Fågelperspektiv

Alla inlägg under februari 2009

Av Margus - 4 februari 2009 13:04


- Du kunde haft ett heltidsjobb, så kunde arbetsgivaren betalat.

Det meddelar Försäkringskassan till Weronica Friberg i Falköping efter den brutala misshandeln då hon sjukskrevs av läkare för hjärnskakning och balansrubbning.

KUNDE HAFT…!!!???


Weronica råkade ut för misshandeln när hon skulle hjälpa en kompis som blev överfallen och fick ta emot sparkar mot huvudet. Hon är timanställd och hade inget arbete den aktuella tiden efter misshandeln.


Idag är Weronica frisk och jobbar. Hon förstår inte vad försäkringskassan är till för:

– Man ska inte vara sjuk, man ska vara frisk. Och ha ett jobb, så att arbetsgivaren kan betala. Någonting måste ändras, säger hon.


Inte nog med det. I SkLT (enbart papperstidning) läser bloggen vidare:

Strax efter misshandeln genomgick Weronica en planerad handoperation där Fk menade att hon kunde arbeta som telefonsäljare till 25% under den sex veckor långa sjukskrivningen. Weronica har sökt telefonsäljarjobb, men det finns inget.


Weronica har nu anlitat advokat och tänker gå vidare till rättslig prövning. Då vill Fk plötsligt titta igenom ärendet en gång till. Men de intyg från polis m.fl som Weronica sänt in har Fk slarvat bort.

En bild ur Dagens "Skitland" (trav. Littorin)


Läs SR:s text HÄR.   Hör Weronica HÄR.   Hör "Kränkningskassan" HÄR.

Av Margus - 4 februari 2009 12:05


Silad ärtsoppa blev räddningen första kvällen, denna trista fasteperiod. Har lääängtat, men inte vågat äta ärtsoppa på länge p.g.a skalen som inte kan passera genom tarmen. Tänkte sila den nån gång men det verkade bökigt. Nu var ett bra tillfälle. Underbart... mumsigt, rent av. Tack vare den somnade jag mätt.


Dag ett: kycklingssoppa två gånger, blåbärssoppa, kryddig ungersk gulaschsoppa, tjock nyponsoppa med glass… och sådär håller det på varvat med cappuccino. Sov ett par timmar på dagen. Har dristat mig till en och annan After Eight (bara choklad och mintkräm som smälter i munnen). Och glass, det mättar.


Dag två: ärtsoppa i morse, cappuccino, nyponsoppa med glass hittills...

I skrivande stund är det en halvtimme kvar då jag får äta soppor. Har silad ärtsoppa på lut för att jag ska bli mätt. Sen är det tre timmar kvar till äckelpäckellaxeringen som ska pågå i två timmar, blääääh.

Av Margus - 3 februari 2009 12:48

Håhå jaja, här var det soppa på längden och tvären. Ingen soppatorsk här. Hamstrade olika sorter i går. Man får försöka variera sig men soppor rätt och slätt utan matbitar i blir väldigt blaskigt. Jag som ÄLSKAR mat...

P.g.a sjukdomen äter jag vanligen  lite och ofta så nu har jag gôrtråkigt. Skvalpigt i magen. Men ser fram mot nyponsoppa med glass i. Tur jag får dricka mitt älskade cappuccino också.

Försöker ägna mig åt roliga saker för att minsta tristessen. Typiskt i-landsproblem.

Av Margus - 3 februari 2009 12:33


- Nu matar Annagreta!, meddelade Husbonden i går när han kom in från fågelhuset. Åh så roligt med våra förstföderskor. Nu har vi två; Tuvalisa och Annagreta. Vem kommer sen? Gulan och Grynet trycker hårt. Varje kläckning är STORA nyheter.

