Fågelperspektiv

Alla inlägg under oktober 2007

Av Margus - 27 oktober 2007 19:51

Många goda smaker ingår i grekisk salladskrydda, en sån där med torkade kryddor på burk.

Granskar etikettens ingredienser:


Salt, socker, lök, selleri, vitlök, koriander, tomat, persilja, oregano, jästextrakt, svartpeppar, citronpulver, citronsyra, rapsolja, timjan och.....SMAKFÖRSTÄRKARE !!!!!!.  





Av Margus - 27 oktober 2007 19:42

Den sena gårkvällens datorjobb fortsatte även i dag på morgonen. Jo, jag sov emellan! Installationer, den ena efter den andra... lång väntan... men det plockar på.

Jobbet gick lätt att ta sig an, för vi hade haft en trevlig eftermiddag med besök av Väninnan med familj. Visning av allt som skett här sen augusti.

Ryggskottet är i avtagandefas. Känns riktigt bra "där bak" men ännu opålitligt. Dagliga promenader, trots värk, har nog hjälp till. Men ta i trä, här utmanas inte ödet.

Ska fortsätta lite i kväll med fotoprogrammet, ty innan dess kan inga bilder läggas in. Men så var det en Hitlerfilm på tv också ja....

Nå, ingen ko på isen. Det kommer en dag i morgon också.

Av Margus - 27 oktober 2007 00:22

Har precis startat upp vår Stora Dator som stått overksam sen den kom hem som utbyte för den trasiga. Har inte haft den rätta kraften att ta mig an den. Förrän idag. Nöden har ingen lag.

Den gamle Reservar'n (snälla trygga HP) hakade upp sig härom kvällen och ville inte hitta rätt igen. Den kämpade med startprogrammet om och om igen, men det ville sig inte.

Var alltså TVUNGEN att starta upp utbytesdatorn, vilket precis har skett. Loggade in här och släppte igenom en lååång rad kommentarer. Tack så väldigt mycket för dem. Har dessvärre bara tid till detta meddelande i bloggen för stunden. Mycket att kolla...

Av Margus - 26 oktober 2007 00:28

Nya platt-tv:n har i kväll visat Djungelboken. Vilken dvd-premiär! Vi har nämligen varit iväg och köpt på oss några filmer. Ingen action eller drama här inte (om man inte räknar tecknat drama som Djungelboken förstås). Härligt att återse Baloo, Bagheera och apkungen Loui. Har längtat sååå efter musiken!

Så, här är det barnfilm, tecknat och nostalgi för hela slanten just nu.

Emil i Lönneberga (tre filmer i en box) är sånt man kan ta fram när livet är trist och bara njuuuta av. Sen tog vi två av en serie på tio om "Svenskarnas egen historia". Vi har ju ändå upplevt stor del av 1900-talet och känner igen väldigt mycket. Kul att återse. Jag älskar gamla SF-journalfilmer.

Av Margus - 25 oktober 2007 14:09

Eller är det bara tillfälligt…?

Tunn ytis på fiskdammen två nätter i rad efter 4 minusgrader. Den löstes inte ens upp över dagen. Reningsverket är inplockat. Fiskarna har gått ned i aktivitet, vi har slutat mata. Nu ska de snart gå i dvala under isen och man ser dem inte förrän nästa vår. Nervöst för oss. Men det har funkat så under flera vintrar.


Den köldperiod vi nu har beror kanske på fullmånen. Det brukar bli kallt och klart då. Riktig fullmåne är det först i morgon, men egentligen är det ju full måne i tre dygn. Husbonden och jag gnabbas lite om detta. Han håller på exakt dag, medan jag menar att OM månen ser FULL ut så är den också FULL. För mig.


Denna målning gjorde jag 1975. Det är en av mina första. Målade av den från en bild i Tidningen FOTO. Har alltid varit förtjust i dunkla motiv (på tavlor alltså, he he...), som t.ex natt, skymning, dis, dimma, mörker. Den här påminner om hur jag bodde då. De upplysta fönstren ser hemtrevliga ut. Man kan tänka sig ett julfirande därinne.

