Fågelperspektiv

Alla inlägg under maj 2007

Av Margus - 27 maj 2007 06:51

Till minne av mamma lägger jag in de finaste bilder jag har av henne, här i 20-årsåldern när hon nyligen träffat pappa.

Elsa var vänlig, generös och alltid snar till skratt vilket hon bevarade hela livet trots en alzheimersjukdom den sista tiden.

Bild t.v. 1980-talet Mamma fortfarande fullt frisk följde mina skriverier i tidningen.

Sista tiden (t.h.) bodde Elsa på Lindbacken, ett underbart demenshem. Bilden tagen av personalen några månader innan hon gick bort 2005 på annandag jul.


Idag besöker vi minneslunden och sen middag här med pappa. Åh, jösses vad ska vi ha då...? Till frysen med språng.

---

Pappa hade idag med sig min absoluta "idolbild" av mamma som tonåring för inscanning i datorn. Så nu är jag riktigt nöjd med hennes plats i bloggen.

Säkert hade hon sytt kläderna själv, eftersom hon var sömmerska. Jag tycker det framgår av frisyren att hon inspirerats av alla filmer som hon och systrarna gick och tittade på.

Av Margus - 26 maj 2007 22:16

... önskas bloggens läsare. Lite sent på dagen kanske... men det är först nu jag inser att det är PINGST också, inte bara Mors Dag i morgon. Men å andra sidan... pingsthelgen är inte som den brukade vara när annandagen är borta. Härligt väder har åtminstone vi fått.


Vi var till och med iväg till kaminutställning (obs ej kanin) i affärslokal idag och det var öppet som vilken lördag som helst. Ända till kl 17.00 Bra service fick vi också.


Så vi kom hem med broschyrer, mått- och prisuppgifter så nu ska här funderas och rådbråkas, geniknölar gnuggas och lösningar hittas för KAMIN ska det bli. Kul!

Trevlig pingst då, det som är kvar av den!

Av Margus - 26 maj 2007 21:08

Dag fyra fortsatte i princip som de tidigare, men snart hördes parningsljud inifrån Holken. Hoppfullt tittade vi dit. Först kom Isabell ut, därpå Lillis...yes... och sen.... MELLIS !!!!  Naaeejjj. VAD HÅLLER DOM PÅ MED!

Nu slåss alltså inte pojkarna om Holken längre. Dom tänker ha den TILLSAMMANS.


Ett tag blev vi alldeles snurriga av spektaklet så vi lämnade dem därhän åt sina förehavanden, men sen fick vi se en något irriterad Isabell sitta med huvudet instucket i ingången och ropa in till dom båda gynnarna: "HALLÅ, det är faktiskt JAG som har äggen!" Och "det är JAG som har hittat Holken!"


Senare försökte killarna para sig igen utomhus men då tog Isabell till handgripligheter. Hon gick emellan och drog isär dem, satt på deras ryggar och skrek i örat på dem. Hon lyckades faktiskt. Den gången...



Bilden:

Lillis, Thomas och Mellis.

Av Margus - 26 maj 2007 20:53

Jaha... se där!

40 mille försvunna från Försäkringskassan med EN (kanske fler?) tidigare anställd inblandad i bedrägeriet. Flera personer har gripits och anhållits som misstänkta för inblandning.

Så kan det gå när kontrollerna varit för dåliga, och vem får skulden? Jo SJUKA! Som påstås fuska med bidragen! Jojo.

Det aktuella fallet misstänks dock vara ett betydligt större och allvarligare brott än fusk med bidrag.

En from förhoppning är att vi nu kan räkna med att sjuka slipper anklagas vidare.

----

Hade först skrivit 30 mille, men nu har Ekot nämnt 39 miljoner, så jag har kompletterat, 2007.05.29

Av Margus - 25 maj 2007 21:59

Vi har äntligen kommit till beslut: Vi byter den gamla slitna vedspisen mot en kamin (med kokplatta). Tid var avtalad för murar'n: fredag förmiddag - morgon. Vi stod här i givakt redan kl 7.00

Vi äter väl frukost i alla fall. Förbereder för fåglarna. Matar marsvinen (jäklar det skulle städas idag). Vågar man gå på toa? Det vågade man. Hinner vi ge fåglarna? Det hann vi. Hinner jag städa för marsvinen? Det hann jag.

Husbonden drog igång biltvätt. Och kl. 11.30 hade jag tröttnat... vågade man t.ex starta middagen?

Ringde upp vederbörande och frågade hur det var fatt. Svar: "He he, ja-a, he he... det har jag alldeles missat. Glömde titta i almanackan," svarade den ångerfyllde hedersmannen förläget.

