Fågelperspektiv

Alla inlägg under augusti 2007

Av Margus - 27 augusti 2007 20:44

Jacka på! Slut på sommarvärmen. Endast 10 grader om natten och inte mycket mer om dagarna. Nattfrost på gång i nästa vecka... sa SMHI. Huuu.



Klippt klor och rensat öron på marsvinen idag. Alla sju. Snart väntar bad.



Först så går det upp och sen så går det ner... Inte bara börsen som fluktuerar i vår kapitalistiska värld. Nu är det bostadspriserna i Stockholm som vänder neråt efter en våldsam uppgång under våren. Ja, ja.... så går det.



För presenningen över vedhögen var det också upp och ner. Först av, körde många kärror och staplade vackert, sen kom regnet, avvaktade, körde några kärror till sen var det kört, så att säga. För den dagen. Då åkte presenningen på igen och sen sken solen hela eftermiddagen. Men vi övergick till voljärbygge. Idag samma sak. Va' trött jag blir.

 

Det blev i alla fall NÅGOT gjort.

Av Margus - 26 augusti 2007 20:34

Friidrotts VM fyller huset. Carolina Klüft har gjort det igen! Grattis Carro!

Vilken tjej. Om man skulle tänka sig friidrott som framtida karriär (när jag fått upp flåset;;) skulle jag välja mångkamp. Så roligt det måste vara med många grenar. Kan inte välja.

Det är nog dessvärre långt till att pricka formen. Just idag var det särskilt tungt i kroppen, som dom säger - idrottsmännen. Förstår precis hur dom menar. Vissa dagar svävar man som en fjäril, andra känns man som en tung järnspis. Idag var en sån. Nöjer mig med fyrakilometersrundan.


Nåt som kan bli träligt att titta på är maraton- och 10 000 metersloppen. Men vilka namn...! Tänker på afrikanerna. Deras namn är så mjuka... som ljuv musik. Ta t.ex.: Dibaba, Bekele, Kipchoge, Nyangau och Ongori. Visst ligger de fint i munnen.

Sökte på nätet efter "afrikanska namn" och hittade en underbar sajt fylld med alla tänkbara afrikanska namn. Där fanns inte bara namnen utan även uttal, betydelse, ursprung, land, region och kön. Frossade i dem en stund och noterade favoriterna: Mbaya, Mfaki, Mbogo, Mgeni, Ndale, Mensah, Nombeko, Jabari, Nakawa, Bandele, Kantayeni, Wambui, Ekundayo, Dingane, Olubayo, Dhoruba, Rahima, Fenuku, Yakubu och Dikeledi.


Av Margus - 26 augusti 2007 20:04

Det här ser arrangerat ut. Det är det också.

Inte för fotot utan för min del. Olästa tidningar som väntar på att bli bläddrade i tjänar som inspirationskälla för mig. Mår bra av att se dem.

- Aha, där ligger den, ja... roligt att se fram mot, tänker jag uppiggad i förbifarten.

Mitt "konstnärstemperament" kräver ett lätt kaos av bilder, vackra ting och annat jag mår bra av för att gå igång. Som en meny att välja ur. Husbonden har en annan syn på ordning.

- Behöver dom ligga här, undrar han ibland när det blir för mycket i hans smak. Då gäller det att vakta högarna som annars kan hamna där de blir bortglömda. Helst såg han att de låg prydligt staplade i EN hög.

- Men då ser jag ju dem inte, förklarar jag. Jag mår bra av detta!

Då ligger dom kvar. Ett tag till... Så där håller det på...


Mitt ordspråk: "Om ett rörigt skrivbord tyder på en rörig tanke, vad tyder då ett tomt skrivbord på".

På tal om det.... mitt trivsamma kaos återfinns även i bokyllan.

Av Margus - 25 augusti 2007 23:53

En dag i augusti. En del nyttigt, en del dumt, en del ljuvligt och en del sött.

Sabbade Husbondens sockar i tvätten. De var grå förut. Nu är de gröna. Inte kunde jag tro att flera år gamla solblekta, urtvättade gröna arbetskläder kunde fälla så. Kan ej skyllas på tvättmaskinen.

Flitig som ett bi, ligger i.... ibland. Rentvättade fågelholkar från årets häckningar på tork, de större för nymferna, de mindre för risfåglar och sparvpapegojor.

Lycklig och trött vilar Gammelmannen ut mitt på arbetsplatsen. Han älskar att ligga intill husse som jobbar med voljärbygget.

Mmmm... läckerheter man inte kan motstå. O lycka, papegojorna tyckte också om dem... och plommonen som bjöds.