Minns att jag kämpade lite med månens halo innan jag blev riktigt nöjd. Ville inte ha den för skarp och inte för upplöst, utan just så här. Fördelen med olja är att man kan jobba med detaljerna, bättra och måla över innan färgen torkat helt. Men när man är nöjd ska man låta det torka ordentligt så att inget av misstag kluddas till.


Av Margus - 24 oktober 2007 21:15

Höken är tydligen hungrig. Vi har haft flera besök på bara ett par dagar. Han har surrat kring fågelvoljärerna som ett bi. Försökt att hitta en angreppspunkt.

Det är såå sköönt att ha fåglarna precis utanför fönstret. Jag hörde dem oroas för något och fick syn på Rackar'n. Våra stackars vänner satt med pickande hjärtan i sina små kroppar, några hade flugit in, en annan låg platt mot marken i skräck.

När höken fick syn på mig strök han runt nymfvoljären istället och där utbröt ett sjujäkla "hivarrå". Nymferna flyger tyvärr emot både pinnar och varandra när de blir skrämda. Sen sitter dom klistrade på nätet fullkomligt förlamade av skräck. Vi är så nöjda med våra dubbla nät, utan dem kan höken annars plocka isär fåglarna bit för bit. Har hört att det kan gå till så. Nu kommer han inte åt. Nu var det "Blodnäsa" som fick en minnesbeta. Bilden visar den röda blodpricken mitt på näsan.


Fåglarna fick stanna inne i dag när vi åkte långt bort till tandläkaren. Annars hade de varit utan tillsyn alldeles för länge.

Av Margus - 24 oktober 2007 20:40

Lika bra som kroppen reagerar på rörelse, lika trist reagerar den på stillsamhet. Detta är jag nu tvingad till p.g.a envetet ryggproblem. Det var alltså ett riktigt ryggskott, ett sånt där som man hör när det smäller till.

Dock försöker jag behålla det som uppnåtts. Vandrar dagligen med något undantag, försöker finna en kroppshållning som ryggen tolererar men tyvärr ibland bara 4 km. Idag kändes det bättre så det blev 6 km i alla fall.

Zon smörjs in på onda stället, käkar Citodon och Panodil, sitter med värmedyna och extra kudde bakom ryggen och ligger på hundfäll i sängen om natten (är väl miljöskadad). "Tack vare" att jag haft ryggproblem hela livet (från och till) så har jag lärt mig hur man gör.


Av Margus - 24 oktober 2007 07:37

Se, då kan man blogga igen. Bloggen var nedlagd i går kväll för serverarbete. Kanske blev det en ny server som det var sagt. Hoppas det, för jag trivs med den här bloggsajten (eller vad det kallas). Men det är nog inte klart ändå, för statistiken är inte tillgänglig än.

Men det är för knepigt... när möjligheten att gå in på bloggagratis uteblev så försvann också idéerna om vad jag skulle skrivit. Blockering, kallas det nog. Nu rinner det på. Oj, ska bara lägga ny ved i kaminen...

---

Så, nu tuffar nya kaminen på igen. Den är så snäll, tänder lätt, brinner bra, värmer effektivt. (Och här har vi suttit i många år och tragglat med den gamla uttjänta vedspisen som var svårtänd och vedslukande...) Underbart nu när kylan tränger på, i morse var det - 4 grader. Nu knakar det i järnet på kaminen och spjället skjuts en nivå. Brasan lyser upp så att hela rummet flammar i orange. Hundarna har lärt sig uppskatta Stor Tung Ting. Ulrik sneglade i början misstänksamt på brasan som plötsligt syntes genom glaset. Och nu ligger de båda i soffan intill och njuter.

---

Istället för att blogga igår laddades USB-minnet med några av sommarens bilder som vi tittade på i nya platt-tv:n. Bildspel. Fantastisk funktion.

---

Idag väntar sista provningen av nya tänderna. Lång resa igen. Husbonden kör så att det inte gör nåt om jag somnar. Det gör jag nog.

HEJ, OCH VÄLKOMMEN !

      

  Visa presentation

Avdelningar i bloggen

Så var det då... denna dag

Sök i bloggen

ARKIV från start 14 mars 2007

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Oktober 2007 >>>

   Underbar video från YouTube

  

Bra historiebok på internet

Mina länkar

Antal besök

Följ bloggen


Ovido - Quiz & Flashcards