Fågelperspektiv

Alla inlägg under februari 2008

Av Margus - 27 februari 2008 08:25


ååhhhuuuhhhiiihhhihhiii, det kittlas.    Hur kan kloklippning bli så kul?



Kunde inte motstå att visa bilderna från kompisens valpsida HÄR. Där finns fler bedårande valpbilder, klicka på upfödning/aktuell valpkull.




Av Margus - 27 februari 2008 08:17

Den här kunde jag bara inte undanhålla bloggens läsare. Skickligt gjort!

Av Margus - 26 februari 2008 22:42

Läste om hur Fyrabarnsmamman mötte 'Van Veeteren' (dvs. Sven Wollter) i en kö och fann sig enastående fyndigt. Hur många kändisar ser man när man bor på landet i en Byhåla…?

Jo, skådespelaren Lars Lind har varit här i ett ärende som rörde mig. Men för övrigt är det tunnsått. Hagge Geigert har jag intervjuat. Svårpratad, hade väl en dålig dag, så jag lade inte ner mer möda än nödvändigt.


Men man behöver bara lämna Byhålan för en dag. Bums som jag kom på Stockholmståget för några år sen mötte jag imitatören m.m. Erik Blix. Hade fullt sjå med att låtsas som inget fast hela jag VILLE SÄGA HEJ. Snacka om kluvenhet. Man känner dem så väl…. men ändå inte.

Sen kan man ju inte vara riktigt säker… jag menar, det kanske bara är en dubbelgångare, en som är väldigt lik. Men jag tittade i smyg, det gjorde jag. Ville vara säker. Det kändes konstigt.


Jo.. och för många år sen på Ikea i Göteborg såg jag Jörgen Weibull, historiker i tv-succén Fråga Lund. I shorts!

Några politiker har jag intervjuat som lokalredaktör; Ulf Adelsohn (m), Karl Frithiofson (c) på sin tid, Sven Hulterström (s), men även om de är rikspolitiker är de ju inte kändisar på det viset.


Som lantis i en Byhåla är man inte bortskämd med livs levande kändisar, det känns konstigt helt enkelt.

Av Margus - 26 februari 2008 22:37

Ett vägmöte på landet… hur kul kan det vara? Helt underbart. Jo, det är sant. Ett par timmars glad samvaro med närmaste grannarna. Trevande om stadgar, ordning och protokoll men med god vilja lirkade vi oss igenom styrelsemötet. Jag är INTE med i styrelsen, men Husbonden var utan sin vetskap (!) vald till suppleant och jag var välkommen med.


Snart ska årsmöte hållas, det första på tre år (!) och ordföranden sitter kvar. Fast det var sekreteraren (!) som fick kalla till mötet och ledde detta. Kassören som haft stroke och bor på rehab fick ha sysslan kvar så länge han ville för sin självkänslas skull! Men nu klarar han det inte längre.


Dessa regelvidrigheter får det att vända sig i magen på en föreningsmänniska som mig, men man måste beundra generositeten och empatin. Jag älskar dessa människor med sitt underfundiga leklynne och sin folkhumor. Okomplicerade, prestigelösa och försiktiga samtidigt som ohämmade i en härlig blandning.


Med allvar och kvickhet ventilerades trasiga vägtrummor, grusning, skrapning och dikesrensning med all den sakkunskap som bara jordbrukare är mäktiga. Kvällens återkommande gyckel rörde det lass koskit som en av bönderna lyckats välta vid en trasig vägtrumma. Avhandlades livligt hur det gått till och hur han skulle få det därifrån.


Efter det böljande mötet skulle man under stoj och glam naturligtvis ned i källarn och inspektera värdens nya pelletspanna. Halvvägs i trappan påbjöds lämpligheten med skor.

- "Och mössa!" ropade en lustigkurre. Ungefär där bröt jag ihop och fnittrade sedan hejdlöst hela vägen hem.

Av Margus - 26 februari 2008 10:08

Den vanliga morgonkonserten i fågelhuset avstannade för en stund i morse när radion spelade "I en klosterträdgård" med Jan Lindblad. De tystnade och var helt förstummade inför den nya sången. Arter de aldrig hört förut.

Jag höjde volymen och nymferna som var närmast kom fram på nätet och tittade mot radions håll, lade huvudena på sned och lyssnade uppmärksamt. Dom var så söta. (Den vackra fågelsången i bilagd video är dock en annan låt: A nightingale Sang In Berkeley Square.)


Sen shakade vi loss, Husbonden och jag, till den femtiotalslåt som följde. Topsy nymf satt käpprak på sitt oefterhärmliga sätt liksom "med händerna knäppta på magen" som bara hon kan. Hon såg ut som en fin liten dam som undrade om detta passade sig.

Kanarier och sebrafinkar slutade äta och kom fram till nätet för att titta på spektaklet, helt förundrade.