För att njuta av detta gick jag ut till dem vid niotiden. Då blev jag varse nåt helt annat…


Pipsillen, en gul ettåring, som hittills inte gjort väsen av sig låg plötsligt i Annagretas bo. Den nyblivna mamman var mycket orolig och tilläts inte komma tillbaka till sin unge. Pipsillen hade tagit över!


Öppnade dörren och hötte med pekfingret för att få bort henne. Fick göra så ett par gånger innan Annagreta verkligen kunde återvända och borra ner sig över ungen. Då… kom Pipsillen som en oljad blixt genom rummet, landade på bokanten med en smäll, glodde intensivt på Annagreta i en sekund, hoppade sen in och hackade hårt och frenetiskt på modern så att hon flydde för sitt liv.

--------

Pipsillen till vänster ihop med Pandora. Visst ser hon kaxig ut. Bilden från första bobyggnadsstart i januari. Hon var intresserad, men har inte lyckats bilda något eget. 



------------


Där brast det för mig. Fåglarna höll på att natta, det blev bråttom. Ut efter Husbonde och håv. Pipsillen infångades lugnt och effektivt och förpassades till Royal Suite där hon får begrunda sina gärningar bland nymferna. Hon är hur alert som helst och blev inte ett dugg deprimerad över detta. Hon får väl i all sin dar, bygga eget och para sig såsom brukligt är, tycker man. Detta aggressiva beteende har vi inte sett på någon kanarie förut. Man vet aldrig vilka instinkter som väcks till liv.


- Nu matar Helmut! I morse gladdes vi på nytt när Helmut (som är en hona) sågs mata något i sitt bo. Det är hennes tredje år som avelshona. Det här ÄR som att vara på BB varje dag. Nu är det verkligen roligt i fågelhuset.

---------

fotnot

Varför namnet Pipsillen? Jo, i fjol hade Helmut två pipiga ungar som utmärkte sig just p.g.a sitt enträgna pipande och tiggande. De blev Piplisa och Pipsillen, båda lika gula. Fick ringmärkas för att se skillnad.

Av Margus - 2 februari 2009 21:26


- Hej, jag ska bara säga att jag åker till Afrika ikväll (fniss)! Jag SMS:ar.


Bonusdottern ringde en kortis. Dags för nya modelljobb. Sydafrika är aktuellt igen men inte samma hotell som sist.

I nästa vecka kan det vara aktuellt med Hamburg, men inte säkert.

Bestämt är dock ett jobb som omslagsflicka till Ullaredskatalogen. Ännu ett jobb för B’chic är redan klart (den blonda t.v.)

Hej och hå, här går det undan. Lycka till!


Bilden lånad från B'chic HÄR.



Av Margus - 2 februari 2009 21:00


Har fått ett försåtligt brev med såååå vänliga hälsningar där jag som sjukpensionär erbjuds pröva att jobba eller studera UTAN att förlora ersättningen. "Men bara om du själv vill, orkar och kan", skriver Försäkringskassan. Man får visst tjäna upp till 42 800 kronor på ett år utan att ersättningen minskar!


Hallenuttenadå… när sjukpensionärer ska lockas ut är tonen smeksamt gullenuttig. Något helt annat än de förtäckta hot som skickats till de som har ’fel’ diagnos. Varför tror dom att man fått pension? Dom kanske vill byta?


Varsågod… just i morgon påbörjas preparering för torsdagens coloskopi med två dagars flytkost (silade soppor utan fasta partiklar) eller drycker som avslutas onsdag kväll med ett härligt lavemang som smakar saltvatten. Förr skulle man dricka FYRA liter av äckelpäcklet vilket jag klarade EN gång. Andra gången kräktes jag i diskhon efter tre liter. Det är bara vidrigt. Nu körs en lindrigare variant, ska ha i mig TVÅ liter äckelpäckel plus EN liter vatten. Rena tarmsköjningen. Husmark-Pehrsson kanske vill byta?


