Fågelperspektiv

Alla inlägg under januari 2008

Av Margus - 3 januari 2008 18:06

Livet återvänder till det normala. En repris på tv med julsånger idag kändes väldigt nattstånden men snöfallet som nu är inne på fjärde dagen är såå välkommet. Stundtals bara det vräker ner för att i nästa ögonblick förbytas till ett tveksamt singlande.

Motorsågar dras igång i skogarna, traktorerna tuffar runt, posten kommer både på rätt dag och rätt tid, sopbilen också...  Som ett brev på posten anlände efter julmat och vila ett provex av tidningen "I Form". Nej tack, dåligt samvete behöver jag inte hjälp med! Konstaterar istället belåtet att en rejäl förkylning medför god träning för en slapp mage... det läste jag inget om i provexet... ;)

Granen tömdes på sitt innehåll, bara glitter och mikrolights, och bars upp på loftet. Jäpp. Men på tv har man ännu inte släppt greppet. Repriser av jultablåerna pågår och morgonprogrammet är inte som det ska ännu.

Husbonden har gått igång i fågelhuset enligt plan (se särskilt inlägg) men Pappa fick inte lämna sjukhuset idag heller. Då blir det väl i morgon...

Bryter en stund för koll på De Gamla Skäggen i Minnenas television....


Av Margus - 2 januari 2008 19:31

Hej då pyntet, vi ses till jul! Nu flyttar småfolket upp i sina lådor igen. Möss, nallar, grisar, tomtar och allt var det är. Möss och tomtar hör ju ändå hemma på vinden... eller hur... he he.

Kände bara att nu ska det bort för denna gång. Så länge det står framme är jag liksom kvar i den förlamande juldimman. Dukarna också... bort, bort, bort. Här ska levas igen.

När jag samlade dem så här för gruppfoto slog det mig att vi har en  väldans massa möss. Dessa bedårande favoriter är bara några centimeter höga!

Nästa år har vi lovat oss själva att starta julpyntandet runt lucia, medan intresset ännu är på topp. Behöver rensa bland juldukarna och detta blir ju bara inte gjort dan före dan och inte nu efteråt heller. Tar gärna emot påstötningar om saken till nästa lucia, hi hi...;)

Halmgrisen är också en kär favorit. Med marsvinsögon... hellegod! Nu åker ni upp i garderoben där ni får koppla av och roa er bäst ni vill. Hejdå pyntet, vi ses nästa jul igen!

Bara adventsstakar, stjärnor och gran kvar... Det var på vippen att de åkte redan idag. Jag ser.... men det är kanske psykologiskt... att det är ett annat ljus redan efter nyår. Den känslan har jag varje år, och då är det dags att rensa.


Idag har det snöat hela dagen, ett vackert fall med stora snöflingor. Nä, det la sig inte, tack och lov, det räcker med ett litet puder över torrt väglag... tack!

Föll i djup sömn efter grönsakssoppan, sov i flera timmar. Förkylningen tar ut sin rätt. I morgon är en ny dag, då gäller det att ha krafter. Pappa ska hem från sjukhuset med allt var det innebär...

Av Margus - 1 januari 2008 22:55

En vilodag. En riktig vilodag. Här har inget nyttigt blivit gjort över huvud taget. Pressat ett par byxor åt pappa. Kört en tvätt lakan. Det är allt. Finito. Inga måsten, inga planer. Husbonden njöt av skidor på tv. Årets första dag i Vilans Tecken... hmm... en god föresats...?

Så förflöt dagen och ...kvällen. Hamnade framför tv:n väntandes på Fredriksdalsteatern. Kände hur kroppen slappnade av redan då. Och mer blev det av den varan allteftersom programmet flöt fram. Teatern var verkligen rolig, hängde med länge, gled ohjälpligt in i sömnen, en sån där härlig sömn där kraften bara rinner ut ur kroppen. Totalt kraftlös och matt. En djup vila. Vaknade lagom för att se avslutningen... och nu sitter jag här.


Min "röda mule" är efter snuvans hädangång istället VIT ... av salva som ska mjuka upp elefanthuden på densamma. Pappa tränar sin gång på sjukan, insulinnivån är normal igen, snart hemgång ett skrämskott rikare...

Äntligen vardag i morgon, och jag ringer hemtjänsten. Äntligen startar verkligheten upp igen. Hjulen drar igång. Äntligen slut på helgdagarna... ibland blir det bara too much. I morgon ska julpyntet bort och granen. Ett nytt år, ett nytt liv startar. Fast adventsstakar och -stjärnor blir kvar till trettondan... eller tjugondan... det beror på hur det känns... För nu återvänder ljuset. Det syns redan.

Av Margus - 1 januari 2008 00:01

Bloggens läsare önskas ett riktigt GOTT NYTT ÅR med detta praktfulla fyrverkeri.

Garanterat kemikalie- och giftfritt,

garanterat smällarfritt och

garanterat brandskadefritt.


Det enda vettiga sätt att njuta av fyrverkerier idag när Planet Earth mår illa.

HEJ, OCH VÄLKOMMEN !

      

  Visa presentation

Avdelningar i bloggen

Så var det då... denna dag

Sök i bloggen

ARKIV från start 14 mars 2007

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Januari 2008 >>>

   Underbar video från YouTube

  

Bra historiebok på internet

Mina länkar

Antal besök

Följ bloggen


Skapa flashcards