och såg säkert 3 - 4000 ladusvalor sträcka söderut.

-----------------

För övrigt är jag sur på att det inte går/har blivit svårare att lägga en bild inflikad i texten med det nya systemet här på bloggplatsen. Det ser ju LÖJLIGT ut när man har en liten, liten bild som ska ta sån plats med stort tomrum.

Det kanske löser sig. Eller lär jag mig. Inte fasen vet jag hur det ska gå till. Har nu tragglat med tabeller och allt möjligt för att få det som jag vill. DET VILL SIG INTE. Suck...















Av Margus - 9 september 2009 20:51

I kvällen kommer här ett gnäll till.. eller ska jag kalla det skäll.

Lilla Huset lever numera under terror. Terror från en grannes illvrålande hundar.

Mest under sen kväll och natt, som nu.

Vi hör nu knappt ugglorna som hoar och jag kan inte filma alls om kvällarna för det saboteras av hans skällande hundar. Detta är förfärligt. Han är "jägare" och flyttade hit för några år sen med en stövare. Det gick väl an. Sen skaffade han en gråhund och då startade skällandet vilket nu eskalerat till oanade höjder.

Hundarna har egen bostad i ladugårdsdelen med ständig tillgång till rasthage. Det är säkert jättefint och bra, men... man undrar om dom verkligen måste ha tillgång till rasthagen HELA NATTEN.

Hundar som skäller oavbrutet på detta vis mår inte bra. De är sociala varelser och vill umgås med sin flock. "Jägaren" kunde väl ha dom inne hos sig under kvällen, tycker man.

Vi är inte värst utsatta. Det bor en granne alldeles intill. Vi och ytterligare två grannar har väl 400 meter dit. Flera andra grannar bor på 800-1000 meters avstånd men irriteras av hundarna likväl. Vi som bor på landet gör det oftast av kärlek till naturen, men när det är så här går man ju helst in igen.

INGEN annan har gjort något åt saken. Ska det bli jag... IGEN????

Hade stålsatt mig att jag inte ska vara den förste som klagar, men det drar däråt.

Suck...


Av Margus - 9 september 2009 19:51


Nu går skam på torra land. Telia la luren i örat på en vän.

Samtalet var vänligt för kompisen hade fått ett mail förespeglandes att det var Telia som ville ha användarnamn och lösenord till hennes e-post. Hon insåg att det var lurt och ville varsko Telia och erbjöd sig att skicka mailet för kännedom om hon fick en e-postadress.

Min dator är trasig, blev svaret från handläggaren på Telia.

Men då skickar jag nu och så har du det när datorn är ok, sa kompisen. 

Då la handläggaren på luren…!!! Så är det nuförtiden. INGEN tar ansvar. INGEN bryr sig om kunden. INGEN vill anstränga sig. Så är det på företag och myndigheter numera.

Det värsta är… vi talar om ett företag som sysslar med KOMMUNIKATION! Som sysslar med TELEFONI! Och dom lägger på luren!!!!

Vännen gick givetvis vidare till närmaste chef med saken.

Av Margus - 8 september 2009 22:46

     

Se där... nu har det hänt. Det som vi alla anade. Franska Pernod Ricard behåller Absolut men ska sälja resten av Vin & Sprit. Bara ett drygt år efter erövrandet från svenska staten. Både fabriker och kända varumärken ska bort nu. Det gäller såväl Explorer som Renat och Blossa, enligt DN. Ja, det visste vi väl. Vem som nu vill köpa bolaget vet ingen. Och hur går det nu med de svenska jobben?


Vi minns alltför väl hur företagsledaren för Pernod Ricard poserade med en flaska Absolut Vodka som en trofé. Äckligt. Det var DEN - och bara DEN -han ville åt. Men då hette det att: "Köparen avser att behålla Vin & Sprit som ett svenskt bolag baserat i Sverige med fortsatt ansvar för produktion och marknadsföring". HA! Jojo.


Jag säger det om och om igen: Så här går det när utländska bolag köper Apoteken också. Har man sålt så har man sålt. Då är det för sent att ställa krav.

Högerregeringen avser tydligen att fullkomligt plundra Sverige innan dom blir avsatta. Reinfeldt är verkligen en ulv i fårakläder. Säger ett och gör annat. Han låter mekanisk som en robot, fullkomligt utan känslor, när han berättar om planer och sånt.






Av Margus - 8 september 2009 21:04

Nä nu smäller jag av! Ny layout på hele dritten!

Bloggagratis har blivit Bloggplatsen. Nääääjjj!

Var övertygad om att ha kommit fel. Men sen fattade man ju.

Det blir säkert JÄTTEBRA med tiden, det är inte det...

Detta var bara fel dag för nyheter.

Det är så himla mycket att lära sig hela tiden.


Just i kväll tänkte jag ta itu med filmbiten och säkerhetskopiering till den extra hårddisken.

Den som jag inte orkat med hittills... Hvi händer mig detta? NU?

Jag som bara skulle in och titta lite... Här ligger manualerna upplagda.

Jag har inte tiiid med fler nyheter. Så störd jag blev!

Suck.


Nä, nu måste jag smälta detta. Återkommer när jag har samlat mig.


Av Margus - 7 september 2009 22:13


  

Nu gjorde han det igen… Jag vet inte för vilken gång i ordningen. Och denna var ganska ny. Han är för stark, det är hela grejen. 

- Jag tar på mig detta, sa han skuldmedvetet. Jag kände att det var på gränsen men fortsatte ändå.

Husbonden grävde upp några stora buskar som planterades inne i kanarievoljären. Ändamålet helgar medlen, heter det ju. Kanarierna blev i alla fall glada.

Knäckta spadar har kostat oss en förmögenhet vid det här laget. Fast vi kanske tjänat in det på att inte anlita grävare… jag vet inte.

- Varför tog du inte spettet? frågade jag. Vi har ju ett som du redan har böjt. Hehe... detta är inte klokt.

HEJ, OCH VÄLKOMMEN !

      

  Visa presentation

Avdelningar i bloggen

Så var det då... denna dag

Sök i bloggen

ARKIV från start 14 mars 2007

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10
11
12 13
14 15
16
17
18
19
20
21 22 23 24
25
26 27
28 29 30
<<< September 2009 >>>

   Underbar video från YouTube

  

Bra historiebok på internet

Mina länkar

Antal besök

Följ bloggen


Ovido - Quiz & Flashcards