Fågelperspektiv

Alla inlägg under september 2009

Av Margus - 21 september 2009 20:26


Svenska medier har verkligen sjunkit lågt när man haussar upp grälande hollywoodfruar till hot stuff. Vem bryr sig. Låt USA hålla på med sånt här over there. Varför starta denna kvasidebatt när det finns så många mycket viktigare saker att skriva om. Fyy, så dåligt av svenska medier! Blanda inte in oss, bara för att bimbon råkar vara svensk. Anna Anka måste vara helt urblåst eller ha fått bra betalt. Det må vara helt galet men konspiratoriskt lagd som jag är tror jag att högerkrafter ligger bakom för att påverka kvinnor att gå tillbaka till hemmen. Det ligger liksom i tiden.

Av Margus - 19 september 2009 23:30



 

I sanning ett remarkabelt tal. Det är nya vikten för Toste, Vännernas hund. Han har bantat FYRA KILO, en enastående bedrift.

Grabben är en stadig bit i sig själv med kraftig benstomme och minst lika kraftig päls. Svårt att se vad som är lagom. Men att han skulle gå upp så mycket av ett medicinskt foder kunde man ju aldrig tro …


   Toste blev sjuk i februari 2008. En urinvägsinfektion föranledde en felmedicinerad sulfakur som slutade i alla biverkningar som gick att få. Han hamnade på Djursjukhuset med förändrad blodbild, ökad kaliumhalt, yrsel och kräkningar. När sjukhuset rättat till förgiftningssymptomen konstaterades en förstorad prostata och en tumör på testikeln som var kvar i bukhålan. Testikeln opererades bort (samt den friska) och han ordinerades medicinskt foder (Specific, för njurproblem) tills alla värden rättat till sig.


Detta åt han i ett år. Mådde bra men fick FEM KILOS ÖVERVIKT. Han som ska väga max 15 kg, vägde 19,6. Katastrof! Många tror att det enbart beror på kastreringen, men… om man äter ett foder (för njursjuka) med 18 (!) procents fetthalt och inte ökar motionen så händer förstås saker.

Det är i sig upprörande att ett medicinskt foder avsett för sjuka hundar innehåller så mycket fett. Många sjuka hundar kanske inte kan öka motionen. Att gå upp fem kilo i vikt är en hälsorisk.


Tack vare det veterinärmedicinska bantningsfodret Royal Canin Satiety Support (speciellt för hundar) kunde Toste sedan gå ner hela fyra kilo på åtta månader. Mycket fibrer och lite fett. Fodret är så fiberrikt att han blir fruktansvärt mätt. Givan måste delas upp på tre tillfällen för att han alls ska få i sig den. Men matte och husse har varit nitiska.

Han är nu nere på 15,6 kilo. Gissa om glädjen står högt i tak. Nu vågar man åter vara stolt som uppfödare.

Av Margus - 19 september 2009 22:38


... vid datorn och brottas med teknik när solen skiner från klar himmel. Nä, Lilla Husets hjärntrust somnade ute i solen istället för att stånga pannan blodig med videofilmer. Och fasen vet om inte solen tog lite, trots att det är mitten av september.

"Tänk på vilodagen, så att du helgar den", säger budet. I och för sig var det inte söndag, men meningen är att man vilar från arbete minst en dag i veckan.


Sen intogs äpplekaka och vaniljsås (verkligen fluffig med OBH:s lilla röda) framför tv-reprisen av Ruths gubbar, en härlig dokumentär om dalkullan som snidat figurer och hästar från hela sitt liv. Inte samma skicklighet som Döderhultarn, men tusan så livfullt. Den timmen berikade mitt liv!


Väl inne på recensioner måste jag tyvärr tillkännage Lilla Husets besvikelse över Oldsbergs variant av Här är ditt liv. Stelt, händelselöst och ospontant. Efter förra veckans premiär med Mikael Persbrandt tänkte vi faktiskt strunta i alltihop. Ingen skugga över Gunvald Larsson himself, men programmet blev trist. Gästerna tilläts aldrig att delta och bli spontana och stämningen var fel. Så in i hoppsan stelt och rumphugget.


Husbondens fotbollsintresse tog över så vi såg avsnittet med Sven-Göran Eriksson i alla fall. Aningen bättre än premiären men vi saknar Lasse Holmqvists variant med glädje, mycket skratt och spontana infall. Herregud så roliga programmen var då. Trösterikt att Svennis haft ett normalt familjeliv trots alla mer eller mindre sanna fruntimmershistorier. Just nu känns det dock som att Oldsberg skulle låtit bli detta program.

Av Margus - 17 september 2009 23:09


Hjärntrusten samlad vid datorn redan på förmiddagen. Bäst när hjärnan är pigg. Brottades en stund på egen hand med överföring av vidoekamerans innehåll. Gav upp med sladdarna om halsen och nåt vilt i blicken. Husbonden fick läsa om Zlatan senare.

Filmandet har legat nere i väntan på lösning. Inte orkat. Nu kom tiden då vi måste gripa oss an Tekniken. Snälla personer gav tips om formaten, min stora knäckfråga. Lilla Huset behöver inte alls köpa nytt. Vi HAR REDAN Pinnacle Studio, version 9. Kära nån. Trodde det var för gammalt. Det är från 2005 men installerades aldrig på nytt efter datorkraschen för två år sen. Redigeringsprogrammet är inne igen. Kändes bekant. Hoppet spirar igen. Nu ska det väl ändå gå framåt.

