Fågelperspektiv

Alla inlägg under augusti 2007

Av Margus - 10 augusti 2007 10:04

Tvättmaskinsreparatören har just gått. Enligt överenskommelse skulle en maskin köras strax innan.

Vi gjorde inte bara det, vi körde för fullt i går kväll för att analysera problemet. Med följande resultat, samtliga i 60-graders tvätt:


1) skjorta, endast en, avlöpte normalt

2) underkläder, lite gods, SKUMMADE KOPIÖST

    skummet vällde ur tvättmedelsfacket, extra hög vattennivå (?) i trumman

3) lakan, mkt gods, avlöpte normalt, utan skum, lagom vattennivå

4) lakan, mkt gods, avlöpte normalt, utan skum, lagom vattennivå

5) jeans, lite gods, rejält med SKUM och HÖG vattennivå, snudd på utflöde
    men stannade vid det, flödade aldrig över

6) handdukar, lagom gods, ganska mkt SKUM dock utan hög vattennivå

!!! ??? !!! ???  Hur klok blir man av detta?


Det blev inte reparatörerna heller, men tog problemet mer på allvar efter denna redogörelse. Inget mer prat om tvättmedelssort. Vattenkvalitén skiftar ju inte från timme till timme... Fronten öppnades och en slang byttes mest på måfå. De satt där som fågelholkar inför detta mysterium, precis som vi själva och återkommer på måndag efter rådslag med "Servicen". Gott så. Ärendet är igång.


Trött på mysterier.


Av Margus - 10 augusti 2007 09:52

Morgonpromenaden blev tidigarelagd i väntan på tvättmaskinsreparatören. Morgondiset lockade till fotografering i den närmaste grannskapet. Här bor våra grannar.

Nytröskad stubbåker

Hade glömt att vägen lutade svagt uppåt. Kändes inte då jag var vältränad. Nåja,... ganska tränad var jag ändå. Nu förstår jag varför det känns det i vaderna. Utan viss stigning skulle man inte fått denna vy. På slätten är nivåskillnaderna knappt synliga, men de känns...

Av Margus - 9 augusti 2007 21:01

På förekommen anledning skrivs dagsnoteringen för marsvinens vikter:


Alice (hona, 10 mån) - 840 gram

Fnykis (hane, 14 mån - 1185 gram

Wilma (hona, 2 år) - 1200 gram

Mahogny (hona, snart 3 år) - 1200 gram

Kurrekluck (hane, 2 år) - 1300 gram

Bibbi (hona, 2 år) - 1450 gram

Knatte (hane, 2 år) - 1700 gram


Alice är ovanligt lätt, skulle säga magerlagd.

Fnykis känns väldigt normal för sin ålder, liksom Wilma, Mahogny och Kurrekluck.

Knatte är allt annat än en knatte, tvärtom en riktig bamse. Han är lägst i rang bland pojkarna och håller en mycket låg profil. Troligen förbrukar han inte många kalorier på det.

Bibbi är nog tjockast av alla. Hon är mindre än Knatte men fetare. Kan vara  en hormonell grej. Hon var jättefin tills hon hade sin första och enda kull, sen drog hon iväg och la på sig kopiöst.


Värda sin vikt i guld, är de. Allihop.

När de lever ihop i flock kan man inte styra fodertilldelningen till var och en. Rangordningen i flocken styr säkert såväl matlust som förbrukning utöver de individuella skillnader som kan finnas.

 -----------

Nu ska här köpas kylklampar så det räcker för en värmebölja. Redan nu pustar marsvinen en del vid 26-27 grader, men det kan bli värre. Läste en blogg som jag nu inte minns, där jag fick tips om kylklampar i deras lådor - förstås inlindade i handdukar så att ingen direktkontakt fås. Verkade vara jättepopulärt under heta dagar. Marsvinen brukade samlas runt klamparna för att få lite svalka. Låter fantastiskt bra.

Av Margus - 9 augusti 2007 16:17

Vet inte om jag vågar skriva detta... faran är väl inte riktigt över än. Garderar med att knacka i träskallen och säga peppar, peppar.

