Fågelperspektiv

Alla inlägg under mars 2007

Av Margus - 26 mars 2007 23:42

I kväll är jag glad - för Perssons skull. Som han hittills framställts i förra veckans "snackis" har man häpnat och chockats om vartannat. Bra att avslutande delen rundade av med en mänskligare sida, annars hade det ju varit för jäkligt. Mycket skit får en ledare ta. Tänkvärt. Kände bara för att skissa en bekymrad Persson, he he.

Av Margus - 26 mars 2007 23:39

Lyssnade nyss på grodors kväkande i dammen denna första vårljumma kväll. Karp och guldfisk vaknar sakta till liv i takt med temperaturökning. Rart kom de fram och tiggde mat. Känner igen oss varje vår. Innan vi skaffade fisk trodde jag inte att de hade nåt minne, men joodå, det har de visst.

Försökte vara lite i solen. Min ljuskänslighet från fjolåret består och ökar. Undra på att jag föredrar mulna dagar. Undrar hur sommaren blir. Får göra en Greta Garbo, gå med solbrillor jämt. Trist.

Av Margus - 26 mars 2007 10:31

Äntligen en SOLIG morgon efter flera dagars soldis. Öppnade genast för nymferna som skyndade sig ut i vårvärmen. Bilden från i fjol har mer grönska, och även om grönskan är efterlängtad vill jag nog ha en lååång vår. Kanarieungarna från andrakullarna börjar droppa ut. Tre i går, tre i dag och... hej vad det går...

Av Margus - 26 mars 2007 08:05

följa agendan, inte tänka, bara följa
farligt lyssna på sin inre röst
på nåt man inte vill höra

förr intensiv och energisk
nu ett långsammare jag
hård väg tillbaka - sorg

nej till andra – till sig själv
svårt ändra personlighet

inte göra något alls
ro att sitta länge - inga yttre krav

mental process mognar
vem är jag idag

livet öppnar sig inåt

(noterat från ett radiosamtal)

Av Margus - 25 mars 2007 23:31

.. för första gången med våfflor. Har inte varit så noga förr - våfflor kan ju ätas när som helst. Men nu blev det. Kanske för att vi har så jäkla mycket ägg hemma nu. Kanarier i häckning tarvar hårdkokta ägg i massor. Glömde inventera kylen och kom hem med ännu ett 18-pack ägg i onödan. Nu har vi tre dito. Många äggrätter väntas.
Våffeldagen är ju Jungfru Marie bebådelsdag. Bebådelse… hmm – inget ord man använder idag direkt. Minst sagt gammeldars. Slog upp för egen del = förebud (bebudelse), förkunnelse. Undras hur länge akademins ordlista behåller det?

Av Margus - 25 mars 2007 23:10

En svensk klassiker inleder mina tankar om klimathotet. Det talas dagligen om miljön och klimatet. Mycket snack och lite verkstad, säger jag. Alla vet vad som behövs – men ingen GÖR nåt radikalt. Härmed noteras min "köksbordslösning":

