Fågelperspektiv

Alla inlägg under februari 2009

Av Margus - 13 februari 2009 18:26


Det är inte klokt… nu har man uppnått ålder och mental status då det är nödvändigt att lägga ut fällor. Mentala fällor. För sig själv.


Som utbränd / minnessvag är det stört omöjligt att hålla ens de enklaste och mest självklara saker i fokus. Måste hela tiden lägga ut fällor att snubbla på. Detta är en sådan. En tom kartong som påminner mig att hämta på mellanlagret.


Först när lagret kollats eller inköpslistan är påskriven kan tom kartong eller tub kastas. Tom petflaska som ska till pantpåsen i garaget ställs på byrån i hallen, lagom att gripa i flykten, samma med saker som ska till fågelhuset… sådär håller det på.


Samma procedur när kameran, ett viktigt papper eller... you name it... ska tas med nånstans. Fram med det bara. Husbonden, som är en aning pedantiskt lagd, undrar ofta "varför ligger den här". Men här går inte att vara pedant. Inte om jag ska fungera.

Och man måste vara listig som tusan. Tingen måste placeras ut på väl valda platser så man säkert ser dem när man passerar. Det gäller att överlista en synnerligen väl fungerande förträngningsmekanism.


Visualisering och verbalisering… alla metoder tillgrips. Som det där med "låste jag verkligen dörren" vilket jag skrivit om HÄR. Det är för mig helt uteslutet att göra flera saker samtidigt. Numera tittar jag på nyckeln som vrider om låset och säger för mig själv "Nu låser jag dörren". Säkert som amen i kyrkan. Bara man minns att göra det också ;-)

Av Margus - 13 februari 2009 11:12


Bloggen vill härmed sprida kännedom om ett UPPROP FÖR HUMANARE SJUKSKRIVNINGSREGLER. Namnlistan är startad av Margareta Tiger, legitimerad sjuksköterska, som i yrket sett hur människor far illa med regler som stjälper – istället för att hjälpa. Hennes lista har nu över 36 000 namn.


- Man kan inte enbart finansiera bort sjukskrivningarna. Det krävs en ny människosyn och ett mer flexibelt tänkande angående ohälsa och vägen till läkning, menar hon.

Grundtryggheten för läkning är, enligt Margareta Tiger, ekonomisk trygghet och att smärtupplevelsen tas på allvar. Nu blir sjukskrivningstiden istället en tid av ekonomisk otrygghet, hyra och räkningar ska ju betalas oavsett.


- Konsekvenserna av dagens politik innebär förlängt lidande, ökat lidande och ökad ohälsa. Det olyckliga är att samhällskrisen har lyfts in i den privata krisen.

Margareta Tiger oroar sig djupt över det omänskliga klimat som sprider sig i samhället med en lagstiftning som rättfärdigar att köra över individens egen upplevelse.


Uppropet vill ha en landsomfattande namninsamling för humanare handläggning av sjukskrivna och mera professionella utredningar och bedömningar. Den är tänkt att till slut landa hos regeringen som behöver får veta konsekvenserna av sina fattade beslut.

Skriv på HÄR.

Av Margus - 12 februari 2009 19:26


Senaste inredningsnytt i fågelhuset är de tre små reservburarna vägg i vägg med Royal Suite. Perfekt att ha tillfälliga gäster i, diverse bråkstakar som inte kan låta andra bon vara till exempel.

Varje bur har fått separata lysrör och man kan tända vilken avdelning som helst. Härvid slog Husbonden nästan knut på sig själv. Bottnarna kan tas ur för att använda två, eller för den delen alla tre, till gemensamt utrymme. Nu fattas bara lite inredning för att vara klappat och klart. De är 105 cm långa, 60 cm höga och 70 cm djupa. Vete sjutton om inte blå lessonparet, lille Fjortis och hans tjej, får flytta in. Ganska lagom för dom små kanaljerna.