Steg 1 = Filmerna är inne i datorn. Steg 2 = Jag vet var dom ligger. Steg 3 = Fågelfilmerna ÄR fina. Steg 4 = DV-kamerans engelska programvara MÅSTE användas. Steg 5 = Börjat läsa instruktionerna.

Se där… Med små, små steg ska det gå framåt. Snart kan man avancera till Pinnacle.


     

Här sitter vi och myser. Nymferna bara älskar sin nya älsklingspinne vid stora fönstret. Här sitter de och följer vad som sker på gården medan de vilar. Ibland är alla där och trängs, ibland bara några få. Andra gånger är en grupp inne och en ute. Härligt med valfrihet. 






  

Av Margus - 17 september 2009 21:49

"Rösta på pastor Jansson, han har inga bestämda åsikter om nånting".





   Skämt åsido så har de senaste dagarna har gått i religionens tecken. Lilla Huset har röstat i det glömda valet - kyrkovalet. Viktigt i dessa dagar, när Sverigedemokraterna försöker ta sig in, Sverige avkristnas men det gullas med islam. Många påstår nästan att Ramadan snart är en svensk sed. Det får väl ändå vara någon måtta på förändringar, menar Lilla Huset. Valet är nu på söndag 20 september. Det finns fortfarande tid att slå vakt om våra gamla kulturvärden.

 

"Vem och vilka ska man då välja?" frågar folk. På webben finns info på svenska kyrkans VALSIDA. Här finns länkar till samtliga kandidater i hela landet. Med länkar till varje grupp så man kan sätta sig in i vad de vill med vår svenska kyrka. (S) vill, bara som ett exempel, "att samkönade par ska välkomnas i Svenska kyrkan som ska vara en jämställd mönsterarbetsplats och att Sveriges kyrkor ska vara välvårdade och öppna för alla".

 

Men media tiger… utom när man basunerar ut hur dåligt intresset är. Och det lockar ju inga fler väljare. Media tycks numera strunta i att hylla demokratiska principer, det får vi sköta själva. Det går ju bra att välja efter de värderingar man väljer i kommun- och riksdagsval. Värre än så är det inte.

------------

För övrigt deltog jag i går kväll i gruppen Det Goda Samtalet arrangerat av Byns två kvinnliga präster (kvinnor kan!) med plats att tala om livets stora frågor. Finns Gud? Finns det ett liv efter döden? Finns det en skapare? Det skadar minsann inte som motvikt till livets övriga flöden. Utöver intressanta frågeställningar är det alltid trevligt att umgås med vänliga människor. Jag går nog på höstens övriga träffar.






Av Margus - 15 september 2009 22:30

  

Cikrus Olympia gästade Byn för ett dygn. Väninnan som bor alldeles intill nedslagsplatsen bjuder på bilderna och berättar livfullt om hur det en kilometer långa biltåget ljudlöst smyger in i bostadsområdet under natten och med pannlampor reser hela tjottaflonget på tre timmar. Djurspillning plockas upp genast och ideligen. De håller en föreställning under följande kväll och medan sista numret pågår börjar rivningen för att strax dra till nästa ställe nattetid. Vilken organisation.

  

Av Margus - 15 september 2009 21:23


... när norrmännen valde rödgrönt!.

Om ett år vet vi om svenskarna besitter samma klokhet.


Ungefär samtidigt som Norges valresultat blev klart stod Reinfeldt i riksdagens öppnande och försökte ge sken av att han vet hur det känns att vara arbetslös. Patetiskt.

"När klockradion inte längre väcker en om morgnarna och spegeln är det enda sällskapet om dagarna" klämde han till med. Och det ska man få höra från den! "Arbetslöshet tär på en människas själ" sa han vidare. Ja, det ska gudarna veta, men vad det innebär att bli sjuk i ett land där sjukdom icke accepteras… det nämndes inte! Provocerande så till den grad!

Och storbilds-tv hade han fått upp utanför riksdagen så att alla skulle kunna beundra Den Blivande Landsfadern. Lite som Rumäniens Chauchescu… Fast nästan ingen tittade…

Att moderaterna är kallsinniga när det gäller medmänsklighet borde nu stå klart för varje svensk. Men hur blev svensken så iskall att man släppte fram denna kraft? Och HUR kan bekännande kristna ansluta sig till denna människofientliga politik...! KD skiter tydligen högaktningsfullt i "det kristna kärleksbudskapet" – att älska sin nästa som sig själv.

  

Chauchescu palace eller förbifart Stockholm...?

Av Margus - 15 september 2009 08:34

Trevade mig fram i öknens sanddyner. Kändes ensamt, det var trögt att gå och sandstormarna ven runt skallen. Såg inte ens den minsta karavan men kunde rasta och släcka törsten i ett par oaser under min jakt på Egyptens pyramider. De måste väl finnas i närheten av Kairo erinrade jag mig och styrde kosan dit. Inte kunde jag läsa på skyltarna heller för man behärskar ju inte språket. Jojomän... efter flera irrvägar fann jag den, strax väster om Kairo. En mäktig syn. Den som kan sina pyramider vet förstås vad de heter också, men inte jag. Ja, det var en resa det! Tack vare satellitbilder i Googles kartor. Vilka möjligheter!

  

HEJ, OCH VÄLKOMMEN !

      

  Visa presentation

Avdelningar i bloggen

Så var det då... denna dag

Sök i bloggen

ARKIV från start 14 mars 2007

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10
11
12 13
14 15
16
17
18
19
20
21 22 23 24
25
26 27
28 29 30
<<< September 2009 >>>

   Underbar video från YouTube

  

Bra historiebok på internet

Mina länkar

Antal besök

Följ bloggen


Ovido - Quiz & Flashcards