Vandrade sju kilometer. Först mina fyra för egen maskin, sen två med hundarna. Därefter fick jag lust att pröva panoramafoto över nejden och gick extra ut för detta. Så det kan bli.

Av Margus - 24 augusti 2007 22:17

Övervakningskameror kan förhindra många brott, eller i värsta fall... avslöja vem brottsligen är när brottet är begånget. Kamerornas vara eller inte vara debatteras flitigt med hänvisning till vår integritet.

Andra påhitt debatteras inte alls beträffande intergriteten, som till exempel att söktjänsten www.hitta.se , kanske fler - vad vet jag, visar inte bara namn, adress och telefonnummer utan även kartor så att man (även kriminella) kan hitta lätt till vederbörande. Och inte bara det, nu visas även våra födelsedagar! Inte födelseår.... ännu. Det är väl en tidsfråga.


Upptäckten kändes inte bra. Det var liksom för privat. Kände att gränsen var nådd. Fick via mail svaret:

"Det är information vi får från teleoperatörerna samtidigt som namn, adress och telefonnummer. Födelsedag är en nyhet på hitta.se men har funnits länge på andra sajter t ex www.birthday.se "     (Vad bryr jag mig om en konkurrerande sajt...?)    


Min teleoperatör Telia svarar:

"Personnummer är inga hemliga uppgifter, och därför stoppar vi inte nummerupplysningsbolag som hitta.se ifrån att se ditt personnummer."


De erbjuder möjligheten med skyddat nummer för att slippa hängas ut.


Har alltid hört att personnumren ska skyddas av integritetsskäl. Har detta ändrats i marknadsfundamentalismens intresse? Dags att se upp.

Av Margus - 24 augusti 2007 22:10

Det blir värre och värre.

I telefonkön till "datorsjukhuset" när man ringer för att höra hur det är med sin sjukling går det in en röst som säger:

"Du vet väl att du kan söka statusen på din service om du går in på www. .... se"

Är dom go'a eller...?   Gå in på nätet... med vaddå? När datorn är sjuk...?

Det här är ju rena hånet!


Nu råkade vi ha en reservdator hemma som jag med viss möda fick startat upp, men det är min hemlighet. I normalfallet har man kanske bara en.

Av Margus - 24 augusti 2007 20:46

Värmen tillbaka. 26,6 grader idag. Solen kom åter när jag gömde undan solhatten;) Trevligt som omväxling, men tål värmen dåligt. Orkar inget. Inte heller att sola. Pustade ut en stund i solen efter stavrundan. Hann få tillbaka lite färg i ansiktet inför hösten.

Har annars skrubbat begagnade holkar rena efter årets häckningssäsong. Bra torkväder var det ju. Papegojornas sista unge kom ut i går, och flocken är genast lugnare. Nu väntar en harmonisk tid för dem. Nymferna avvänjer sina sista ungar. Ett förfärligt tiggande är det.

Mer virke hämtat till voljärbygget samt mer sten till en mur som plötsligt är för kort. Skördetröskor och traktorer surrar omkring på åkrarna i febril aktivitet. Borde tagit panoramabilder. Gräset klippt i både trädgård och park. Envetna flugor mördas mot datorskärmen, liken ligger i högar intill tangentbordet. Ojdå, glömde skörda nypon till fåglarna. I morgon väntar stortvätt av Husbondens "stendammiga" arbetskläder. Kanske nån matta också... Var dag har sin tjusning.

Av Margus - 24 augusti 2007 19:56

... är snart ute.

Trodde det knappt, men ladusvalorna flyger så ivrigt ut och in i lagården så något måste det vara. Tänkte jag. Gick in för att titta.

Där flyger tre ungar samt föräldrarna som pilar ut och in. Schvisch, och rätt bort till boet där matningsljuden inte går att ta miste på. Visst är det ungar kvar i boet! De låter ganska vuxna.

Oj oj oj... då får dom kort tid på sig innan dom drar iväg. Men ok, det är nu flugorna finns. Det var lite illa ställt med flugorna under första kullen.

Hoppas få se hela familjen på tv-antennen som vanligt när dom samlar ihop sig och flygövar före avfärden.

HEJ, OCH VÄLKOMMEN !

      

  Visa presentation

Avdelningar i bloggen

Så var det då... denna dag

Sök i bloggen

ARKIV från start 14 mars 2007

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Augusti 2007 >>>

   Underbar video från YouTube

  

Bra historiebok på internet

Mina länkar

Antal besök

Följ bloggen


Skapa flashcards