Så... till slut dök han upp PUNKTLIGT enligt nytt avtal. Efter middag. Upp på taket som hade han sugfötter, kamera med fiberoptik ner i skorsten och vi väntade och väntade på DOMEN. Skorsten har ju faktiskt varit trasig invändigt länge.

"Jo-o det går allt att ordna" löd svaret. Yes. Då kör vi. I morr'n tittar vi på kaminer och väljer. Med kokplatta! Spännande. Äntligen. Efter åtta års tvekan.

Av Margus - 25 maj 2007 21:34

gissar vi på när det gäller ungdomarnas duster om en av holkarna. Isabell är nu den enda lediga honan. Om henne fajtas Lillis och Mellis. Samtliga fladdrande runt Holken som stora fjärilar. Dag ett gällde tävlan "Försten till Holken vinner" och i yran hade dom glömt Isabell som faktiskt är en förutsättning... Hon visade å sin sida tydligt att hon var redo och intresserad av Holken. Hon steppade på taket, dansade runt den, svingade sig ner och tittade in, vaktade ingången och visade på alla sätt att det var fritt fram "den som tar Holken får mig".


Dag två parar sig killarna MED VARANN!!!! Troligen nån slags dominans för att trycka ner den andre, men det blev lite bögigt. Då hade Mellis övertaget. Lillis var förtvivlad "men det är ju jag som ska ha Holken" tyckte han och jagade bort den andre vid varje tillfälle. Mot slutet av andra dagen såg Lillis slagen ut, ja snopen. Mellis var i Holken och "möblerade". Isabell var också inne några gånger. Man gick ut och man gick in. Då tröstar Isabell den ledsne Lillis, pillar i nacken och gullar.


Under natten repade Lillis därför mod. Morgonen dag tre hängde Isabell upp och ner på Holken med vingarna utsträckta, visade ännu tydligare att "den som vill ha Holken får den inte utan mig"! DÅ klev Lillis in i Holken och vägrade sen att lämna den. Isabell kutade ut och in. Han satt innanför och kikade ut som en skvallerkäring bak gardin mest hela dagen när han inte hade huvudet ute och gnagde på sittpinnen.


Just nu har "fjärilarna" gått in och nattat. Ett avgörande nalkas, men vi gissar att kraftmätningen fortsätter ännu ett par dagar, eftersom pojkarna verkar jämnstarka.

Det skulle ju varit jämna par, men när Thomas lagt beslag på två damer i sin holk blir det snett. Den ena borde ångra sig framöver och sträva efter eget bo, men nu har hon ju försörjningsbörda för barnen.

Av Margus - 24 maj 2007 22:09

Efter två muggar cappuccino och någon timmes  fotobehandling äntligen dags att lägga ut en bildsvit från dagens biltur i närmaste grannskapet. Husbonden visste precis vad jag behövde!

"Vi bor på landet

jag tror vi kan det

och vi behövde

en gris i stian... "

Fritt ur Bröderna Djups hit för Länge Längesedan. Dom var förresten ifrån våra trakter här i Skaraborg.

Jag ÄLSKAR grisar. Är så vackert med frigående nassar.

Minns med glädje min farmartid,

då jag födde upp ett antal kullar.

... och svalan - kom med.

Rapstid förgyller landskapet!

Sågen där vi hämtar kutterspån till marsvinen.

Verkar välfyllt i högen, dags att hamstra för ett år.

Av Margus - 23 maj 2007 20:46

Idag ringmärkte vi årets första nymfungar (nymfkakaduor). Visst har vi tittat i holkarna och följt utvecklingen, men det är nåt visst när man plockar upp dem och gör en närmare koll.

Thomas med Lili & Sussi har matat upp sex ungar och det verkar som vi får se annorlunda färger denna gång.


Topsy och Pappi har fem ungar, grå respektive lutino.

Båda kullarna är födda 2 maj.

De är tre veckor nu.

Lutino är en gulvit variant som är populär. Hos lutinoungar är ögonfärgen som röda vinbär.

Efterhand mörknar dessa till svartvinbärsfärg.

När man tittar ner i holken väser ungarna och vaggar hotfullt i sidled. De gör även små utfall för att skrämma bort inkräktaren. Väsandet används också när de tigger av föräldrarna.

 

HEJ, OCH VÄLKOMMEN !

      

  Visa presentation

Avdelningar i bloggen

Så var det då... denna dag

Sök i bloggen

ARKIV från start 14 mars 2007

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9
10
11
12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Maj 2007 >>>

   Underbar video från YouTube

  

Bra historiebok på internet

Mina länkar

Antal besök

Följ bloggen


Skapa flashcards