Verkar nämligen som om jag klarat mig från ryggskott från en incident härom dagen då jag stod på öronen, eller snarare axeln, rätt in i kylskåpet.

Det var hundarna igen... dom vill ju så gärna vara med, överallt. Och mitt i vägen är dom. På vägen till kylskåpet tittar man ju inte i golvet utan rakt mot målet. Plötsligt var det bom stopp vid fötterna. Och bom stopp en gång till när jag försökte parera obalansen från första stoppet. Sigrid stod KVAR, trots att jag gick på henne. Stod som en sugga mitt i vägen! Och jag dråsade förstås rätt in i kylskåpet med axeln före. Det blev en rejäl knyck i ryggen det!

Såg framför mig hur detta skulle bli, och långdraget värre - JUST när man kommit igång med promenerandet...! Blev både rädd och HIMMELSBLÅ FÖRB--NAD. Här har ätits tabletter och gnidits med salva för att hålla igång, och inte missa det som påbörjats. Och... peppar, peppar, det verkar gå vägen... I så fall är det flyt, det med.

Av Margus - 9 augusti 2007 14:14

Mitt efterfrågade flyt i livets nerförsbacke har infunnit sig idag. På grund av rådande stiltje i vädret, varmt och fuktigt så det räcker till, hålls jag med "gamla surdegar". Som till exempel att betala faktura utan tillgång till internet. Ringde bara banken och fårgade hur det skulle gå till under datorhaveriet. "Faxa uppgifterna bara" sa han. Gjorde så. Hann knappt få iväg det förr'ns det kom kvitto på utförd betalning. Kallar jag flyt. Och det var inte slut med detta....

Behövde installera bankens säkerhetsprogram på nytt, dvs det som jag obetänkt raderat helt nyligen då jag trodde att nya datorn skulle vara hel (he, he, he). Har dragit mig då jag trodde mig bli tvungen att åka till Grannbyn för att hämta engångskod. Nähä. Med hjälp av supporten installerades detta geschwint och si.... gamla e-leget låg kvar i datorn. Hade jag glömt radera. Funkade på stört. Kan alltså sköta mitt jobb igen.


Av Margus - 8 augusti 2007 22:43

Syrsornas nattliga konserter har bara börjat. Det är varmt och fuktigt när mörkret omsluter oss. Nu börjar MIN tid, sensommar-höst. "Men vänta, det är något fel på den här bilden".... är något som inte stämmer...


Jag KOKAR. Har hållit upp med östrogenet i några månader men de s.k "övergångsbesvären" som aldrig går över (varför heter det så då?) har eskalerat till svettiga nätter och värmevallningar var timme så jag fortsätter med hormonerna ett tag till. 20 år eller mer..... spelar roll?


Har nämligen en plan. Ska sluta röka under hösten. Har börjat ta hand om det kroppsliga förfallet som sjukdomar och fotvärk mm försatt mig i. Har promenerat sedan ett par veckors tid, med eller utan stavar/hundar. Går inte att samordna, så vi alternerar. Svårt att vänja sig vid "svävar-skorna" men tror att jag börjar få kläm på dem. Hursomhelst har jag gått ner fyra kilo sen vintervikten. Skymtade 79 på vågen som hastigast häromdagen.


Tänker försöka gå ner ytterligare så att jag har mer marginal när jag slutar röka. Och DÅ kommer det att hända massor i kroppen. Behöver därför inte övergångsbesvär OCKSÅ mitt i alltihop. Så den nedtrappningen skjuts upp. Att sluta röka måste ju ändå ha högsta prioritet.


Kokar invärtes gör jag ändå av alla störningar med tvättmaskin och datorer så det räcker. Försöker att inte tänka på det, men inom kort behöver jag datorn och HELA utrustningen som nu står här med ledsamt nedhängande sladdar. Får väl börja installera bankprogram, e-leg, skrivare (två stycken), scanner och BOKFÖRING på reservar'n eftersom den ordinarie verkar dödssjuk och en utbytesdito dröjer och dröjer....