Coloskopi är en fiberoptisk undersökning av tarmen där man går in bakvägen och trycker in luft för att kunna se, vilket gör 'skit'-ont. Har lovats mycket sedering för att stå ut. Sen ska den av Crohns inflammerade och förträngda tarmen (nu med 4 mm passage) vidgas till i bästa fall 2 cm vilket jag tror misslyckas. När man prövade för några år sen, före en annan operation, sket det sig nämligen = för trångt.


Ingen sinekur således. Ännu "roligare" blir det om vidgningen misslyckas och tarmen spricker. Då blir det akutoperation. Så… hur var det med bytet Husmark…?


Till den som vill, orkar eller tror sig kunna nappa på Fk:s utlagda bete sätter jag upp ett varningens finger. Denna enorma välvilja har såklart en hake. Så snart man gett dem lillfingret tar dom hela handen och skickar ut folk i hemlöshet för nu finns varken jobb, fattigstugor eller bostäder.

 

bilden från blogginlägg den 12 jan 2008 HÄR, då gällde andra belopp. 



Av Margus - 1 februari 2009 21:59


Fy hundan, uschapuscha och brrr.... isvindar igen! Minus 6,7 just nu... och fiskdammen som var på väg att tina upp, suck. Efter dagliga grusvägsrace när vädret var tjänligt, var det idag läge att hoppa upp på Silenzio igen och cykla i 45 minuter. Mycket nöjd med ökningen av tiden.  400 kalorier var således förbrukade innan Husbonden hade lunchen klar. Det finns hopp.


Haffade grannarna i förbifarten för kaffepaus när de vandrade i svinkylan  och vi precis var klara i fågelhuset. Först kikades på bestyren inne hos fåglarna, sen utbyttes nytt och krytt och gemensamt skäll på tillståndet i vårt nya "skitland" (travesti på Littorin). Där ser man... även före detta borgerliga avskyr jakten på sjuka och utförsäljningen av Apotek mm. mm. Det finns hopp.


Mona Sahlin skötte sig bra i kvällens Agenda. Kritiken mot den sjuka försäkringskassa börjar äntligen leta sig fram till politikerhåll där jag menar att roten till det onda sitter. Socialförsäkringsministern Cristina "utbränd" Husmarks uteblivande i sammanhanget talar ett tydligt språk. Journalisten Björn Elmbrandt gjorde finfina analyser om vad som beror på vad. Det finns hopp.


Kvällens höjdpunkt var bygdegårdens premiärvisning av en film om byhålans lanthandel, gjord av ett proffs. Lilla Husets invånare var där och fröjdade sig. En riktig höjdare. Den kommer säkert på tv framöver. En positiv grej mitt i allt elände. Det finns hopp.

Av Margus - 1 februari 2009 15:55


 

En sann historia ur levande livet för sisådär 30 år sedan... 

Denna historia handlar om en harlekintecknad grand danois-flicka vid namn Olivia. Grand danois är som många vet en av de större hundraserna, modell kalv. Olivia var ingen undantag. En svartvit kalv på knappt två år, mycket välutvecklad inte minst på höjden samt en yster och glad människoälskare.


När Olivia var på promenad i samhället med matte Lisa skulle just en äldre dam passeras. Damen stod och tittade i ett skyltfönster. Innan matte visste ordet av hade Olivia rest sig på bakbenen och omfamnat den äldre damen bakifrån med armarna uppe på hennes axlar. Matte blev fullständigt skräckslagen, väl vetande vilken tyngd och vilken chock detta kunde medföra.


Den äldre damen vänder sig chockad om och utbrister lättad:

"Åh, vilken tur! Jag trodde det var en karl".


HEJ, OCH VÄLKOMMEN !

      

  Visa presentation

Avdelningar i bloggen

Så var det då... denna dag

Sök i bloggen

ARKIV från start 14 mars 2007

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28
<<< Februari 2009 >>>

   Underbar video från YouTube

  

Bra historiebok på internet

Mina länkar

Antal besök

Följ bloggen


Ovido - Quiz & Flashcards