1. Stoppa rymdforskningen. Jag säger bara: hur mycket raketbränsle går det inte åt på bara en uppskjutning…. massor. Är detta verkligen nödvändigt? Neej. Amerikanerna har tydligen tänkt evakuera till Mars när Jorden brunnit upp, men VEM vill egentligen bo på Mars. Lägg ner direkt.
2. Transporter. Som dom kör omkring med vår stackars mat runt hela jordklotet! Tinar och fryser, och tinar och fryser. Styckar här och packar där. Och behandlar vår föda med onämnbara metoder för att den ska tåla transporterna! Jamen, hur är det egentligen ställt! Kilometerskatt och fraktdeklaration skulle ge konsumenterna ett vettigt verktyg att kunna göra aktiva val. Inför genast.
Arlas mejeri ligger visst i Danmark numer (hur kunde bönderna gå med på det?). Förr hade vi ett mejeri i varje byhåla - och levererade med häst. Fler lokala lösningar ger därtill fler jobb.
Svenska hästar körs genom hela Europa för att slaktas i Italien. För att dom fick EU-bidrag till sina slakterier där. Mer detaljer vill jag inte veta i den saken.
Måste alla långtradare från Europa till Finland, baltländerna och Ryssland och jag vet inte vart köra rakt igenom vårt land? När det finns tåg! Här går vi och sorterar sopor och diskar mjölkpaket och samlar glas och plast och skäms för att vi måste ta bilen till jobbet i glesbygd. Och vänder och vrider på paket i butik och letar efter svanar. När långtradarna bara vräker sig igenom landet och kör sönder våra vägar som vi dyrt får betala via skatterna. (Var är EU-bidraget till slitaget på våra vägar?) Merparten av alla transporter kan föras över till tåg. Återinför närproduktion av livsmedel! Då minskar även olycksantalet.
3. Flyget. Flygbränslet orsakar enorm miljöförstörelse. Hittills har det inte fått nämnas, nu vågar dom viska det. Herregud, dom korsar ju himlavalvet som en stickbeskrivning. Semester- och lyxflyg bör beskattas hårt för att nå förändring! Jamen, det kan ju inte vara rätt när flyget är så billigt att folk flyger på semester flera gånger om året. Till världens ände! Planen surrar ju som flugor i luften kring våra största flygplatser.
4. Totalförbjud raketer och smällare. Finns det över huvud taget något mer barnsligt, onödigt och livsfarligt? Fulla människor som säger ha ha när det smäller…. samtidigt som djur och krigsoffer lider oerhört och atmosfären grisas ner. För att inte tala om lemlästade raketskjutare. Bara för skojs skull!
5. Förbjud alla motorsporttävlingar – rakt av. Indy Car, GoCart, Indy 500, Motocross, rally hit och rally dit, och speedway i alla former (fast jag älskar Tony ”nä då jag e inte bitter” Rickardsson)! Och dragster… vilket bränsle använder dom? Säkert flygbränsle. Jamen, är detta klokt! När Jorden håller på att kvävas och brinna upp? Ska det alls vara tillåtet?
- ”Ja, men…” invänder den snälle diplomaten, ”det är ju mångas hobby, då blir livet inte roligt längre”.
Vem är det som ska ha roligt? Det blir så lagom roligt sen!

Av Margus - 25 mars 2007 23:02


Heffa är vår förstfödde risfågelunge. Föräldrarna är grå x vit. Överraskningen var total när jag lyfte på locket till Hemlighuset som föräldrarna smög så mycket med. Där låg en enda klump utan fjädrar, väldigt naken och rosa och alldeles ensam. En heffaklump.
Nu är han ute, leker med de andra barnen och kallas Heffa. Färgen lär vara saddleback om jag fattat rätt.

Av Margus - 25 mars 2007 11:48

Sommartiden är över oss igen. Vad är det för ett dumt påfund, egentligen? ”Gå upp en timme tidigare för att få längre kvällar…” Visst låter det fånigt.

Men, måste hela världen mixtra med klockorna för att få till det? Hur många klockor har folk i allmänhet. Vi har massor i vårt hem. Utöver de vanliga i hemmet förekommande samt armbandsuren, trådlösa telefonen, mobilerna, DVD-spelaren/-na, faxen, radioapparater, garaget, i bilarna…. för oss även i fågelhuset och alla tidur där… you name it (som vi säger på ren svenska). Den enda som sköter sig själv är datorn. Och den s.k ”väderstationen” som hämtar tiden från atomuret i Frankfurt, gubevars.

Vi borde istället gå upp en timme tidigare! Jag menar, det gör vi ju ändå! Starta livet tidigare så blir det mer tid över av dagsljuset till kvällen. Genialt? Bara förnamnet.

Men nee-ej. Se det går inte! Fy, inte kan man gå upp sååå tidigt.
Men ställ om klockan så går det bra. Vi gör det till en kollektiv global lögn. Hur idiodiskt är det?

Nu förlänger USA sin sommartid med en månad, 11 mars – 4 nov. Jamen, är det alls någon mening med sommartid sen? Den s.k normaltiden (normen) krymper ju. Snart har vi sommartid hela året. Hur dumt kan det bli!

Nej, återgå till normaltid och sluta mixtra med klockorna. Och se till att pallra sig ur sängen tidigare. Färdigt.

HEJ, OCH VÄLKOMMEN !

      

  Visa presentation

Avdelningar i bloggen

Så var det då... denna dag

Sök i bloggen

ARKIV från start 14 mars 2007

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26
27
28 29 30 31
<<<
Mars 2007 >>>

   Underbar video från YouTube

  

Bra historiebok på internet

Mina länkar

Antal besök

Följ bloggen


Ovido - Quiz & Flashcards