Fågelperspektiv

Alla inlägg under juni 2007

Av Margus - 14 juni 2007 22:45


... nu är jag här igen.

Kära datorn är på plats efter besök hos doktorn och befunnen FULLT FRISK! Den har således varit på "sjukan" alldeles i ONÖDAN. Snopet, men som den tjöt. Vad skulle man tro...

Doktorn har tagit alla tänkbara prover, kört hårda arbets-EKG och allt möjligt men den sa inte ett smack. Tuffade på så snällt och duktigt. Var väl rädd för operation....

Säkert har den i alla fall fått en ordentlig avdammning och uppfräschning inombords. Kan väl alltid pigga upp.


Efter att alla sladdar kom på plats genomled vi någon minuts fasa vid inkopplingen då internetet inte funkade. Strax insåg vi att bredbandsmodemet behövde lite tid att etablera kontakt. Puh... Sen var det bara att tuta och köra som vanligt. Så här är jag kära blogg. Måtte det dröja länge innan nästa skrämskott.


Ska uppdatera de dagar som nu fattas. Milde tid, en hel vecka 7-13 juni.


ANNONS
Av Margus - 13 juni 2007 22:29

Äntligen ett snäpp neråt, 17,6 grader.


Thomas behåller sina två damer för sig själv och de turas om med ruvningen som tidigare. 3 ägg i holken.

Mellis var frustrerad när hans Käre Bror flyttade så han gick runt och nöp de nyutkomna ungarna på ryggen en dag. Dumheterna har släppt nu. Pappi och Topsy har också börjat om på sin andrakull och ruvar duktigt.


Hanarna sköter den mesta matningen av fem ungar vardera. Ungarna sköts exemplariskt. Hanarna tar ut dem i voljären och visar hur man tar sig in. Fantastiskt roligt att följa barnem från ägg till duktiga flygare. En del äter själva nu och minstingen Pärlvit förflyttar sig med vingslag. Han går fortfarande med på att sitta på fingret ibland.


Golvet i fågelhuset tvättat efter översvämningen. Mattorna också. Torkade genast. Vilket tvättväder! En tur till soptippen hanns också med. Nu planeras för utökad voljär för alla fåglarna på ett och samma ställe inne i trädgården. Får se när det hinns med.


ANNONS
Av Margus - 13 juni 2007 22:19


 

Pionen, fattigmans rosor, har en kort men intensiv blomning. Doftar ljuvligt. Fanns på plats när vi flyttade hit men klarar snart inte sorkens härjningar i underjorden.


Gla

Av Margus - 12 juni 2007 22:14

Storm och 26,4 grader - egendomligt.


Blåsten gjorde värmen mindre pressande men snudd på ökenkänlsa var det. Stark avdunstning. Vattnar och vattnar.


Hämtade kutterspån på Sågen. Tidigt, för då var det skugga vid spånhögen. Tvungna att köpa ny skovel för 600 spänn, den gamle har vi förlagt... 24 säckar på släp. Svårsurrat. Ooops, plötsligt en borta, nästan hemma. Parkerade släpet hos grannen och vände om. Fann minsann säcken i diket. Hel. Den fick åka fint sista biten, inne i bilen. Men så hade den ju haft en omtumlande resa innan...


Varning för regn! Ojoj, veden är torr... Vi orkar inte köra in i värmen. På med presenning för säkerhets skull.


Ett talgoxpar häckar under farstutaket. Fyra ladusvaleungar flygtränar inne i ladan. Här har ladusvalan kommit på en suverän häckningsmetod. På så vis kommer ungarna inte ut i den "farliga" omgivningen förrän de är säkra på vingarna.

Nästan lite spöklikt att iaktta. Ladan är fullständigt tyst. Ungarna fladdrar ljudlöst däruppe under nocken som fladdermöss i den stora tomma ladan. Endast enstaka pip hörs när föräldrar kommer för att mata.


Vildrosen, rosa rugosa, är en av våra favoriter. Klarar sig själv och blommar rikligt. Ger underbara nypon till fåglarnas vinterutfodring.

(uppdaterad efter datoruppehåll)

Av Margus - 11 juni 2007 22:14


 

Gyckelblomster kantar dammen och blommar rikligare än nånsin. Köptes som strandväxt men har krupit upp på torra land. Underbar.
Av Margus - 11 juni 2007 22:01

29,5 grader! Ska värmen aldrig ge sig?


Vattnat, vilat i skuggan, pustat, ätit lätt, flyttat vattenspridaren, vilat, sovit, pustat, skött fåglar och marsvin, vattnat, vilat... ungefär så.


Beställt offert på kraftigare vattenpump. Ingen fara än, men om det ska bli såna här somrar i framtiden behöver pumpen vila mellan varven. Bättre med en "stor stark";)


Ringt om markiser. Behöver komplettera med två. Kan fås i augusti (!) när värsta sommaren varit...


Tittat längtansfullt på svarta datorskärmen.


Husbonden grävde fram stenkistan bakom fågelhuset. Det var som vi trodde. Den sväljer icke mer. Dags att lösa avloppsfrågan för detta hus på allvar. I bästa fall koppla på vårt avlopp till trekammaren. Undersökning.


Gjorde underbar potatissallad på nykokt potatis. Med vinäger-och-olje-dressing, kryddor och lite grönsaker. Det bästa huset hava. Plötsligt infall efter bild i tidning. Pang bara, en sån vill jag ha. Den var sommar!

(uppdaterad efter datorupphåll)

Av Margus - 10 juni 2007 22:09

Nunneörten har fått ordentligt fäste i trädgården och växer som ogräs överallt. Underbar skir liten växt som blommar hela sommaren och tål regn som torka. 

Av Margus - 10 juni 2007 22:08


Frostat av frysen på verandan. En korg hade frusit fast så det gick inte längre att blunda för. Lättare frys att frosta av har sällan skådats. Varför har jag skjutit upp detta?


Vidöppen dörr i solvärmen, strax lossnade ett stort isflak, sedan ytterligare ett = Färdigt. Gjort på mindre än en timme utan att röra ett finger. Inget blask och slask. Startade upp igen. Nästan genast var den nere i full frost.

HEJ, OCH VÄLKOMMEN !

      

  Visa presentation

KLICKA PÅ BILDERNA FÖR ATT GÖRA DEM STÖRRE

Här kan du se mina videoklipp

 Välkommen in till hemsidan

Avdelningar i bloggen

Så var det då... denna dag

Sök i bloggen

ARKIV från start 14 mars 2007

   

     

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22
23
24
25
26
27
28 29
30
<<< Juni 2007 >>>

   Underbar video från YouTube

  

Bra historiebok på internet

 

Mina länkar

      

Följ bloggen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se