Fågelperspektiv

Direktlänk till inlägg 13 juli 2008

Semesterdag i fågelvoljären

Av Margus - 13 juli 2008 21:55

Födosök pågår. Har vandrat längs vägarna och plockat hem strån med halvmogna fröer till fåglarna. Gräs av alla sorter, daggkåpans fröställning, grobladsstänglar och allt vad man kan släpa hem lönas rikligt. Fåglar är skapta för ett aktivt liv med födosök och meningsfull sysselsättning.Några tar en lutare i solen som Nacka och Pavarotti.

Måsfinkar syns nästan inte mot den mörka jorden. Det går bättre när hela flocken är där.Sol- och badsemester var det ja... Helmut har tagit ett dopp i bybrunnen och torkar sig i solen.


 
ANNONS
 
Ewa

Ewa

13 juli 2008 22:39

Åh, vad era fåglar har det bra! :-D

http://fundringar

 
Ruth

Ruth

13 juli 2008 23:18

Så härligt fåglarna har det ute i voliären, gillar dom inte blåbärsris också ? det börja ju bli bär nu med. Den här årstiden finns det mycket att njuta av som kan hämtas från naturen, värre är det på vinterhalvåret. Dom har det härligt dina fåglar och du pysslar så väl med dom och vill bara så väl och ger allt.. Tänk så många fåglar som sitter i en bur på köksbänken och aldrig får pröva sina vingar, det är snudd på djurplågeri tycker jag.

http://bernamis.bloggagratis.se

 
Medresenärskan

Medresenärskan

14 juli 2008 08:24

Nu har Medresenärskan sett sig omkring och är mäkta imponerad. Härligt och lummigt och vad intressant med alla era fåglar. Frågan Medresenärskan har är ju hur i all sin dar ni kan ha namn på dessa fantastiskt fina fåglar och VETA vem som är vem???? De är ju många ???
Oj, vilka vackra Näckrosor.Rosa dessutom. Skall läsa vidare här !!! Spännande !!!

http://medresenarskan.bloggagratis.se

 
Ingen bild

margus

14 juli 2008 08:32

Ruth:
Jo, det är roligt när man kan ge dem ett så naturligt liv som möjligt. Man får ju så mycket tillbaka. Till exempel ungar. Fåglar som ska häcka behöver ha goda förutsättningar.
Visst är det önskvärt att alla ska få det så, men att vara ett kärt sällskap till någon sjuk eller handikappad är också ett meningsfullt liv på någon sätt. Och många av våra ungar kommer säkert ofta till familjer som inte har samma möjligheter som vi.

 
Ingen bild

margus

14 juli 2008 08:35

Ja du, Medresenärskan... många har undrat över alla namn. Men jag döper egentligen bara dem man kan särskilja, annars är det ju meningslöst. Och alla går INTE att skilja från sina artfränder.

 
Marianne

Marianne

14 juli 2008 20:45

Vilket härligt liv era fåglar har. De får verkligen leva så naturligt det är möjligt att göra. Tänk så härligt det hade varit om alla burfåglar fick möjlighet sträcka på sina vingar vid behov, istället för att sitta i en liten bur.
Ha det gott

http://ekoxenskennel.bloggagratis.se

 
jENNY

jENNY

14 juli 2008 22:55

Yes! Härliga voljärbilder....så många granna kanarisar du har!
Knycker idee´r och inspiration lite varstans nu, så "håll i hemligheterna"....Kolla på min blogg så får du se vad som händer här nu!

Hoppas du snart kan få känna dej lite piggare...Man har sin "ups and downs", men precis som du skriver så får man försöka gå vidare snarast igen...Sååå trist att sakna ork och lust ju!
Ät lite äggfoder, kanske??? Haha!
Det ger vi ju våra bevingade små, när dom behöver lite extra...
Kram på sej från Jenny

http://efterskalv.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Margus - 19 september 2015 23:25

Bloggen gör uppehåll. För inre tjänst. På egen tid. För att skapa energi. Ska bara ta in. Uppleva. Njuta. Bearbeta. Inte omedelbart omvandla för utgivning till offentligheten. Tid för motion och träning. Frisk luft. Vila och eftertanke. Sjukdom...

Av Margus - 19 september 2015 23:10

  Två och en halv mil. Rätt bra cykeltur, menar jag. Så duktiga är Husbonden och jag numera. Vi går eller cyklar var eller varannan dag. Och har väldigt roligt. Med kilometermätaren blev det ännu roligare... Vi har gått närmare två mil också, och ...

Av Margus - 19 september 2015 22:53


  Den första valvbron i Fåglum byggdes troligen under 1800-talets första hälft. Den hade två större valv och ett mindre där överloppsvatten släpptes fram vid flod. På strömsidan fanns en så kallad klyvare gjord av uppstaplade stenar. 1923 revs de...

Av Margus - 19 september 2015 22:17

  Öbrona är namnet på en liten stenvalvsbro i Fötene, Södra Härene socken, Vårgårda kommun. Den är byggd över Öbrodiket som rinner till ån Nossan. Vem blir inte fascinerad av dessa vackra gamla stenvalvsbroar som syns lite varstans och ännu fun...

Av Margus - 14 september 2015 23:50

  Mitt i redigeringen av sommarens minnesresor hamnade vår "trösksafari". Vi gav oss ut för att njuta av tilldragelsen när startskottet gick. ALLA var ute med gott humör och alla upptänkliga vagnar och kärror. Jag tog några bilder från evenemanget...

HEJ, OCH VÄLKOMMEN !

      

  Visa presentation

KLICKA PÅ BILDERNA FÖR ATT GÖRA DEM STÖRRE

Här kan du se mina videoklipp

 Välkommen in till hemsidan

Avdelningar i bloggen

Så var det då... denna dag

Sök i bloggen

ARKIV från start 14 mars 2007

   

     

Ti On To Fr
  1 2 3 4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14 15
16
17
18 19 20
21
22
23 24
25
26 27
28 29
30
31
<<< Juli 2008 >>>

   Underbar video från YouTube

  

Bra historiebok på internet

 

Mina länkar

      

Följ bloggen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se