Fågelperspektiv

Direktlänk till inlägg 21 november 2008

De e mycke nu

Av Margus - 21 november 2008 22:51

Väninnan är hemma igen och kan coola ner. Läsekretsen tackas för vänliga tankar. Det var "bara" KOL, dvs. hennes redan kända KOL som gjorde sig påmind så till den bekymrande grad, man vet ju aldrig… Hon är nu besiktigad enligt konstens alla regler med blod, kontrast, röntgen, arbets-EKG och hela konkarongen. Inga proppar, Lilla Hjärtat har inte bara ett snällt utan även ett prima hjärta. Skönt med ordentlig genomgång så man vet vad som gäller. Med ny och bättre medicin och en kur cortison ska hon snart vara som ny igen. Gôtt.

-----

Forskarrön duggar tätt numera. Är det dags att tigga nya forskningsanslag eller ska dom bara bevisa sin duglighet i största allmänhet, undrar man. Eller har någon lobbygrupp beställt ett jobb… Jag kunde gärna emottaga ett fett anslag för att krysta ur mig lite lagom halvlöjliga rapporter nu och då. Bra betalt för kvalificerade gissningar som du och jag och vem av oss kan höfta till med.

-----

Som t.ex den om att höstbarn lättare får astma. För att barn som är födda på hösten bara är några månader gamla när förkylningar och influensa härjar som värst och svåra virusinfektioner i luftvägarna tidigt i livet senare kan leda till astma. Så klart. Inget nytt under solen denna gång heller. Förr var det särskilt önskvärt med vårbarn av samma skäl som man vill ha valpar och andra djurungar vid sommartid. Mycket utevistelse med frisk luft, vitaminiserande sol och värme var bättre än instängdhet i dåtidens gistna käll med fukt och kackerlackor, loppor och löss.

-----

Nä, hit med stålarna så ska jag producera forskarrapporter i stil med den.

Men 900.000 kronor i lön - i MÅNADEN(som Postens vd) behöver jag inte. Det kan ingen idag levande människa göra slut på. Detta är 11 miljoner om året. Därtill får han en pension på fem miljoner.


Man måste vara psykiskt sjuk om man saknar insikt om att man varken behöver eller kan göra slut på detta belopp, menade en kompis idag och jag är böjd att hålla med. Om man inte inser nollornas värde borde man inte jobba som chef alls, med ansvar för statens medel. Säger jag.


Birger Schlaug uttryckte saken mer elegant i SVT:s morgonpanel (länken ville inte funka):

- Är man en så liten människa så man kräver detta för att få en symbol på sig, så är det något som är fel. Dessa summor är ju som ordnar man sätter på sig. Det blir larvigt helt enkelt. Det finns en gräns där man visar för hela omvärlden att man är en förbannat dålig ledare. (Hear, hear.)

-----

Fegheten själv besitter väl finansminister Borg som tydligen anser det riskfritt att vara kritisk till näringslivets chefslönesättning som han inte kan påverka. Men att i ett enda penndrag göra något åt Post-vd:ns lön i ett företag man äger till 100 procent och har ansvar för, det klarar han inte. Fyyyy.


Och därmed tycks jag ha avhandlat såväl kol som astma, psykfall och feghet på en gång. De' e' mycke' nu...

 
ANNONS
 
Ingen bild

Väninnan

22 november 2008 00:29

Hemma igen efter alla sprutor, blodtrycksmanchetter och pulsmätare. Även hjärtultraljud, kontraströntgen av lungor, spirometri och arbetsprov. För att ligga på sjukhus bör man vara frisk annars blir det väldigt arbetsamt. Nej, skämtar bara! Underbar personal och dessutom veta att så många andra människor bryr sig. Det värmer och man tackar!

 
Berit Elisabet

Berit Elisabet

22 november 2008 00:57

Tack för det här inlägget! Tänker länka till det, utgår fråna att det är okej!

http://www.belof.se

 
margus

margus

22 november 2008 10:16

OK, Berit Elisabet. Har man gått ut offentligt, så har man...;-)

http://margus.bloggagratis.se

 
Ruth

Ruth

22 november 2008 10:37

Schitt, glömde fylla i här ovan, puts väck blev mitt inlägg.
Skönt att din vän har fått komma hem med nya piller i fickan för att må bättre. För övrigt många tankar här inne i dag. Postens VD med sin skyhöga lön är helt horibelt, men ersätta oss för onödiga avgifter på grund av poststrul är en omöjlighet. Livets orättvisor känns surt och drabbar alltid dom små. Mycket vill ha mer och Fa... vill ha fler !

http://bernamis.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Margus - 19 september 2015 23:25

Bloggen gör uppehåll. För inre tjänst. På egen tid. För att skapa energi. Ska bara ta in. Uppleva. Njuta. Bearbeta. Inte omedelbart omvandla för utgivning till offentligheten. Tid för motion och träning. Frisk luft. Vila och eftertanke. Sjukdom...

Av Margus - 19 september 2015 23:10

  Två och en halv mil. Rätt bra cykeltur, menar jag. Så duktiga är Husbonden och jag numera. Vi går eller cyklar var eller varannan dag. Och har väldigt roligt. Med kilometermätaren blev det ännu roligare... Vi har gått närmare två mil också, och ...

Av Margus - 19 september 2015 22:53


  Den första valvbron i Fåglum byggdes troligen under 1800-talets första hälft. Den hade två större valv och ett mindre där överloppsvatten släpptes fram vid flod. På strömsidan fanns en så kallad klyvare gjord av uppstaplade stenar. 1923 revs de...

Av Margus - 19 september 2015 22:17

  Öbrona är namnet på en liten stenvalvsbro i Fötene, Södra Härene socken, Vårgårda kommun. Den är byggd över Öbrodiket som rinner till ån Nossan. Vem blir inte fascinerad av dessa vackra gamla stenvalvsbroar som syns lite varstans och ännu fun...

Av Margus - 14 september 2015 23:50

  Mitt i redigeringen av sommarens minnesresor hamnade vår "trösksafari". Vi gav oss ut för att njuta av tilldragelsen när startskottet gick. ALLA var ute med gott humör och alla upptänkliga vagnar och kärror. Jag tog några bilder från evenemanget...

HEJ, OCH VÄLKOMMEN !

      

  Visa presentation

KLICKA PÅ BILDERNA FÖR ATT GÖRA DEM STÖRRE

Här kan du se mina videoklipp

 Välkommen in till hemsidan

Avdelningar i bloggen

Så var det då... denna dag

Sök i bloggen

ARKIV från start 14 mars 2007

   

     

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8
9
10 11 12 13 14 15 16
17
18
19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
<<< November 2008 >>>

   Underbar video från YouTube

  

Bra historiebok på internet

 

Mina länkar

      

Följ bloggen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se