Av Margus - 11 februari 2009 21:02


För att tala om något trevligare än sprutor (föreg. inlägg) så tittar jag in i fågelhuset där Husbonden snart är klar med tre reservburar. Nu monteras lysrören. Nymferna som häckar vägg i vägg har legat lite lätt, kan man säga… när det har sågats som värst, men man får tro att ruvningen gått väl.


Kanarieflickan Gretchen har kläckt sina ungar och matar som sjutton. Nu hörs tiggläten från flera bon där ungar matas. Mysigt ljud. Men än är ungarna små, man ser ibland små sjtälkar sticka upp med ett gap i änden, kallar dem tulpaner. Grit som legat hårt lyfte äntligen på rumpan i vår åsyn och äggen räknades till fyra, hoppas det lyckas. Snart dags för att kunna ta några bilder därinne, hoppas jag.


Orange misslyckades med sitt enda ägg i Royal Suite men är på gång med nytt bygge. Hon satt en lång stund på min hjässa i kväll och sökte förgäves rycka hårstrån till boet. Det var så gott med de små fötterna i håret, kunde se henne i fönstrets spegling mot mörk bakgrund. Hellegod.


Vårt enda sebrafinkpar har inte fått till nåt än och blev så intresserade av kanarie-Grynets ungar att vi svårligen fick dem ut ur hennes bo. Och vad händer med såna filurer…? Jo, ut till nymferna i Royal Suite. Där finns en liten trevlig samling numera ;-)


Men den måsfink som envisas med att ligga i Helmuts bo, bland hennes ungar (!) vet vi inte vad vi ska göra med. Helmut (som är en hona) är alldeles för snäll. Hon får alltid sällskap av måsfinkar i boet, kanske är det samma varje gång. De kanske är väldigt goda vänner…


En äldre måsfink dog i förrgår och en dito sebrahane i dag. Lite ledsamt när det händer, men sånt är livet.

Av Margus - 11 februari 2009 20:53


Sådärja. Nu har man tagit sin första spruta cytostatika! Det skedde 17.30 i kväll när medicinen hämtats och Husbonden skulle absolut se på. Metoject heter underverket. Sprutan var nema problema och lätt som en plätt, för en gångs skull kan man glädjas åt bukfettet där cellgiftet sätts.


Man kan dock få ångest bara av att LÄSA bipacksedeln (en A4 lång på nätet) och… blev jag inte lite yrslig strax efter injektionen…eh. Man kan få precis allting av den där. Motgiftet tas i morrn, 24 timmar efter injektionen, ska väl hjälpa mot en del.


Orkar faktiskt inte sprattla i motstånd längre. Nu tar vi den här och så får vi se hur det går. Kraftig trötthet 1-2 dagar lär komma som ett brev på posten har jag förstått.

Ååhh, som om jag inte vore trött ändå så det räcker…! Undrar om inte Husmark "utbränd" Pehrsson vill byta ändå…?

Så här ser sprutorna ut, och guess what… jag tar den STÖRSTA, 2,5 ml. Halleluja.

Av Margus - 10 februari 2009 13:37


Husbonden slapp avsked. Denna gång. Puh…

Företaget med cirka 200 anställda sparkar flera visstidsanställda och 15 fast anställda i finanskrisens följd. Förhandlingar har pågått en tid och är nu klara. Beskeden kom i går. Nio metallare får gå. Husbonden var väl inte direkt orolig med snart 30 anställningsår i firman. Men… man vet ju aldrig.


När man som jag drabbats flera gånger (senast 90-talskrisen) sitter känslan i. Det glömmer man aldrig. Så jag var nog mer orolig än han. Det gick väl an att bli arbetslös under 90-talet med en a-kassa som tog hand om folket med ALU-projekt och förlängningar. Men nu… döden i grytan, socialhjälp, hemlöshet...

Det är aldrig lätt att bli arbetslös, framför allt inte när man är över 40. Det går ju ändå an för unga människor som har en chans att reparera skadan. Det har en äldre person inte idag. Här gick man i huvudsak efter LAS = sist in först ut, med några få undantag. Man drar en lättnadens suck.

