Fågelperspektiv

Direktlänk till inlägg 27 juli 2008

"En statskupp i slowmotion" - en rysare

Av Margus - 27 juli 2008 22:35



Efter journalisten Dan Josefssons artikel i söndagens DN får jag känslor av kvävning. Nu jäklar…

Han HAR rätt. Det ÄR en statskupp. Vad värre är… en TYST statskupp under falska förespeglingar. MOT ett samhällssystem som egentligen stöds av majoriteten av svenskarna. Det är en rysare i sig. Hör bara:


"Ett år senare startade de "nya moderaterna" en valkampanj vars viktigaste budskap partiledaren Fredrik Reinfeldt redan 2004 hade sammanfattat i en intervju i Veckans Affärer:

"Det viktigaste är att vi på ett övertygande sätt kan visa att vi inte vill genomföra några drastiska systemförändringar. "

Fredrik Reinfeldt hade 1993 skrivit boken "Det sovande folket" och där kallat välfärdsamhället en dödlig sjukdom "fullt jämförbar med pest, smittkoppor och aids". Men inför valet 2006 var budskapet att välfärden skulle få vara kvar även om Göran Persson försvann."


Och denne Reinfeldt har vi till STATSMINISTER. Den där boken borde man läst för länge sen, men bättre sent än aldrig.


Dan Josefssons artikel ingår i serien "Folkhemmet i förändring". Skickligt, trovärdigt och lättläst sammanfattar Josefsson borgerlighetens attacker på välfärden och om försöken till attitydförändring hos folket:


"Stefan Carlén är övertygad om Reinfeldt aldrig övergivit sin fientliga inställning till jämlikhet och välfärd. Det som hänt är bara att moderaternas partistrateger och PR-byråer förstått att det är politiskt omöjligt att avskaffa detta världens kanske allra mest älskade samhällssystem i ett svep. I stället riktar man genom strategiska regelförändringar in sig på att förändra svenska folkets attityder.

- Vad den här regeringen gör är att säga en sak och göra något helt annat, säger Stefan Carlén. Många har svårt att genomskåda en sådan tvärtompolitik."


Men går svenskarna verkligen på kuppen, hela vägen igenom? En sociolog från Umeå Universitet som undersöker vad folk tycker, tror inte det:


"Alliansregeringen vill till exempel ge den som tagit en privat försäkring förtur till vård. Enligt Stefan Svallfors senaste attitydundersökning som gäller 2006 och som ännu är opublicerad stödjer bara en tiondel av svenska folket en sådan sjukvårdspolitik."


Josefsson menar att vi nu åter har goda skäl att, som Per Albin uttryckte det, "ängslas för morgondagen, där sjukdom, arbetslöshet och annan olycka lurar". Dags att beväpna sig mot kuppen, kanske inte med vapen men väl genom kunskap och argument. Läs Josefssons artikel HÄR. Dags att sluta sova.


Josefssons blogg HÄR ger fler tips till förkovran. Har själv redan beställt en föreslagen bok för 39 kr. Ingen tid att förlora.

 
 
Ruth

Ruth

28 juli 2008 19:10

Kan man bli mera mörkrädd för denna regering, Svar: ja det kan man tydligen ! Det är inte bara en rev bakom örat på Fredrik Reinfeldt utan ett helt rävgryt, det är mycket som kryper fram i dagsljuset och som gör mig mörkrädd och förfärad..

http://bernamis.bloggagratis.se

 
Jenny

Jenny

29 juli 2008 09:18

Hej vännen!
Läser ditt inlägg, och tror knappt mina ögon!
(Jodå...egentligen är jag inte alls förvånad!!!)
Är det ok om jag gör ett inlägg på min blogg också och länkar vidare till dej?
Viktigt att många läser, tycker jag....
Kram, Jenny

http://efterskalv.blogspot.com

 
margus

margus

29 juli 2008 11:51

Jenny:
Självklart ska du skriva vad du tycker om saken! Och länka gärna till mig om du vill det, det har fler gjort.
Viktigt att många tar del av detta. Dan Josefsson är fantastisk. Kika gärna på hans blogg, Jag har länk till honom.

http://margus.bloggagratis.se

 
skogsfrua på dal

skogsfrua på dal

29 juli 2008 19:05

Josefsson är bra, han vänder på stenarna och vad hittar vi väl där! Onda aningar besannas.

http://www.barasaras.bloggagratis.se

 
Ingen bild

agneta

2 augusti 2008 18:30

Det är ju knappast sittande regerings fel att folkhemmet försämrats ... Det har varit på gång länge.
Och det går inte att bygga välfärd på lånade pengar.

 
spådom

spådom

23 februari 2013 13:00

tack för artikeln, men dn har tagit bort länkarna! har någon dem?

http://www.spålive.se

Margus

23 februari 2013 23:20

Tack för påpekandet. Skä lägga in en bättre länk. Dan Josefsson har den på sin egen hemsida, länk t.h i min blogg. Men här kommer länk direkt till artikeln:
http://josefsson.net/artikelarkiv/135-statskupp-i-slowmotion.html

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Margus - 19 september 2015 23:25

Bloggen gör uppehåll. För inre tjänst. På egen tid. För att skapa energi. Ska bara ta in. Uppleva. Njuta. Bearbeta. Inte omedelbart omvandla för utgivning till offentligheten. Tid för motion och träning. Frisk luft. Vila och eftertanke. Sjukdom...

Av Margus - 19 september 2015 23:10

  Två och en halv mil. Rätt bra cykeltur, menar jag. Så duktiga är Husbonden och jag numera. Vi går eller cyklar var eller varannan dag. Och har väldigt roligt. Med kilometermätaren blev det ännu roligare... Vi har gått närmare två mil också, och ...

Av Margus - 19 september 2015 22:53


  Den första valvbron i Fåglum byggdes troligen under 1800-talets första hälft. Den hade två större valv och ett mindre där överloppsvatten släpptes fram vid flod. På strömsidan fanns en så kallad klyvare gjord av uppstaplade stenar. 1923 revs de...

Av Margus - 19 september 2015 22:17

  Öbrona är namnet på en liten stenvalvsbro i Fötene, Södra Härene socken, Vårgårda kommun. Den är byggd över Öbrodiket som rinner till ån Nossan. Vem blir inte fascinerad av dessa vackra gamla stenvalvsbroar som syns lite varstans och ännu fun...

Av Margus - 14 september 2015 23:50

  Mitt i redigeringen av sommarens minnesresor hamnade vår "trösksafari". Vi gav oss ut för att njuta av tilldragelsen när startskottet gick. ALLA var ute med gott humör och alla upptänkliga vagnar och kärror. Jag tog några bilder från evenemanget...

HEJ, OCH VÄLKOMMEN !

      

  Visa presentation

Avdelningar i bloggen

Så var det då... denna dag

Sök i bloggen

ARKIV från start 14 mars 2007

Ti On To Fr
  1 2 3 4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14 15
16
17
18 19 20
21
22
23 24
25
26 27
28 29
30
31
<<< Juli 2008 >>>

   Underbar video från YouTube

  

Bra historiebok på internet

Mina länkar

Antal besök

Följ bloggen


Ovido - Quiz & Flashcards