----

Det var annan låt det än "kråka som kôvna". Vidhåller stavningen enligt Västgöta-Bengtsson trots kommentar om uttalet i föregående inlägg. Han visste vad han gjorde, den mannen. Säkert finns fler uttal, men här på bôggda råder faktiskt samma uttal som i skrift: kôvna (alltså kövvna).

Av Margus - 25 februari 2008 22:10

Har en kluven inställning till Husbondens jobb i Parken. Vet att jag borde hjälpa till med denna vedklyvning (vi har ju för sjutton vedklyv) men min känsliga rygg tål inte blåsten!

Nu är alltså Husbonden igång igen. Mycket att stå i som hemmansägare.

"Det är ju ingen annan som gör det" säger han med en glimt i ögonvrån. (Egentligen är han lycklig bland alla sina maskiner, har för närvarande mycket motorsåg i blick ... OCH semlor, ska tilläggas.)


Är för egen del bara glad att vara av med ryggskottet och tänker inte utmana ödet. Det finns ju andra pysselsättningar för en vekling. Som till exempel att åka till tandläkaren. Dags för årlig kontroll hos ordinarie tandläkaren nu när implantatsvängen hos specialisten var klar. Och visst... hon hittade förstås saker att åtgärda... suck. Sånt är mitt liv.


Höll på att inte komma iväg alls. Min bil kôvnade, som vi säger i Skaraborg (kvävdes, typ) efter några hundra meter. Så fort jag släppte gasen dog den. Men startade igen, så det var bara att åka hem och byta till Husbondens. Bor man på landet behövs två bilar. Annars hade jag missat tiden hos Plågis.


Av Margus - 25 februari 2008 21:56

Men herreguuuud, nu får jag svindel. Har fått igång podcastingen till datorn. Här droppar det ena radioprogrammet in efter det andra och lägger sig i en snygg lista. Det ena efter det andra. Jiuhuu...!! Om någon yngre person läser detta... hav överseende med en åldrings tafatta försök och glädjerus över självklarheter.


Poddradio är en fantastisk uppfinning. Bara att lyssna närhelst jag vill. Tanken svindlar… här ligger nu alla mina favoritprogram i datorn. Jag behöver inte ens leta upp SR-sajten och respektive sändning på 30-dagars arkivet. Jag har det HÄR…!!! Man ska tydligen också kunna flytta filerna till mp3-spelare och lyssna var som helst.

Hmm... mp3-spelare... ?? Jajaja... det kommer med åren.

Kul när man lyckas. Lite klurigt till en början. Var på väg att skriva ett mail till SR och fråga, men med en liten stunds tålamod med instruktioner så gick det på egen hand. Faktiskt bara att ladda hem ett program (gratis) via länkar hos Sveriges Radio-sajten HÄR och läsa sig till resten.

Var faktiskt igång med detta redan i somras, men sen pajade datorn… och allt gick i stå. Nu kändes tiden rätt att pröva igen.


Via programvaran jag valde kan man tydligen också köpa både musik och filmer som man laddar hem, lagligt. Svindlande tanke. Det tänker jag inte göra på länge än, men fantastiskt att se möjligheterna. Teknikens underbara värld… när den funkar. Men för mig räcker det med radio.

Av Margus - 24 februari 2008 20:04

Den förbaskade trädgårdsstolen är ute och dansar igen. Nu ligger den och trycker vid soptunnan. Där kan den gott ligga tills det lugnat ner sig på allvar. Tjatiga blåst..!! 

Det dunkar i markisen jag glömt att dra upp och husfogarna knakar. Bra att det torkar upp i markerna, men allt vårt skräp från sommarens 'Garden Makeover' kan ju inte eldas på länge än.

Därtill har jag tröttnat på att ränna gatlopp i blåsten. Det blir ändå inget vettigt gåande. Även om det bär en rebell emot får man i nuläget vända kappan efter vinden;-0

Dagens bulletin lyder sålunda: Promenader äro inställda i väntan på svag bris. Någon måtta får det vara. Det kommer väl bättre tider.

---


Det var väl det jag visste… att våren är här. Det känner man ju.

Men nu har även SMHI meddelat att DET ÄR VÅR, från Smygehuk till Hälsingland. SMHI:s vår anländer tidigast 15 februari och när det varit plusgrader minst sju dygn i rad. Och så är alltså fallet idag. 

Men… OM det skulle komma ett bakslag med kalla luftmassor från annat håll har vi här uppe i Norden inget att sätta emot. Det dröjer ännu länge innan vårsolen av egen kraft förmår uppväga effekten av bitande kalla nordvindar, berättar SMHI i en intressant utläggning om vårbegreppet HÄR.

HEJ, OCH VÄLKOMMEN !

      

  Visa presentation

Avdelningar i bloggen

Så var det då... denna dag

Sök i bloggen

ARKIV från start 14 mars 2007

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29
<<< Februari 2008 >>>

   Underbar video från YouTube

  

Bra historiebok på internet

Mina länkar

Antal besök

Följ bloggen


Skapa flashcards