Av Margus - 10 februari 2009 13:33


Naturmedel låter ju sunt, eller hur. Men idag kom ett erbjudande som fick mig att se rött. Här tas ingen hänsyn till klimatet… Ett företag jag inte ens visste att jag var kund (?) hos vill bjuda mig på en resa till Venedig. De skryter med att ha sänt 10 000 pers dit genom åren, och nu var det dags för fler. Om jag var snabb kunde det bli jag, hette det i brevet. Flygresa Stockholm-Venedig med tre nätters hotell, frukost, transporter och reseledare.


SKULLE ALDRIG FALLA MIG IN.

Dels för att jag inte vill flyga, dels för att jag inte vill lämna hemmet.

Dels av princip; INGEN borde flyga någon någonstans för skojs skull med  klimathotet hängande över oss. Och detta kommer per post i dagar då hela Australien håller på att brinna upp…!!! Hänsynslöst. Osmakligt. Bojkott!

Av Margus - 9 februari 2009 22:21


Telias röstrobot är överlistad… Nu vet vi hur man kommer förbi henne… Väninnan har gått holmgång med robotdamen och sinnet rann till. Den där plåtkärringen fattar ju ingenting! Robot fattade inte ett klart och tydligt angivet telefonnummer utan började räkna upp alla siffror som INTE förekom…!


Det är förnedrande för oss människor att tvingas prata med en robot och försöka lista sig till vilka svar "hon" vill ha. Att välja av givna alternativ är en sak, men den här försöker kommunicera… och misslyckas. "Jag förstår inte"… "vill du hmm och hmm…?" NEEEJ. Väninnan ägnade en god stund åt att försöka vilket TOG TID och gav sen upp. Bestämde sig för att nå fram till en chef för att be dom ta bort roboten. Till slut kom hon förbi rösten och fick tala med en MÄNNISKA. Och fick tips om hur man gör…


Att Telia som sysslar med KOMMUNIKATION inte klarar att prata med sina kunder är en paradox i sig. Har själv blivit topp tunnor mer än en gång och vägrar nu tala med roboten. Jag säger "Jag vill tala med en levande människa", enbart det och inget annat. Och det blir för mycket för plåtkärringen så man blir kopplad till någon riktig person. Det är ett sätt.


Det andra är: SÄG INGET ALLS! Svara inte på tilltal, sitt knäpp tyst och rätt snart blir man kopplad till en like av homo sapiens. Tipset är utlämnat av Telias egen personal, visserligen framviskat som vore det en stor hemlighet men det ska det INTE bli så länge till. Läsekretsen uppmanas sprida detta till så många som möjligt så att vi får slut på roboteländet! Vi ska inte behöva finna oss i denna nedvärdering.


Eftersom Telia spelar in samtalen "i utvecklingssyfte" kan man också passa på att ge dem vad de tål på annat sätt. Om man tycker sig ha tid med det. Man kan ju svara Plåtmaja ungefär så här: "Är du så himla dum att du inte fattar nåt? Har du verkligen alla hästarna i stallet? Är du född bakom byrån? Ditt pundhuvud… och så vidare. Det finns sätt att protestera. Ännu.


Ty… någon chef gick inte att nå. Gissa varför… INGEN VISSTE VEM SOM VAR CHEF ELLER HUR MAN NÅDDE DIT. Så gör dom! Så gör myndigheter och företag nuförtiden! För att slippa tala med oss. För att slippa ta ansvar för sina dumheter. För att inte bli ställda och slippa ta hand om problem. Så utomordentligt FEEEEGT! Revoltera!

HEJ, OCH VÄLKOMMEN !

      

  Visa presentation

Avdelningar i bloggen

Så var det då... denna dag

Sök i bloggen

ARKIV från start 14 mars 2007

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28
<<< Februari 2009 >>>

   Underbar video från YouTube

  

Bra historiebok på internet

Mina länkar

Antal besök

Följ bloggen


Skapa flashcards