Fågelperspektiv

Direktlänk till inlägg 30 juni 2008

Ser man på...

Av Margus - 30 juni 2008 23:29


Sommar är tiden för nya trevliga bekantskaper... och nya utmaningar.

Margus har fullt upp med verkligheten IRL och bloggen URL för att ens orka delta i så kallade utmaningar. Ledsen, så är det bara, hur lockande de än förefaller.


Margus tackar alltså för uppmärksamheten, men avstår vänligt men bestämt från dessa "utmaningar". På sin utmätta tid försöker Margus också hinna läsa några av alla de imponerande bloggar som finns där ute och tar gärna några nya godbitar till sitt hjärta. Men där går gränsen för det möjliga - just nu.


För övrigt tog Foyle’s War större delen av denna mörka måndagskväll i anspråk, och här sitter Margus med hjärnan tömd på det som fanns där innan. Sånt är också nyttigt …ibland. Får väl gilla läget.

-------


Mellan jobbpassen ryckte Husbonden in och hjälpte vännerna med ett flyttlass idag. Själv blev jag kvar hemma för strykning och dammsugning. Sökte folk per telefon i jakt på sista räkningarna inför pappas bouppteckning.


Tänk… så allt lägger sig bara begravningen är klar och det gått en dryg månad. Först var allt så intensivt och alldeles inpå. Nu har man fått distans.


Tog Sigrid på långrunda, ensam med Matte för första gången på mycket länge. Måste lämna den gamle Ulrik hemma då han har ont att gå. Han blir dövare och dövare, stackarn, han hör verkligen inte mycket nu. Vi måste tala högt och nära. När meddelandet nått fram signalerar han med svansen. Tänk om hundar kunde få hörapparat. Undrar om Sigrids gapande gjort honom lomhörd…?


Följaktligen har Sigrid Polis, Vaktmästare och Ordningsman överskottsenergi, något vi (läs: jag) måste åtgärda. Hon hängde med på sexkilometarn. Lång runda för att vara så länge sen. Hon kikade över axeln flera gånger och saknade pojkvännen men slog inte av på takten. Först efter halva sträckan gick hon ner på vilotrav. Inget fel på kondisen, men hon borde få träningsvärk (hoppas jag…) och hålla sig lugn nån dag. Men hon gjorde ändå några fnattrundor i trädgården vid hemkomsten, lilla gullet.


Egenhändig pedikyr från igår befanns under dagsljus vara i behov av justering. Blev några missar... man är väl skumögd. Foyle’s fel att detta skjuts upp till morgondagen.


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Margus - 19 september 2015 23:25

Bloggen gör uppehåll. För inre tjänst. På egen tid. För att skapa energi. Ska bara ta in. Uppleva. Njuta. Bearbeta. Inte omedelbart omvandla för utgivning till offentligheten. Tid för motion och träning. Frisk luft. Vila och eftertanke. Sjukdom...

Av Margus - 19 september 2015 23:10

  Två och en halv mil. Rätt bra cykeltur, menar jag. Så duktiga är Husbonden och jag numera. Vi går eller cyklar var eller varannan dag. Och har väldigt roligt. Med kilometermätaren blev det ännu roligare... Vi har gått närmare två mil också, och ...

Av Margus - 19 september 2015 22:53


  Den första valvbron i Fåglum byggdes troligen under 1800-talets första hälft. Den hade två större valv och ett mindre där överloppsvatten släpptes fram vid flod. På strömsidan fanns en så kallad klyvare gjord av uppstaplade stenar. 1923 revs de...

Av Margus - 19 september 2015 22:17

  Öbrona är namnet på en liten stenvalvsbro i Fötene, Södra Härene socken, Vårgårda kommun. Den är byggd över Öbrodiket som rinner till ån Nossan. Vem blir inte fascinerad av dessa vackra gamla stenvalvsbroar som syns lite varstans och ännu fun...

Av Margus - 14 september 2015 23:50

  Mitt i redigeringen av sommarens minnesresor hamnade vår "trösksafari". Vi gav oss ut för att njuta av tilldragelsen när startskottet gick. ALLA var ute med gott humör och alla upptänkliga vagnar och kärror. Jag tog några bilder från evenemanget...

HEJ, OCH VÄLKOMMEN !

      

  Visa presentation

Avdelningar i bloggen

Så var det då... denna dag

Sök i bloggen

ARKIV från start 14 mars 2007

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< Juni 2008 >>>

   Underbar video från YouTube

  

Bra historiebok på internet

Mina länkar

Antal besök

Följ bloggen


Ovido - Quiz & Flashcards