Fågelperspektiv

Direktlänk till inlägg 10 juli 2009

Stått på öronen... igen

Av Margus - 10 juli 2009 22:02


Stod på öronen idag. Rätt in i Ölandstoken...

Det startade två meter bort på regnvåt farstutrappa i trä. Alger? Vinglade vidare. Upprätt men ur balans. In i Mahoniabusken och trampade ner en Nunneört innan jag förtvivlat gripande efter Ölandstokens grenar fick bita i gräset. Förnedrad.

Plask på sidan i vått gräs. Vätan trängde med ens ända in på kroppen. Nya stödstrumporna helt nergrisade. Sandalerna plaskvåta. En ordentlig stöt på bäckenet i sidled. Uuuuhmpf.


Reste mig förvånansvärt lätt, hämtade posten i brevlådan dit jag varit på väg. Bytte kläder inifrån och ut, glad för de extra stödstrumporna, men kunde inte släppa den stora frågan: Vad ska nu hända med min känsliga rygg? Hittills inga svåra besvär, får väl se om jag kommer ur sängen i morgon.


Medan jag drullade omkring i grönskan satte Husbonden in ett efterlängtat fönster i fågelhusdörren. Härligt, nu kan man kolla om nattlamporna fungerar utan att öppna.

Allra bäst är att ha koll ut på gården medan man jobbar därinne om vintern. För att inte tala om att se rakt igenom huset och ut på åkern (bilden ovan) eller när vårens första solstrimmor når in. Jippie. Nu ska bara dörren målas också.

 
 
Ruth

Ruth

10 juli 2009 22:18

Jisses så illa det har kunnat gått, hoppas du slipper efterdyningar i morgon med ryggen. Ena finessen efter den andra förgyller fågelhuset, ni är så duktiga. Ha en riktig fin helg, vila lite också och inte bara jobba.

http://bernamis.bloggagratis.se

 
Jenny

Jenny

11 juli 2009 01:30

Uschiannemej för slippriga och hala trätrappor efter regn!
Dom är ju bara livsfarliga...):
Hoppas du slipper "efterdyningar" från fallet nu bara...
Kan gå riktigt galet, sånt där...

Mmmmm....kan riktigt känna dill-doften genom bilden här nedan!
Man blir ju sugen på både räkmacka med majonäs och DILL, eller varför inte kokt kalvkött med dillsås och potäter???
Jisses, va gott det skulle vara!

Nähä...nu ska jag gå och natta mej.
I raggsockor, träningsställ och med elementen på...
Fryser som en hund i detta kalla och våta väder...Usch!
Vill ha lite värme igen nu.....
Ha en fin helg, båda två! Och gå försiktigt på våta trappan nu!
Kram, Jenny (:

http://itsmylife-j.blogspot.com

 
skogsfrua på dal

skogsfrua på dal

23 juli 2009 12:32

Oj oj vilket gott skratt du bestod med här:) Såg synen framför mig, förtvivlade försök att upprätthålla balansen. Nä, det blir allt svårare. De gånger man lyckas blir man mer förvånad än glad, sen blir man GLAD;)
Till vintern ska jag skaffa mig färdigbroddade känger på Hööks som jag sett i deras katalog. Här dinns som du kanske minns lömskt lutande (hala) stentrappor..ja allt lutar ju ner mot stallet. Egentligen är det bara att luta och kana iväg;)

http://www.barasaras.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Margus - 19 september 2015 23:25

Bloggen gör uppehåll. För inre tjänst. På egen tid. För att skapa energi. Ska bara ta in. Uppleva. Njuta. Bearbeta. Inte omedelbart omvandla för utgivning till offentligheten. Tid för motion och träning. Frisk luft. Vila och eftertanke. Sjukdom...

Av Margus - 19 september 2015 23:10

  Två och en halv mil. Rätt bra cykeltur, menar jag. Så duktiga är Husbonden och jag numera. Vi går eller cyklar var eller varannan dag. Och har väldigt roligt. Med kilometermätaren blev det ännu roligare... Vi har gått närmare två mil också, och ...

Av Margus - 19 september 2015 22:53


  Den första valvbron i Fåglum byggdes troligen under 1800-talets första hälft. Den hade två större valv och ett mindre där överloppsvatten släpptes fram vid flod. På strömsidan fanns en så kallad klyvare gjord av uppstaplade stenar. 1923 revs de...

Av Margus - 19 september 2015 22:17

  Öbrona är namnet på en liten stenvalvsbro i Fötene, Södra Härene socken, Vårgårda kommun. Den är byggd över Öbrodiket som rinner till ån Nossan. Vem blir inte fascinerad av dessa vackra gamla stenvalvsbroar som syns lite varstans och ännu fun...

Av Margus - 14 september 2015 23:50

  Mitt i redigeringen av sommarens minnesresor hamnade vår "trösksafari". Vi gav oss ut för att njuta av tilldragelsen när startskottet gick. ALLA var ute med gott humör och alla upptänkliga vagnar och kärror. Jag tog några bilder från evenemanget...

HEJ, OCH VÄLKOMMEN !

      

  Visa presentation

Avdelningar i bloggen

Så var det då... denna dag

Sök i bloggen

ARKIV från start 14 mars 2007

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10
11
12
13 14
15
16 17
18
19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29
30
31
<<< Juli 2009 >>>

   Underbar video från YouTube

  

Bra historiebok på internet

Mina länkar

Antal besök

Följ bloggen


Skapa flashcards