Fågelperspektiv

Direktlänk till inlägg 23 juli 2009

GIGANTISKT KLIV BAKÅT

Av Margus - 23 juli 2009 17:17


Vilka tror dom egentligen att dom är?

Rymdforskarna, alltså… I Vetenskapsradion P1 presenteras den ena vansinnigheten efter den andra som vore de självklarheter. Nu ska Månen exploateras. Vänta bara…

Inte hejdas dom av finanskriser. Och inte av klimathotet. Nej, dom bara ångar på. Miljarders miljarder ställs till deras förfogande. Amerikanska NASAs budget är på 140 miljarder dollar. Årligen.


Månens verkliga guldgruva är tydligen Helium3, en isoptop av helium som kommit med solvindar genom årmiljarder och fångats in på Månens yta. (ÅRMILJARDER!) Nu planeras att gräva ut och frakta detta till Jorden för att nyttjas som bränsle i nästa generations kärnreaktorer. Av 100 miljoner ton månmaterial kan 1 ton Helium3 utvinnas, så man måste gräva enorma mängder material för att få tag i detta. Teknologin finns inte än, men den kommer… 2050 ska det visst vara klart. Tur att man lär vara död då.

För att klara Jordens energiförsörjning med Helium 3 krävs 100-200 ton per år. Vilken trafik…!! Men det kvittar tydligen så länge det sägs "gagna hela Jorden". Och många uppskjutningar med raketbränsle blir det…!


Men nej, Månen tar inte slut, sa han. Astronomen. "Inte om vi hanterar Månen på ett bättre sätt än vi hanterat Jorden. […] Månen är en fantastisk energiresurs för Jorden. […] Den kommer vara en miljö vi kan återanvända på ett helt annat sätt." ÅTERANVÄNDA…!? Ja, det börjar ju bra… med rovdrift och skytteltrafik!


Att dom ska till Mars är ju redan bestämt. Månen ska vara avstamp. Ur militärstrategisk synvinkel är Månen också åtråvärd. Därifrån har man t.ex bra koll på Jorden. Det blir sannolikt en ny kapplöpning. USA, Ryssland, Kina, Japan, Indien och europeiska ESA är på tårna. Det blir konflikter, förstås. "Månen är tänkt att vara en internationell samarbetsplats som utnyttjas för mänsklighetens bästa", sa han. UTNYTTJAS…!? Har VEM sagt och lovat? Gud själv?


Jamen… hallå! Har människan alls rätt att klampa ut i Universum och roffa åt sig av planeterna så där??? Månen är inte vår livegna slav. Inte Mars heller. Månen är sig själv nog. Planeterna borde fridlysas för Det Hemska Rovdjuret Människan som girigt plundrar allt i sin väg.

Att åka dit är en sak. PLANERAD PLUNDRING är nåt helt annat. (Programmet kan höras HÄR.)


Det skrämmer när Människan börjar tafsa på Universum, upprinnelsen till själva vår existens. Jag gör därför en ny tolkning av Armstrongs berömda citat:

Ett litet steg för människan blev till ett gigantiskt kliv BAKÅT för mänskligheten.

 
 
skogsfrua på dal

skogsfrua på dal

23 juli 2009 22:06

Jo hm...är det inte sånt de menar är FRAMÅTSKRIDANDE, i raketfart? Jag tror aldrig de hinner innan den stora smällen och SEDAN är vi omsider tillbaka till det gamla förnuftiga bondesamhället med växelbruk och självhushållning. SvenIngvars har gjort en låt om detta;))

http://www.barasaras.bloggagratis.se

 
Marianne

Marianne

24 juli 2009 00:04

Helt sjukt. Jag kan inte komma på något annat att säga om hela soppan. Varför inte använda dessa pengar till miljövård istället. Sunt förnuft är en bristvara i dagens samhälle.
Ha det gott

http://www.ekoxenskennel.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Margus - 19 september 2015 23:25

Bloggen gör uppehåll. För inre tjänst. På egen tid. För att skapa energi. Ska bara ta in. Uppleva. Njuta. Bearbeta. Inte omedelbart omvandla för utgivning till offentligheten. Tid för motion och träning. Frisk luft. Vila och eftertanke. Sjukdom...

Av Margus - 19 september 2015 23:10

  Två och en halv mil. Rätt bra cykeltur, menar jag. Så duktiga är Husbonden och jag numera. Vi går eller cyklar var eller varannan dag. Och har väldigt roligt. Med kilometermätaren blev det ännu roligare... Vi har gått närmare två mil också, och ...

Av Margus - 19 september 2015 22:53


  Den första valvbron i Fåglum byggdes troligen under 1800-talets första hälft. Den hade två större valv och ett mindre där överloppsvatten släpptes fram vid flod. På strömsidan fanns en så kallad klyvare gjord av uppstaplade stenar. 1923 revs de...

Av Margus - 19 september 2015 22:17

  Öbrona är namnet på en liten stenvalvsbro i Fötene, Södra Härene socken, Vårgårda kommun. Den är byggd över Öbrodiket som rinner till ån Nossan. Vem blir inte fascinerad av dessa vackra gamla stenvalvsbroar som syns lite varstans och ännu fun...

Av Margus - 14 september 2015 23:50

  Mitt i redigeringen av sommarens minnesresor hamnade vår "trösksafari". Vi gav oss ut för att njuta av tilldragelsen när startskottet gick. ALLA var ute med gott humör och alla upptänkliga vagnar och kärror. Jag tog några bilder från evenemanget...

HEJ, OCH VÄLKOMMEN !

      

  Visa presentation

Avdelningar i bloggen

Så var det då... denna dag

Sök i bloggen

ARKIV från start 14 mars 2007

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10
11
12
13 14
15
16 17
18
19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29
30
31
<<< Juli 2009 >>>

   Underbar video från YouTube

  

Bra historiebok på internet

Mina länkar

Antal besök

Följ bloggen


Ovido - Quiz & Flashcards