Fågelperspektiv

Direktlänk till inlägg 3 augusti 2008

I väntan på stormen...

Av Margus - 3 augusti 2008 22:33


... pustar man ut framför datorn. En jobbig dag som började i Fågelhuset med att sända lilla Googles, en av våra bästa kanariehonor, till fågelhimlen. Hon har varit dålig i några veckor, hade skadat sin ena baktå vilket drabbade hela fotleden. För henne gick det inte lika bra som med Nacka förra året fast vi hoppades in i det längsta då hon både åt, drack, flög och flyttade sittplats. Nu var det färdigt och vi sörjer vår lilla Googles.


Strax därpå blev det jobbigt av annat slag... när vi märkte årets 22 risfågelungar med färgade fotringar för att kunna iaktta vilka kön de har (hanarna sjunger och spelar). Somliga ska säljas och somliga ska behållas, vi får se hur fördelningen blir. Behåller gärna många för det är ett härligt liv i fågelhuset med alla busiga ungar.


Tämligen medtagna blev både dom och jag av detta. Att bli trängd, infångad och satt i låda med flera andra är jättejobbigt för fåglarna. Och jag lider med dem, avskyr att pressa dem. Men... nu är det vissa saker som måste ske och de kom ju strax in till sitt hem igen.


Efter dessa två timmar var jag matt av obehag med huvudvärk och det ville liksom inte släppa helt under dagen. Husbonden har förberett för den storm som utlovats under måndag/tisdag, fällt parasollen, dragit undan klipprens från färdigansad häck, veden är inne osv.


Äntligen kan man andas. Augusti börjar bra. Vi hann även dra iväg till hembygdsföreningen för att titta på såväl bekanta som på gamla grejer. Nu får vi se vad meteorologerna har för överraskningar åt oss. Det lär i alla fall bli ostadigt framöver.

 
 
Ruth

Ruth

4 augusti 2008 09:42

Vilken jobbbig dag det har varit för dig, trist att Googles fick vandra vidare, men dom skall ju inte lida så det är våran skyldighet.
Måste man könsbestämma fåglarna innan salg, det är sannerligen ine enkelt (men ni är ju vana). Går det inte att märka dom medan dom fortfarande är kvar i boet ? Vilken stress för dom små att bli jagade och infångade, och vilket jobb sen.
Du skriver om storm, det har inte jag hört tals om, hoppas det inte blir så, det är mycket att förankra utomhus denna tid på året.
Regn i dag, men attans så mycket bättre en tropikvärme.

http://bernamis.bloggagratis.se

 
Alle

Alle

4 augusti 2008 12:26

Här i Göteborg regnar det i dag...tycker det är lite små skönt efter all värme vi har haft...men storm låter inge vidare...hoppas att ni slipper det...kram

http://www.alleswe.bloggagratis.se

 
Ingen bild

margus

4 augusti 2008 19:53

Joodå, Ruth!
Visst kan man märka dem i boet. Vi har just lärt oss märka med fasta ringar och DET ska göras vid en viss ålder. Det är en konst att pricka rätt tidpunkt.
Sen kan man också sätta på färgringar i boet, troligen lite senare. Man lär sig hela tiden.

 
lessontok

lessontok

4 september 2008 11:45

Sitter här framför datan och funderar på att gå ut och göra en röjning hos fåglarna ute. Pratade i telefon med Tant Animalia för en stund sen och svor över att jag inte hittade några roliga bloggar med de burfåglarna som jag har. Hon 'lurade' in mig hit och gissa om jag blev lycklig. :-)
Samma sorters fåglar som jag har. Blev otroligt inspirerad av dina voljärer. Nu blev det ännu mer sug i 'gottetarmen' om att bygga voljärer i trädgården.

Underbara bilder på dina fåglar.
Hit kommer jag mer än gärna igen för att trampa runt.

http://lessontokig.blogspot.com

 
Ingen bild

margus

4 september 2008 22:00

Ja, det var också ett sätt att hitta in, hehe. Lustigt hur vi hittar varann på nätet.
Blev jätteglad över ditt besök och kikade på din lessonblogg med fina bilder.
Välkommen åter!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Margus - 19 september 2015 23:25

Bloggen gör uppehåll. För inre tjänst. På egen tid. För att skapa energi. Ska bara ta in. Uppleva. Njuta. Bearbeta. Inte omedelbart omvandla för utgivning till offentligheten. Tid för motion och träning. Frisk luft. Vila och eftertanke. Sjukdom...

Av Margus - 19 september 2015 23:10

  Två och en halv mil. Rätt bra cykeltur, menar jag. Så duktiga är Husbonden och jag numera. Vi går eller cyklar var eller varannan dag. Och har väldigt roligt. Med kilometermätaren blev det ännu roligare... Vi har gått närmare två mil också, och ...

Av Margus - 19 september 2015 22:53


  Den första valvbron i Fåglum byggdes troligen under 1800-talets första hälft. Den hade två större valv och ett mindre där överloppsvatten släpptes fram vid flod. På strömsidan fanns en så kallad klyvare gjord av uppstaplade stenar. 1923 revs de...

Av Margus - 19 september 2015 22:17

  Öbrona är namnet på en liten stenvalvsbro i Fötene, Södra Härene socken, Vårgårda kommun. Den är byggd över Öbrodiket som rinner till ån Nossan. Vem blir inte fascinerad av dessa vackra gamla stenvalvsbroar som syns lite varstans och ännu fun...

Av Margus - 14 september 2015 23:50

  Mitt i redigeringen av sommarens minnesresor hamnade vår "trösksafari". Vi gav oss ut för att njuta av tilldragelsen när startskottet gick. ALLA var ute med gott humör och alla upptänkliga vagnar och kärror. Jag tog några bilder från evenemanget...

HEJ, OCH VÄLKOMMEN !

      

  Visa presentation

Avdelningar i bloggen

Så var det då... denna dag

Sök i bloggen

ARKIV från start 14 mars 2007

Ti On To Fr
        1
2
3
4 5
6
7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Augusti 2008 >>>

   Underbar video från YouTube

  

Bra historiebok på internet

Mina länkar

Antal besök

Följ bloggen


Skapa flashcards