Har redan måst installera flera program i den gamle bara för detta. Det här är tammefan (förlåt) inte klokt! Inspirationen sjunker till noll. Jag som skulle köpa ny kamera och ny filmkamera och stativ.... Inget är kul just nu. Suck...

Av Margus - 7 augusti 2007 23:29

Nya tvättmaskinen läcker och har så gjort under hela året, från och till. Mest till. Nu går garantin snart ut. Idag kom servicefolk och tittade på den. De visades in till maskinen och jag fortsatte med morgonsysslorna hos fåglarna.     Nej, dom hittade inget fel.


Då visade jag bildbevis på vad som händer under en tvätt:

Skummet bara väller och väller och väller ut ur tvättmedelsfacket. Det är ingen måtta på eländet. Det skummar i maskin så det går över huvud taget inte att se tvätten!!!  Inget fel...!!??


DÅ BÖRJAR DOM SKYLLA PÅ TVÄTTMEDLET !

Detta är ett nytt fenomen, tydligen typiskt för vår galna tid.

Vid fel på varan; skyll på kunden.

Jag meddelar då att vi använder ett tvättmedel som funnits sen urminnes tider och som fungerat UTAN PROBLEM i vår förra maskin med vårt vatten under 13 år.


Dom framhärdar ändå att man nog får prova olika tvättmedel...!!!!??

Men det rekommenderas inget speciellt tvättmedel i manualen...!


Vi hade liknande problem med vår diskmaskin för några år sen. Servicefolket började ifrågasätta diskmedlet och skulle instruera oss om sånt vi redan visste.  När vi däremot ringde upp tillverkaren kunde denne genast säga vilket felet var. Solklart. Vem ringer servicefolket till? Eller är de instruerade att låtsas som inget tills garantin gått ut?


Nu ska dom ska återkomma i slutet på veckan och då får man väl ta till brösttoner. Vi betalade med RIKTIGA pengar. Då ska vi ha en RIKTIG VARA.

Av Margus - 7 augusti 2007 22:47

Utöver "Stor-gamen" och "Lill-gamen" har även "Gaman" kommit ur holken. Detta är endast en uppfödares arbetsnamn för att skilja vissa ungar från andra. Deras blottor i fjäderdräkten gör dem gamiga och namnen gav sig själva.

Stor-gamen var först ut och sitter redan med de äldre ungarna från en annan kull. Han ser väldigt viktig ut där han sitter och studerar sina yngre kullsyskon.

Lill-gamen kom snart efter, för tidigt för sin ålder. Har mest suttit och sovit och skulle nog varit kvar i holken ett tag till. Försök att sätta tillbaka honom har gjorts men han vände på en femöring och kom ut igen. Men det har varit mer fart i honom än han visat vid våra ordinarie besök. När jag kom in vid "fel" tid sprang han omkring som en iller på golvet. Undra på att han sett trött ut...

Han har sedan några dagar fått sällskap av Gaman som tycks vara på samma nivå som han själv. De sitter ihop som de gjort i holken, men utanför. Sebrafinkarna har jobbat hårt på ett bo i en grenklyka och där har gamarna nu rett sig ett bo. Där sitter de och vilar mellan varven, pillar varann i nacken och gosar och då smälter man bara. Kunde inte motstå fototillfället.

  

Stor-gamen och Lill-gamen (t.v. bilden) är båda brokiga pärl. Gaman (t.h. bilden) är isabell brokig.

Idag kom ännu ett syskon ut "Gulan" (pärl isabell). Kvar i holken är en isabellfärgad.

HEJ, OCH VÄLKOMMEN !

      

  Visa presentation

Avdelningar i bloggen

Så var det då... denna dag

Sök i bloggen

ARKIV från start 14 mars 2007

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Augusti 2007 >>>

   Underbar video från YouTube

  

Bra historiebok på internet

Mina länkar

Antal besök

Följ bloggen


Ovido - Quiz & Flashcards